Protiv Srbije bit će festival vaterpola, nadam se da ta jedna lopta koja će odlučiti otići na našu stranu

Drugi najbolji učinak trećeg kola imao je Bruno Sabioni. Pomoglo mu je to da se nakon nekoliko nesporazuma s izbornicima u Dohi 🙂 vrati u igru za visoki plasman u Fantasiju. Iskoristili smo prilika da malo i prokomentiramo dosadašnje nastupe i najavimo početak faze u kojoj se igra na ispadanje.

Po prvi put si dio našeg fantasyija za experte, kako ti sve skupa izgleda?

Bruno: Osjećam se kao outsider na Olimpijskim igrama. Drago mi je da sam tu, među najboljima, ali mi je krivo što sam nekonkurentan. Blago rečeno, neiskusan! 😉
Kažu, bitno je sudjelovati. Je, istina, ali ovako je frustrirajuće. Borim se, mijenjam, kombiniram, ali ne ide, uzalud sve. Ajde, u trećem kolu san se malo, kako ti kažeš, refa. 😉
Vidi se da sam novi u ovom odabranom društvu prekaljenih fantasy-sta. Kada je krenuo draft bio sam uvjeren da sam složio konkurentnu ekipu, a kad ono teški fijasko. Aguirre, u kojeg sam polagao najviše nade, odmara protiv Hrvatske, ne treba mu, Lorrio će na gol. Varga po ‘ko zna koji put na Svjetskom prvenstvu u zdravstvenim problemima. Ovaj put – vodene kozice. Alooo, tko je to mogao očekivati?! Onda ga iskusno stavim na klupu, računam da ga ne izgubim za poslije, a on se vrati u trećem kolu protiv Kazahstana i šut 3/4. Bravo ja, ponovno flop! Srećom, šapnuli su mi da će Vivgari proigrati pa sam ga doveo umjesto Negusa (Vivgari 5/6). Napokon malo osmijeha na mom tužnom licu. A vidim da se i Aguirre u trećem kolu razbranio, tooo, samo jako, vraćaj me iz ponora!!!
Svakako, u zaostatku sam, ali predosjećam da moje vrijeme dolazi i da će prekaljeni lisci: Aguirre (GK), Burić (CB), Vrlić (CF), Varga (LS1), Vukičević (LS2), Tatrai (RS1), Echenique (RS2) i zlatne zamjene Ukropina (RS), Vivgari (LS) i Marziali (CF) uzdignuti moje slabašno bodovno stanje i da ću se priključiti iskusnim fantasy protivnicima. Samo jako!


Već si i nam i opisao svoju ekipu, samo pitanje koliko si se spremao za draft i kakva ti je bila strategija. Jesi li uopće i imao vremena, znamo da si blago rečeno poprilično angažiran, ženska seniorska reprezentacija, čini mi se U16 muška, još svakodnevni angažman u Solarisu. samo ti je još fantasyu nedostajao da pokriješ baš svaki aspekt vaterpola, nekih 25 sati u danu 😉

Bruno: Ma prije svega samo da napomenem, koliko god bio zauzet, uživam u svom poslu. Privilegiran sam da mogu raditi ono u čemu najviše uživam, a to je definitivno vaterpolo.

Uf, taj dan bio je baš kaotičan. Bio sam četiri dana u Zadru na polufinalnom turniru sa svojim kadetima Solarisa i samo gledao na sat hoću li stići na vrijeme navečer na draft.
Na putu za doma sam razmišljao hoće li mi supruga na vrijeme uspavati maloga. Jer tko će im sada još i objasniti da nakon četiri dana odsustva od doma, u deset sati navečer imam nekakav fantasy draft. I da ću morati bar još jedno sat i pol vremena imati mira da to što bolje odradim. U 21:45 h stižemo na bazen, pozdravljam roditelje onako u letu, maksimalno neprofesionalno, ali šta da radim, kako da im sada objasnim gdje žurim.
Sjedam u auto i vozim doma, u roku od 10 min sam bio pred kućom, otvaram vrata, a kad ono sin budan, „Tata, nisam htio zaspati, čekao sam te!”

Eh, sada nastupa blaga panika, nelagoda, kako im sada objasniti di idem. Ništa, idem iskreno, „Ljubavi, tata ima nešto posla, ti samo lezi, brzo ću natrag.”
Žena me pogleda preko oka, okrene se i ode s njim u sobu. A ja u knap stižem na draft. 😉 😉 😉

Strategija je bila dobra, pripremio sam se kao pravi štreber. U hotelu sam isprintao listu s igračima, podcrtao florescento zelenim markerom željene igrače i na kraju stvarno bio zadovoljan odabranim.

Ekipu si nazvao Mozart, može li malo pojašnjenje imena ekipe?
Bruno: Ekipa je nazvana po Draženu Petroviću, našem „Malom”, kako ga svi Šibenčani zovu od milja. On mi je inspiracija u svemu što radim. Pravi sportaš koji je sve postigao svojim trudom. Inspiracija u svemu.

