Nije samo meni ostalo puno bodova na klupi

Tradicionalni Fantasy danče.hr okupio je i ove godine ligu experata u kojoj se između ostalih natječe i Xavi Garcia. Imamo i nekoliko novih imena, ali o njima idućih dana.

Danas je na rasporedu drugo kolo u kojem će se po treći put u zadnjih mjesec dana sastati Hrvatska i Španjolska. Razmišljali smo s Xavijem porazgovarati na tu temu, ali mislim da je tu sve jasno i poznato obzirom na te dvije prethodne utakmice.

Možeš li nam objasniti ime svoje ekipe, Largić?
Xavi: Moji prijatelji kad sam otišao u Hrvatsku su me počeli zvati Largić, jer Largo je na Španjolskom dug, visok i onda su dodali „ić” kako tu puno riječi i prezimena završava na „ić”.

Na draftu si birao tek 7. ali si uspio dočekati Vernouxa. Misliš li da je razlog sto smo ga prebacili s CF na LS?
Xavi: Mislim da to nije razlog. Vernoux ima veliku minutažu i jedan je od najvažnijih igrača Francuske. I ne samo to, nego je i jedan od najmodernijih igrača kako se danas igra vaterpolo. Brz je, jako je snažan, ide na centar ili drugi centar, zarađuje isključenja, ima dobar šut, a i dobru obranu. Na stativi igra odlično… mislim da je kompletan igrač iako je još mlad. A za fantasy može donijeti dosta bodova.

Nakon toga si uzeo Di Sommu, a u trećem krugu Drašovića. Zašto pozicija beka tako rano, misliš da si možda prenaglio, da si beka, koji je zbog statistike najneaktivniji za fantasi ulovio i u nižim rundama?
Xavi: Di Sommu sam uzeo kao drugog iz sličnom razloga kao i Vernouxa. Mislim da je isto moderni igrač, brz je, dobro šutira, zaradi dosta isključenja i mislim da može dosta bodova zaraditi. Trećeg sam uzeo Drašovića, vidjet ćemo hoće li mi se isplatit. Imaš pravo da po statistici bekovi ne uzimaju puno bodova, ali mislio sam da će Drašović dao pokoji gol jer ne igra samo kao bek. Može igrati na obje strane. Mislio sam da je dobra opcija, iako poslije prvog kola, možda i nisam dobro reagirao, ali vidjet ćemo još, tek je počelo prvenstvo, ima još dosta utakmica.

Vrlo dobar start s 25 bodova iako je Fountoulis ostao na tribinama umjesto da se protiv Kineza nabere bodova.
Xavi: Točno, iako nisam dobro počeo, nego nisam počeo loše. Fountoulis nije igrao i ostao mi je Brazilac na klupi što je stvarno bila loša odluka, ali nisam znao da neće igrati. Mogao sam imati puno bodova s Fountoulisem protiv Kineza, ali nije samo meni ostalo puno bodova na klupi, hahaha.

Poredak u ligi experata nakon prvog kola, Xavi je sa svojom ekipom Largić trenutno na 5. mjesto

Kakvu si Hrvatsku vidio u prvom kolu protiv Australije, poprilično dominantno, i bez većih problema,od samog starta smo pokazali razliku u kvaliteti?
Xavi: Mislim da je Hrvatska na Europskom prvenstvo vidjela da ima odličnu ekipu. I da može puno toga reći i ovdje. Ali najvažnije je ući u četvrtfinale. Znali su koliko je bila važna ta prva utakmica protiv Australije i pokazali su da ne žele imati nekakvih problema. Sada je utakmica za prvo mjesto u grupi, što nije baš toliko ni važno koliko ova prva protiv Australije.

Još je rano, tek je jedno kolo za nama, ali ako si možda vidio nešto što te zaintrigiralo ili na što da obratimo pažnju do kraja SP?
Xavi: Točno, još je rano, ima dosta ekipa koje imaju isti cilj. Naravno, ova grupa sa Amerikom, Crnom Gorom i Srbijom i tamo ćemo vidjeti velike borbe što smo vidjeli odmah na početku. Isto tako, Italija i Mađarska se sastaju sad u drugom kolu što je također bitno jer ćemo u odmah u osmini finala imati jednu jaku utakmicu između dvije od ovih 5 nabrojenih reprezentacija.

E i skoro sam zaboravio, draftirao si Rafaela Reala. Koji je odmah u prvom kolu pokazao, i to protiv Francuske koja igra odličnu obranu koliko je kvalitetan. Gdje si njega zapazio?
Xavi: Rafael Bergara, vi kažete Real, je jedan odličan igrač kojega već dosta godina poznam. Bio je u Španjolskoj kad je bio mlad i odmah sam vidio njegovu kvalitetu. Protiv Francuske je to pokazao i normalno, neću stalno u svakom kolu imati toliko bodova, ali je za Brazil jedan od glavnih igrača.

U prvom kolu prvih 5 igrača bili su s LS pozicije. Jedina dvojica koji su se uspjeli ugurati u top 20, a da nisu vanjski igrači su Zerdevas i Cupido
Fondelli i Cannella skupili su jako puno bodova protiv Kazahstana koji je na ovo SP stigao s više nego polujuniorskom ekipom. Čak 8 teenagera i 3 koji su to nedavno prestali biti