ŠAPIT Imam feeling da će Bijač braniti vrhunski na ovom turniru

Prvo kolo fantasy experta donio je momčad Lelemuts Utd na vrhu poretka s 30,78 poena. Vlasnik, trener i vođa momčadi Marko Šapit nalazi se na licu mjesta, u Tokiju pa smo iskoristili priliku da osim o fantasiju pitamo i za samu organizaciju u Japanu.

U prvom kolu Hrvatska i Italija su igrali protiv najlošijih protivnika i bila je to prilika da  igrači zarade puno bodova. Gledajući ukupno najbolja je Hrvatska čiji su igrači zaradili 48,48 fantasy bodova, a Italija je odmah iza s 47,09. Grčka, koja je na trećem mjestu s 30,68, ostvarila je čak 6,65 bodova više od Mađarske, koju je pobjedila sa „samo“ jednim golom razlike, 10:9.

Od igrača MVP 1. kola bio je Di Fulvio sa 8,61, pa Joković s 8,20, pa najveće iznenađenje kola Zerdevas 7,40 te Munarriz s 7,14.

Izvrsni novinar HTV-a Marko Šapit po drugi put igra naš fantasy. Zadnji put je nas je i spasio, jer je u Gwangjau uspio uloviti završnu statistiku finala, nešto što FINA više od tjedan dana nije objavila. Njegovi Lelemuts Utd krenuli su žestoko pa je u sastavu imao čak 3 igrača koji su u top 10 prvog kola; Bijača 6,36, Tahulla 6,17 i Cupida 5,69. Čak ni Japanac Seiya Adachi nije propustio donijeti 3,87 bodova.

Izvrstan start, čak nešto preko 30 bodova. Iako sada zahvaljujući Total waterpolu, a ne FINA-i koja i dalje prati skokove (rebounds) u vaterpolu, imamo ne samo ponovno asistencije u bodovanju nego čak i zarađena isključenja. Baš je recimo Tahull sa čak 9 zarađenih izbačaja protiv Srbije donio puno bodova.

Šapit:  Ovo je sad prava stvar… svaka čast ekipi iz TWa. A Tahull je moj ljubimac već neko vrime, a ako je suditi po prvoj utakmici došao je sjajno pripremljen. Moram bit zadovoljan nakon prvoga kola iako sam jedva gledao dok je trajao draft. Još mi je Erdelyi ostao na klupi…dobar početak svakako!

Uvijek je važno za samopouzdanje ekipe da prvi pik igra odlično. Bijač je to nagovijestio protiv Kazahstana, sad dalje preko Australije, Crne Gore i ostalih ide po nove brojne obrane.

Šapit: Ja sam već prije drafta odlučio da ako nema Munarriza i Ivovića ili eventualno Di Fulvija, uzimam Markana. Stvarno imam feeling da će braniti vrhunski na ovom turniru, a trebat će nam s obzirom na raspored.

 Jedini si od naših experata na licu mjesta, kako to izgleda u Tokiju? Nema publike, sigurno je malo tužno i ugođaj  nije kao što je bio ranije u Riu, Londonu… Organizacijski, što se tiče tvog posla, što se tiče samih sportaša, kako to protiče u ovim prvim danima?

Šapit: Nama ovdje ničega ne fali. Stvarno. Očekivano su Japanci organizaciju i logistiku odradili na fantastičnoj razini. Problem su velike udaljenosti do i među borilištima, a dok ne prođe 14 dana ne možemo kratiti putovanja sa metroom pa se tu gubi dosta vremena, plus moraš stalno paziti da se ne zajebeš… A bez publike je stvarno otužno, stalno imaš onaj osjećaj nekog pripremnog turnira, fali ta komponenta sigurno i koliko god to sad već traje neko vrime ne možeš se na to naviknuti. Ali ajde barem se sve čuje za vrime utakmica pa to daje neku dodatnu zanimljivost.

Gocić te odmah nakon drafta prepoznao kao favorita, pokazao je tu dobar nos, barem kako sada stvari stoje. Još ako se i drugi pik Vamos probudi.

Šapit:  Da, ubio me Vamos u prvoj tj. ubio je njega Zerdevas. Iskreno da sam mogao, ja bio radije uzeo Zalankija, ali eto bilo bi svejedno. Ma meni je ovo super stvar, baš dobra zabava, a vama veliki respect za posao koji radite i inače.

Ne znam koliko si  stigao popratiti utakmica, odmah u prvom kolu odlična utakmica i Španjolska je napravila veliki korak prema vrhu grupe (i istaknuo si da ti se sviđa kako igraju). Isto tako tvoj Vamos i njegova Mađarska ipak iznenađujuće poraženi od Grčke gdje imaš Papanastasioua. Bit će ovo jako zanimljiv turnir.

Šapit: Turnir će bit sjajan. Evo već prvo kolo imaš niz izvrsnih dvoboja. Meni je odlična utakmica bila i SAD –  Japan. Pliva se strašno, ima puno zanimljivih taktičkih varijanti, posebno s jednim manje u zapisniku di je mislim samo Udovičić išao s 2 golmana, a on je ionako došao s 1 i po bekom. Bit će odlično, mi ćemo se truditi svako kolo pokazati dvije utakmice iako nije uvik lako sve potrpati u program, a imamo samo jedan kanal.

Za kraj, zanimljivo je i da si u postavi imao 7 igrača iz 7 različitih reprezentacija. Plan ili slučajnost?

Šapit: Pa ispalo je tako na kraju, jedini plan mi je bio da u prvome dijelu malo više igrača bude iz one druge skupine jer je RSA idealna da igrači protiv nje pune statistiku. I tražio se nekoga na beku sa šuterskim kvalitetama, s obzirom na raspored bilo je ili Cupido ili Renzuto. I za klupu ove za koje računam da će dugo trajati na turniru.

Pordak nakon 1. kola

Odgovori