Skoči u onu hladnu fukuočansku vodu i pokušaj osvojiti još jednu medalju

Poštovanje. I šesto kolo je iza nas. Znamo tko su finalisti, a znamo tko su i luzeri ovoga natjecanja. Svi oni koji nisu u finalu. A nakon finala ćemo dobiti i posljednjeg luzera ovog natjecanja. Mogli smo pročitati u uvodnim najavama, bilo za fantasy natjecanje bilo za vaterpolo natjecanje, mnogo natjecatelja je došlo u Fukuoku nešto ostvariti, a ne se samo takmičiti. Kao proizvod toga smo dobili odličan vaterpolo u kojem smo mogli uživati zadnjih skoro dva tjedna.

Vidjeli smo napokon i pravilnu upotrebu VAR tehnologije. Smisao VAR tehnologije je da ukaže na greške u vaterpolu. I mislim da nam je u zadnjih par kola to VAR i pokazao. VAR nam je ukazao na očite propuste u vaterpolu, nadam se da će propusti postati toga svjesni, a ne si i dalje nešto egotripovati. Volio bih vam reći da je bilo neizvjesnosti u ovom našem Danče Fantasy natjecanju, ali ne mogu. Od prvog kola, do evo pretposljednjega, kormilo kapetana Jokovića nije gubilo kurs. Imao je i neka kola gdje nije baš dominirao, ali nikad nije bila katastrofa od kola.

Rezultati šestog kola:
GTS – Hrvoje Koljanin 22,99
Hrvanjolac – Xavi Garcia 22,77
All the kings men – Sean King 21,33
Olympus Team – Alexandre Donsimoni 18,64
The Legion – Iosep Andrei 17,84
Hamsa Yakuza – Maro Jokovic 10 17,76
Bronte Lizards – Elvis Fatovic 17,13
Baoli – Aleksandar Ivovic 16,52
Lelemuts Utd – Marko Sapit 16,14
EatMyCosmo – Cosmin Radu 15,97


Iako je ostalo samo još jedno kolo do kraja 16 bodova razlike između drugoplasiranoga trenera Koljanina i kapetana Jokovića će vrlo vjerojatno biti nedostižno. U teoriji moguće, ali samo u teoriji. Možda je bodovna razlika između prvog i drugog punih 16 bodova, ali zato je bodovna razlika između drugog i osmog samo 15 bodova. To su vam dva Jakšića razlike. O ostalima natjecateljima nećemo puno. Sudjelovali su i borili se hrabro. Još jedno kolo i moći će napokon odahnuti. Vjerojatno će si reći “e ovo mi je zadnja godina da igram fantazi i radim ovo sebi i svojim bližima”.

Rezultati nakon šestog kola:
Hamsa Yakuza – Maro Jokovic 155,37
GTS – Hrvoje Koljanin 139,65
Olympus Team – Alexandre Donsimoni 134,63
Baoli – Aleksandar Ivovic 132,06
Hrvanjolac – Xavi Garcia 129,93
All the kings men – Sean King 129,06
The Legion – Iosep Andrei 124,65
EatMyCosmo – Cosmin Radu 123,26
Bronte Lizards – Elvis Fatovic 100,11
Lelemuts Utd – Marko Sapit 89,49

Ne želim vas previse umarati pred ovo finale. Vjerujem da su igrači umorni, ali možete tek zamisliti kako je nama fantazistima koji smo već dva tjedna u punom ritmu NBA playoffsa. Treba to i izdržati. Postoji jedna izjava. Disciplina štedi energiju. Da sam malo mentalno odmorniji vrlo vjerojatno bi imao neki pametni zaključak na ovu izreku, ali nemam. U svako slučaju ako radiš nešto na duge staze, a dva tjedna jesu duge staze potrebno je biti discipliniran i ne gubiti energiju na pizdarije.

Deset najbolje ocijenjenih igrača šestoga kola:
Inaba Yusuke 7,03 JPN LS
Watanabe Taiyo 6,76 JPN RS
Vernoux Thomas 6,58 FRA CF
Crousillat Ugo 6,55 FRA RS
Del Lungo Marco 5,90 ITA GK
Bowen Alex 5,89 USA RS
Vukičević Ante 5,54 CRO LS
Bukić Luka 5,29 CRO LS
Argyropoulos Stylianos 5,21 GRE LS
Manhertz Kristian 5,19 HUN LS

I sada ćemo pričati malo o golmanima. Tj nećemo pričati o golmanima nego ćemo pričati o dvanaest najgore ocijenjenih igrača u šestom kolu. Pa vi zaključite sami kako i šta.


Dvanaest najgore ocijenjenih igrača šestog kola:
Weinberg Adrian -0,04 USA GK
Macic Aljosa -0,04 MNE CB
Patterson Gaelen Geddes -0,18 CAN CB
Gardijan Aleksa -0,18 CAN RS
Lazic Franko -0,22 CRO LS
Aguirre Unai -0,55 ESP GK
Nishimura Towa -0,94 JPN GK
Hedges John -1,10 AUS GK
McKinght Brody -1,60 CAN GK
Radjenovic Milan -2,25 CAN GK
Mitrović Branislav -2,34 SRB GK
Porter Nicholas -4,54 AUS GK

Gospodin Branislav Mitrović se ovu Fukuoku nakupio minus bodova. I nije na starome nivou. I mnogi se pitaju ma šta mu to treba. Osvojio je sve što se može osvojiti, ajde u zasluženu reprezentativnu mirovinu. Uživaj u ljetu napokon, ali on se ne da. I možda njegove igre više nisu na nivou na kojem smo ga navikli gledati u Tokiju, ali isto je lijepo po nas gledatelje gledati jednog prvaka koji, iako više nije onaj stari, je svejedno voljan stati među stative i pokušati obraniti nešto. Pokušati promijeniti nešto unatoč manjku kvaliteta koje su ga nekoć krasile. I to je odlika šampiona. Dozvoliti nama gledateljima da vidimo da je on svo ovo vrijeme bio ipak jedan od nas. Ne može sve uvijek biti idealno i nekad je najvažnije stati na rub bazena. Skočiti u onu hladnu fukuočansku vodu i pokušati nekako osvojiti još jednu medalju. Nekad je to dovoljno za ove kao Mitrović. Nekad je sama borba pobjeda za sebe. Možda ne za svijet, ali nema veće pobjede nego kada uspiješ samog sebe iznenaditi i pobijediti. Veselim se sutrašnjoj Banetovoj utakmici, ako bude uopšte igrao, jer iako nije na starom levelu on se i dalje ne da. A to je vrijedno cijenjenja. Bar meni.

Odgovori