Kada je kolega Kembe uklonio neke „trule“ jabuke, Srbija je dobila veliki sjaj

U drugom kolu odigrala su se čak 3 derbija. Po rezultatu, prva dva su to bila samo na papiru jer su Srbija i Španjolska poprilično lagano i rutinski svladali Crnu Goru i Hrvatsku. Tek su Talijani pružili pravi otpor favoritima Mađarima.

U ovogodišnjem Fantasyju Experta priključio nam se i Vuk Vuksanović. Iako debitant krenuo je silovito i poveo nakon prvog kola s više od 32 boda. I nakon drugoga je njegova ekipa Galaktiokisa pri samom vrhu i očekuje ga velika borba do samoga kraja.

Debitant si uz još neke experte u ovogodišnjem izdanju fantasija, kako ti se sve skupa čini?
Vuk: Iskreno mi je čast biti u krugu eksperta i ljudi koji žive za ovaj sport i drže ga u malom prstu.

Bio si jako brz na draftu, sigurno najbrži ne samo ove godine nego i općenito. Kako je izgledala priprema za draft?
Vuk: Priprema je trajala jedno sat vremena pre drafta. Razmišljao sam i sklapao koga bih mogao uzeti i koga bih mogao uzeti u slučaju da planirani igrači već prerano odu, kao sto je na primjer bio Vlachopoulos ili Vernoux. Imao sam imena u glavi i na papiru. Znao sam za prvu rundu i klupu.

Imao si i neobičan redoslijed biranja. Ajde, prvi pik Kakaris kao sidrun, ali drugi Tešanović i pogotovo treći Skoumpakis, koji ti je tu bio rezon. Bekovi koji nemaju veliki napadački učinak, koliko god bili odlični u obrani, malo pridonose u Fantasiju.
Vuk: Kakarisa sam birao kao sigurno najboljeg centra u ovom trenutku uz možda eto Hallocka, koga bih izdvojio uz njega. Bio je to mač s dvije oštrice za dalje, odnosno hoće li Vlachos njega ili Nikolaidisa odmarati. Zato sam rekao njega jer sam znao da bi on već u prvoj ili možda u drugoj rundi bio uzet od strane kolega.
Tešanovic je neko, po mom mišljenju, koji ima jako dobar skor. Crna Gora igra čvrst vaterpolo s njim na golu i znao sam da će briljirati. Znam momka pa mu vjerujem ????
Što se tiče bekova, Skoumpakis nema po mom mišljenju neki veliki skor, ali zna zabiti sa stative, očekujem njega u Grčkoj, na stativi, da iznenadi. On mi je bio također želja.

Vukovi Galaktiokosi su trenutno na trećem mjestu

Ali opet, krenuo si vrhunski, preko 30 bodova u prvom kolu, prvo mjesto, i nakon drugog si pri vrhu. Imaš li strategiju i za dalje kako iznenadit starosjedioce poput Iosepa?
Vuk: To me je iznenadilo, Teša je branio vrhunski protiv Amerikanaca kao što sam i očekivao, tu je bilo igrača koji su opravdali očekivanja osim, eto možda Unai Biela koji me je malo i razočarao.
Taktika sigurno postoji, ali s time sad kad sam u vrhu, tek biram na kraju pa eto, kada neka jaka reprezentacija igra protiv slabije, meni ostaje da se nadam, da će neko od mojih „povileniti“ i zabiti kao Vernoux 5/5 ili 6/6 golova. Ali o tom potom, tek je gotovo drugo kolo. Učim od Iosepa i pratim razmišljanje kolega. Želim im puno sreće u nastavku.

