U finalu nema favorita

foto: bivši igrači Rapida, Florentije, Mladosti, Primorja i Turčina

Drugi u najavi prije finala jer Cosmin Radu koji je kazao da ovi grčki igrači imaju iskustvo pobjeđivanja u finalu, ali nema favorita, odnosno nikome ne daje prednost. Što se tiče Hrvatske, nije zabrinut jer je ovo što se nekad dogodi kao iznimka poput one na Europskom prvenstvu u Eindhovenu.

Ostalo nam je još samo veliko finale. Ipak nije Španjolska vs Italija, što je većina očekivala. Ipak se malo izmijenila ravnoteža na ovom Svjetskom prvenstvu?

Radu: Istina je, dosta ekipa je ravnopravno na vrhu  i samo trenutačna forma napravi razliku na kraju. Svaka ekipa ima nekoliko fantastičnih igrača, i na kraju su uglavnom baš ti individualni potezi odlučili pobjednike do sada.

Grčka jest neiskusnija u finalima, ali ovo im je u zadnje 2 godine postalo uobičajeno. Sjetimo se i da su na Olimpijskim igrama oba puta pobijedili Mađare. Gdje vidiš njihove prednosti u kojim duelima u bazenu?

Radu: Ako gledamo povijest može se to reći, ali realnost je da  Grčka ima igrače koji su osvojili svjetsko prvenstvo do 20 godina tako da se ne može baš reći da ne znaju igrati finale. Osim toga, jako su disciplinirati, odlično ne samo šutiraju, nego imaju i odlična dodavanja.

Mađarska snaga je očita, Zalanki igra veliki turnir, a ostali su se podredili njemu. Što je njihov recept za pobjedu?

Radu: Mislim da recept za pobjedu najbolje zna njihov trener ???????? Mi koji smo vani smo vidjeli iste stvari, i Zalankija i sve ostalo.

Hrvatska je podbacila. Više experata je izdvojilo Lorenov izostanak što je činjenica. Ali, ako pogledamo druge, izostali su i Grcima Vlachopoulos, Srbima Mandić… koji su to problemi koji su nas najviše mučili?

Radu: Može se dogoditi da se nekad, neke godine i izgubi. Ako se dobro sjećam u 2012. na Europskom prvenstvo u Eindhovenu,  isto se dogodilo. Tako da sam siguran da stručni stožer zna kako riješiti problemi, ako i postoji.

Hallockov brutaliti; bio, nije bio, shvatljiva, neshvatljiva odluka, ili izaberi neki peti opis?

Radu: Jednom sam imao trenera koji je govorio: „Moramo igrati na način koji neće sucu dati mogućnost sjebati nas. Meni osobno, potez centra koji baca ruku prema beku je jako opasan i nikako mi se ne sviđa.

Tko će pobijediti u finalu?

Radu: Stvarno nemam pojma, nemam favorite u finalu.

Kako ocjenjuješ svoj prvi nastup u fantasiju? Jesi li možda malo više pratio igrače koje si imao u timu, kakvi su ti sve skupa dojmovi

Radu: Nije mi prvi put da igram fantasy. Ako moram biti iskren, ne sviđa mi se dio koji me tjera navijati za moje igrače na račun drugih ???????????? ali sigurno sam uživao.

Odgovori