Joković: Mađarima su sve snage usmjerene na vanjsku liniju koja je baš strahovito ubojita

Detalj s Final8 2022 - Duel dvije legende

Prvo kolo fantasija donijelo je rekordni učinak pojedinačnog kola, i to gledajući sve lige do sada, od Rija do danas. Maro Joković upisao je čak 36,80 bodova sa svojim timom Hamza Yakuza. Logično, ljevaci Đuro Radović i Zalanki donijeli su mu najviše bodova.

Kakav ulazak u fantasy, Maro Joković ostvario je čak 36,80 bodova u prvom kolu. Ne mogu sad ovako na brzinu biti 100% siguran (op.a. naknadnim pregledom potvrđen postotak), ali možda i najbolji učinak bilo kojeg experta u jednom kolu. Koliko ste zadovoljni s vašim igračima. Kad bi cjepidlačili, možda je i Nikolaidis mogao donijeti još koji bod kontra Australije (2 zarađena igrača više + 1 asistencija)?

Maro Joković: Moram priznati da sam imao malo drugačiji plan sto se tiče rostera, ali srećom moji protagonisti su imali jako dobar dan u prvom kolu. Što se tiče Nikolaidisa vodio sam se prikazanim igrama s F8 u Beogradu gdje je stvarno bio dobar. Možda se još zagrijava… Ali sve u svemu sam i više nego zadovoljan.

Đuro Radović 7, a Perrone, Zalanki i Jakšić po 4 gola. Uz po 3 asistencije Zalankija i Radovića, 2 Perronea, 5 Jakšićevih zarađenih isključenja….tablica pokazuje već 6 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Xavija.

Maro Joković: Tek je počelo i ranking će se sigurno mijenjati. Nitko nije siguran 🙂

Vratimo se malo na draft, koji je bio koncept? Birali ste posljednji, 10. Prvi pik je bio Perrone. Bi li možda bilo drugačije da ste ranije birali? Zanimljivo i da je golman Fontani tek u zadnjem, sedmom krugu. Njegov izbor je izazvao i neke komentare kolega. Možda ste se i s Vjekom konzultirali koliko je Francuska obrambeno spremna?

Maro Joković: Čudilo me da ga nitko nije prije draftao pa sam ugrabio priliku. I njega i Zalankija s obzirom da sam mogao dvojicu za redom. Oni su najviše pokazali ove godine u svojim klubovima i nosili su igru. Nadao sam se da im je igračka forma još u uzlaznoj putanji. A Fontani…neću lagat da se nisam konzultirao…a s kime, nije sad ni bitno hahaha.

Draftirali ste 3 ljevaka. U tog trećeg, Mallaracha, još su vam dva igrača desne strane na klupi. Neobičan disbalans u momčadi?

Maro Joković: E tu već do izražaja dolazi dekoncentracija i neiskustvo, odnosno nepoznavanje pravila fantasya. Nisam išao za tim da mogu mijenjati samo po pozicijama i nisam dobro pazio…ali ajde još se da (možda) malo popraviti klupa.

Prvo kolo donijelo nam je derbi između Španjolske i Srbije. Španjolska je bila veliki favorit u najavi i iako na kraju „samo“ 2 razlike od polovice druge četvrtine bilo je uglavnom 5 razlike za Španjolce. Palo je neuobičajeno puno golova. Španjolska je primila 2 u prvih 11 minuta, pa čak još 12 u preostalih 21? Kako vi komentirate ovakav rasplet?

Maro Joković: Nisam gledao utakmicu nego samo statistiku. Čini mi se da je obrana Srbije odrađivala dobar posao jer Mitrović nije imao veliki broj obrana (iako su dosta golova primili), a igralo se u egalu. Ali, ponavljam, nisam gledao….

Francuzi su se i lani na EP-u protiv svakog protivnika odlično držali prvo poluvrijeme. Sada 5:5 s Italijom, ali još nisu uspjeli podići nivo da su do kraja u egalu. Na kraju samo 1 gol u drugoj polovici i visoka pobjeda Italije 13:6?

Maro Joković: Mislim da je to bilo očekivano i ritam Talijana u završnici je presudio. Dobro su posloženi i svakako iskusniji od Francuza.

Hrvatska je očekivalo lagano slavila protiv Argentine i na tu utakmicu ne treba trošiti previše riječi. Čeka nas derbi s Mađarskom koji će odlučiti rasplet grupe C. Što očekujete, koji detalji bi mogli presuditi, koji dvoboji su najbitniji za prevagu na koju će stranu otići utakmica?

Maro Joković: Mislim da će šut iz vana učiniti razliku i naš igrač više. Oni su došli s jednim klasičnim centrom i sve snage su usmjerene na vanjsku liniju koja je baš strahovito ubojita. A još, ako Vogel bude imao svoj dan…neće našima bit lako, nikako.

Mađarska praktički i nema nijednog klasičnom sidruna. Nemet ne igra puno, a i nije taj top nivo. Ali zato imaju Jansika, Angyala, Molnara, Feketea, vjerojatno sam koga i zaboravio koji stalno ulaze na tu poziciju. Nama taj stil igre ne bi trebao predstavljati velike probleme?

Maro Joković: Mi u ekipi imamo dosta igrača koji mogu odigrati na beka i ulaz sa strana sigurno mogu kontrolirati. A treba nam i rasplivana Hrvatska kojoj ne cure kontre jer ako uđemo run and gun moglo bi bit problema, to više leži Mađarima nego nama.

Zahvaljujemo se Maru što nam je pomogao prokomentirati prvi dan i najaviti prvu veliku utakmicu Hrvatske na ovom SP-u. Najveća snaga Mađarske je vanjski šut. Imaju balans s obje strane, Vamos i Zalanki desno, Manhertz i Denes lijevo. Ulasci vanjskih igrača na dva metra mogu i stvoriti gužvu u tom prostoru, zbiti taj napad i dovesti dodatne ruke u blok. To bi bio rasplet koji bismo mi priželjkivali. Zadnji put kad je Mađarska bila u najjačem sastavu, Manhertz nam je zabio 7 golova i pobijedili su nas 15:11 u Tokiju u četvrtfinalu. Lani smo mi bili bolji u finalu EP-a u Splitu, a tada su Mađari igrali bez Vamosa i Denesa. 10:9 za drugi naslov prvaka Europe.

Noćas u 5.00 po hrvatskom vremenu, ili točno u podne po lokalnom, Hrvatska i Mađarska igraju za pobjednika grupe C. Sude Alexandrescu i Ohme. Po najavi izvan sastava trebali bi ostati Lazić i Butić.

Jedan komentar na “Joković: Mađarima su sve snage usmjerene na vanjsku liniju koja je baš strahovito ubojita”

Odgovori