Moramo se malo osvrnuti i na stvarana događanja u bazenu. Srbija je u drugom kolu deklasirala Crnu Goru. Sigurno su digli nivo igre u odnosu na EP, ali dojam je da je i Crna Gora bila izrazito loša. Čak je i Tešanović držao dok je mogao, ali vidjeli smo kasnije i jedan ciničan osmjeh na njegovom licu u trećoj četvrtini, upućen suigračima. Kakvi su tvoji dojmovi o ovoj utakmici s kojom je Srbija praktički osigurala plasman na OI.
Vuk: Iskreno, ovo sam i očekivao. Kada je kolega Kembe uklonio neke „trule“ jabuke, Srbija je dobila veliki sjaj. Mislim da CG ne treba otpisivati do kraja. Ako budu bili na krilima Tešanovića, mogli bi i u nastavku iznenaditi bilo koga. Što se tiče Srbije, mislim da bi mogla opet dogurati u 4 pa tamo „ko živ ko mrtav“.

Igrala su se još dva derbija, Hrvatska je isto prejednostavno izgubila od Španjolske. Čini se da je uvijek ista boljka, nepostojanje napadačke igre protiv Španjolske, Tucak, osim na domaćem terenu, nije našao odgovor u zadnjih 7-8 godina na španjolsku obranu.
Vuk: Da, opet je po mom mišljenju razočarala. Iskreno i očekivao sam u ovom meču da će Španjolska biti pobjednik i to postaje ozbiljna glavobolja za kolegu Tucka. Nema rješenja za brze i skočne Španjolce, koji svaku malu grešku kažnjavaju istog momenta. Iznenadilo me je da Aguire nije na golu i da su ih s fantastičnim Lorriom ovako dobili.

Talijani su jedini odigrali ravnopravno protiv favorita u tom drugom kolu, dapače ispustili su pobjedu na samom kraju. Dojam je da su Mađari malo van ritma nakon propuštanja EP-a (mislimo na sve ključne igrače).
Vuk: Mislim da se i kod njih tek mašina pali. Dok ne dostignu radnu temperaturu. Po mom mišljenju su i oni i Španjolci glavni favoriti (ne moji haha) i mislim da će biti i top 4 obje ekipe. Italija ima veliki problem na centarskoj poziciji. Izgubili su puno odlaskom Aicardia i teško ga je nadomjestiti.

Najbolji učinak u drugom kolu imao je Vernoux, a imamo čak 4 Australca u top 10

Srbiju očekuje još jedan derbi, protiv SAD-a. To će nam i dati odgovor koliko su bili dobri protiv Crne Gore. Što očekuješ u toj utakmici, što bi moglo presuditi?
Vuk: U meču Srbije i Amerike očekujem Srbiju u punom sjaju. Igra se za olimpijsku vizu i 1/4 finale. Što će im puno donijeti na samopouzdanju. Mandić igra skoro na svom najboljem nivou, centri su se digli, igraju dosta agresivnije u obrani i mislim da će imati bolju kontru od Amerikanaca. Amerikanci imaju centra koji je ubitačan, desnu stranu koja je po mom mišljenju bolja od lijeve pa ćemo vidjeti kako će sve to izgledati.

Malo je iznenađenje Filipović kao prvi golman. Osim njega, možeš li nam prokomentirati Gladovića. Odavno nije jedan tako mladi igrač bio član reprezentacije Srbije, iako je za sada samo na tribinama. Kakav je on profil igrača, kakve su mu karakteristike?
Vuk: Da, mislim da je u ovom trenutku u boljoj formi od Mitrovića, ali i njega nikada ne treba otpisivati. Iskustva ima u rukama , tako da ćemo sačekati ako zatreba. Što se tiče Gladovića, vrhunski igrač. Pravi vođa, neko ko igra vaterpolo na odličnom nivou. MVP je europskog u Manisi za 17 godina. Potpuno zasluženo. Mislio sam da ću ga vidjeti protiv Japana koji me je najviše razočarao na ovom prvenstvu, ali tu Kembe nije smio riskirati i ubaciti debitanta, nego je krenuo silovito na Japance koji igraju zonu.

I za kraj još jedno pitanje; Zašto je ASCD na društvenim mrežama blokirao jednog našeg kolumnistu?
Vuk: Morat ću direktora pitati. Ako je stvarno tako, morat će ga odmah odblokirati ???? Da se ne uvredi kolega, bio je u ljutitom rivalu pa je moguće da je pokupio tu lošeg rejtinga i da je zato na „block/black“ listi.

Odgovori