Top 5 igrača po pozicijama nakon grupne faze Svjetskog prvenstva u Dohi

Gotova je prve faza SP-a, Grci, Španjolci, Mađari i Srbi su pokazali najviše u svojim grupa. Je li ti nešto privuklo posebnu pažnju ili te iznenadilo. Moglo bi se reći da je očekivano iako su Amerikanci do Hallockovog brutalitija bili bolja momčad od Srbije.
Bruno: Ameri su baš prava ekipa, odlično ih vodi Udovičić. Stvarno je šteta da je Hallock napravio onakvu glupost jer vjerujem da su mogli dobiti Srbe, a onda bismo dobili još uzbudljivije Svjetsko prvenstvo.

Naravno, uz Hrvatsku za koju od srca želim da osvoje medalju, navijam za Kinu koju vode moj dragi kolega Ivan Asić i Marin Kliškinjić. Jučer su dobili Brazil što je veliki uspjeh za njih. Sada protiv Hrvatske neka izgube, a onda im želim sve pobjede do kraja prvenstva.

Hrvatska je izgubila od Španjolske, Australiju i JAR očekivano visoko porazila. Najvažnije, na pragu smo plasmana u Pariz, slijedi nam ipak nedorasla Kina koju je Asić kojega si već i spomenuo, odveo do pobjede nad Brazilom.

Bruno: Hrvatska je odlična ekipa, godinama na velikim natjecanjima su u borbi za medalje. Od srca im želim da i ovoga puta bude tako, da izbore polufinale i ponovno se nađu u borbi za medalje.

Nije da si samo ti puno angažiran, evo i igrači svaki mjesec imaju neko važno natjecanje, EP, SP, pa odma borbu za final4 Lige prvaka, pa će onda ta završnica klupske sezone, pa Olimpijske igre… ako prežive pričat će nam…
Bruno: Ovakav sustav natjecanja je poguban za vaterpolo. Puno je velikih natjecanja i to je sve veliko opterećenje i za igrače i za trenere. Nažalost, tu se gubi draž praćenja vaterpola. Mi koji smo u vaterpolu teško to sve pratimo, a mogu samo zamisliti kako je zaljubljenicima u ovaj predivan sport koji nisu uključeni potpuno.

Ali čestitam od srca svim igračima, njima je najteže. Ogroman broj utakmica tokom godine nikome ne koristi. Ali oni opet ne kukaju previše, bore se za svoje zemlje do zadnje kapi znoja. Svaka im čast, ljudi doslovno ne staju. Ova godina je puna izazova i zato veliki respekt i našim reprezentativcima za sve što rade za našu zemlju i naš sport.

Ukupni poredak nakon 3. kola sugerira veliku borbu do kraja ovogdišnjeg fantasija za experte.

Možeš li nam malo najaviti veliki derbi u 1/4finalu, m i imamo pravo trčati pred rudo, ipak se radi o Kini. Hrvatska protiv Srbije, klasični derbi u kojem nema favorita ili ipak ima? Što misliš da bi moglo, koji detalji, presuditi?Bruno: Protiv Kine će biti laganija utakmica, neće tu biti iznenađenja. Volio bih jedino da ne bude prevelika razlika s obzirom na to da nam je s druge strane Ivan Asić koji s Kinezima radi odličan posao. Neka dobijemo, ali da ga previše ne natamburamo! 😉 😉

Protiv Srba festival vaterpola, to će biti utakmica na jedan gol. Na jednu loptu. Nadam se da će otići na našu stranu, da ćemo mi biti ti koji ćemo se na kraju veseliti.

Najveća utakmica 1/8finala bit će Italija protiv SAD-a. Talijanima visi Pariz, ali SAD će bit bez Hallocka. Možeš li u komentar ovog para nadodati i osvrt na Hallockov brutaliti. Osim samog udaranja kojega ne želimo viđati, do sada se nije uključivala podvodna kamera u nekim sličnim situacijama, pa neki problematiziraju tu činjenicu, kao i to da čitav teren nije pokriven s podvnodnom kamerom?
Bruno: Mislim da SAD nema velikih šansi bez Hallocka. Talijani su preiskusna ekipa da to ne bi iskoristili. Vjerujem u pobjedu Talijana.
Hallockov brutality je najgora stvar što se može dogoditi jednoj momčadi. Po meni jedan od tri najbolja centra u ovom trenutku na svijetu. Njegov izostanak će biti veliki hendikep za Amerikance. Toliko pripreme, prolivenog znoja, i to sve staviš na kocku zbog jednog nepromišljenog poteza. Šteta, bila bi baš prava poslastica za gledati da je i on u vodi. Ovako dajem prednost Talijanima.

Za kraj očekivanja do kraja, krenuo si prema gore u fantasiju, 4. kolo često bude flop za neke ekipe iz vrha koji ne mogu zamijeniti sve ove igrače koji se sada odmaraju. Prilika za dodatni skok prema vrhu?
Bruno: Nisam ni ja baš u idealnoj situaciji. Aguirre i Varga su mi ostali, a uspio sam zamijeniti dva Mađara tako da mislim da neće biti toliko loše. U četvrtom kolu očekujem zlatnu sredinu. Samo da ne bude opet razočaranje. Baš me lijepo krenulo u trećem kolu, neka se tako i nastavi.

Odgovori