Vincze: U polufinalu vidim Italiju, Crnu Goru, Grčku i Mađarsku!

Najbolji učinak u Fantasy Expertu u 4. kolu imao je Balasz Vincze. A kako nam je danas utakmica Mađarske protiv Srbije bila je to prilika da malo popričamo o obje teme.

 

 

Dance.hr: Prvo, hvala Vam na sudjelovanju u našem Fantasyiju. Je li Vam zanimljivo?

 

Vincze: Da, baš je dobro i zabavno. Nemam uvijek vremena za pripremu, ali kao i u životu i ovdje je potrebno malo sreće.

 

 

Dance.hr: Prvi pik Vam je bio Steven Camillieri, drugi experti su bili iznenađeni, neki su čak i sugerirali Jordana Camillierija?

Vincze: 2014.godine bio sam trener n Malti, na tamošnjoj ljetnoj ligi. Vidio sam ga kako igra i imao sam osjećaj da bi mogao biti dobar izbor. U ovoj igri nije važna momčad već skup pojedinačnih učinaka. Mislim da će danas Camillieri osvojiti najviše poena.

Dance.hr: Možete li nam objasiniti ime „Swindlers“?

Vincze: To je mađarski naziv filma „Now you see me“ (op.a. u nas je prevedenog „Majstori iluzije“)

 

 

Dance.hr: Radite u Szombatelyiju kao sportski direktor. Zadnjih godina mađarski klubovi i cijela liga je u velikom usponu.

Vincze: Da, sada je to vjerojatno najjača liga na svijetu. Vaterpolo u Mađarskoj je u odličnoj situaciji i nadam se da će se to vidjeti na klupskim i na reprezentativnim natjecanjima.

Dance.hr: Mnogo je odličnih stranih igrača u mađarskoj ligi, ali jako malo Hrvata (Duvnjak – Starčević, Opačak). Što je razlog tome?

Vincze: Možda činjenica da nemamo Jadransko more J.

Dance.hr: Mađarska ne igra dobro na ovom turniru. Neki igrači nedostaju, je li u pitanju samo odmor za Denesa Vargu i Haraia ili su se umirovili iz reprezentacije?

Vincze: Ovo je mlada momčad bez iskustva. Rezultat je uvijek važan, ali moramo im dati malo vremena da postanu moćni. Koliko sam upoznat i Denes i Harai se odmaraju ovo ljeto.

Dance.hr: U 1/4finalu vjerojatno vama najteži protivnik, Srbija. Što očekujete od ovog susreta, može li Mađarska biti ravnopravna kroz cijelu utakmicu u ovom trenutku?

Vincze: Vjerojatno jest najteži, ali većina njihovih igrača igra u Mađarskoj tako da se međusobno jako dobro znaju. Znali smo, ako izgubimo od Italije da ćemo ići na Srbiju u najvažnijoj utakmici turnira. Nadam se da će sreća biti na našoj strani.

Dance.hr: Vaša predviđanja, koga vidite u polufinalu?

Vincze: Italija, Crna Gora, Grčka i Mađarska!

Dance.hr: Hvala Vam na vremenu.