1/4finale: Jug – Ferencvaros 9:10

Na rasporedu je prva četvrtfinalna utakmica Final8 Lige prvaka u Stadionbadu u Hannoveru između Juga i Ferencvarosa. Dubrovačka momčad osvojila je prvom mjesto u grupi B, ali u današnju utakmicu po kladionicama kao blagi favoriti ulaze igrači Ferencvarosa koji su bili četvrti u grupi A.

 

 

Dvadeset minuta do početka utakmice na tribinama ima nešto manje od 100 gledatelja. Očekuje nas zanimljiv dvoboj u kojem će po svemu sudće odlučiti detalji koje smo naveli u najavi: http://dance.hr/pogledsdesna/3107-final8-2019-cetvrtfinalni-dan.html

 

Prva 3 napada 3 gola Ferencvarosa, i odmah time out Kobešćaka. Jako loš ulazak Juga u utakmicu. U napadu 3 izgubljene lopte u prva 4 napada. Ali onda se budi Papanastasiou i s dva gola s dva igrača više. Ali nakon 5 minuta vijećanja poništen gol Juga, a Fatović promašuje peterac, ali odmah i zabija s lijevo krila nakon par sekundi (bio je korner) za 2:3.

Drugi gol na zonu sa srednjeg vanjskog na zonu, nakon Youngera zabio je i Denes (2:4), ali odmah idući napad na isti način uzvraća i Benić (3:4). Vamos s krila s igračem više, prelagano izigrana obrana Juga. S druge strane Fatoviću brani Vogel.

 

Popadić je ostao bez iti jedne obrane nakon prvih 8 minuta, Jug ima realizaciju igrača više 2/5, Ftc 2/2. Igra se dosta beskrvno, kao da se igrači nisu još probudili.

 

Popadić je krenuo bolje u drugu četvrtinu, obranio je polukontru Sedlmayeru, Jakšić je pogodio stativu, obrana je uzela još 2 lopte i obrana se, nadajmo se, stabilizirala. Igrača više realizira Xavi, ali odma i griješi u obrani i potpuno sam Mitrović na lijevom krilu, na postavljenu obranu zabija za opet +2. Jug propušta realizirati igrača više (3/7), a idući napad younger ulazi kao drugi sidrun i zarađuje izbačaj Lozine. Varga zove time out. Ulazi drugi ljevak Kallay, i kako su Vamos i Varga na vanjskima bolje pokriveni, on se izvlači i zabija u bliži za 4:7. Drugi napad u nizu younger ulazi s Lozinom u dva metra i zarađuje igrača više kojega s krila, izvukao se skroz u 3-3 realizira Vamos (4/4 realizacija). Bilo je puno boljih opcija za Juga da usmjere ralizaciju na Sedlmayera koji je bio na 7 metara na srednjem, ili bilo koga drugoga obzirom da je Denes bio na klupi. Igrač više za juga, Xavi dodje s krila na krilo potpuno krivo, u aut. Očiti pokazatelj koliko je Jug loše u ovoj utakmici. Fatović je zaradio isključenje protiv Mezeia u uplivavavnju i vrlo brzo i zabio za 5:8.

 

Nastavila se loša igra Juga, izgledaju skuhani i s premalo žara. Pitanje je može li se taj momentum promijeniti, neka nekih naznaka. Što je najgore ni Ferencvaros ne igra puno bolje, doduše možda tempiraju igru obzirom na rezultat. Slobodan Nikić je toliko nespreman da jedva prepliva iz obrane u napad i obratno. Čudno da ga je trener stavio u momčad. Valjda se nada da će na ime izvući štogod.

 

Prvi promašeni igrač više, Vamos s krila pliska preko gola. Jug je također propustio igrača više, uz to je imao odlično uplivavavnje Fatovića, ali Merkulov loše dodaje loptu, pa Vogel tiže isplivati i skratiti kut. Izboren je još jedan igrač više i Kobešćak zove time out. naumov sudi kontrafaul. Ftc igra bez sidruna, Jakšić je na 2m, pa ulazi i Younger. Opet se vratio i Jakšić i u zadnjoj sekundi zabio kao sidrun. Još jedan loše odigrani igrač više, ovaj put Benić nerezonski s desnog vanjskog i Jug je na realizaciji 4/12. Jug je krenuo u presing u obrani i uspio cijeli napad i onda i zabiti igrača više (6:9). Jug natavlja s presingom i Papanastasiou na vanjskoj poziciji čisto oduzima loptu Vamosu koji ni negleda suda već ide u obrani, ali Naumov odnekle izvlači faul i u nastavku napada Younger opet ulazi na 2 metra i zarađuje 5m kojega Denes zabija za 6:10.

 

Potpuno su Jakšić i Younger izneredili Jugovu obranu ulascima na 2 metra, prvi ima gol i zarađeno isključenje, a drugi peterac i dva isključenja.

 

I na početku zadnje četvrtine, opet Younger kao sidrun radi velike probleme, odlično se oslobađa za šut, ali pogađa u Popa. U napadu Fatović opet odlično uplivava i zabija za 7:10. Kallay nerezonski šutira s 2 igrača više i daje još jednu šansu da se Jug trge. Joković s krila zabija igrača više i na 5.16 do kraja je 8:10. Nikić koji konstantno radi kontrafaul jer nema ni minimum nage za ovaj nivo vaterpola, na kraju napada zarađuje igrača više (Varga je bio u pravu, ime puno znači u vaterpolu) i Varga zove time out. Pop čudeno brani pebačaj s desnog krila na drugu stativu. Igrač više za juga za dolazak na -1, ali loša akcija i na kraju Fatović iz teške pozicije ne zabija. Denes pogađa prečku i u tranziciji Xavi ima prednost nekoliko metara, ali ne zabija s 5 metara, stiže ga blokira Mađar. Jug se opet obranio, a u idućem napadu Papanastaio dobro puca parabolu, ali Vogel odlično brani. Na 1.04 još jednom je oduzeta lopta i Kobešak zove time out.

Odličan gol Fatovića iz faula a 7 metara, 9:10 na 0.48 do kraja. I onda na kraju napada, 20 sekundi do kraja utakmice Younger kao sidrun protiv Lončara zarađuje igrača više i utakmica je riješena. alexandrescu je sudio faul iako je Lončar obje ruke imao u zraku.

 

Jug se kasno trgnuo. A prava šteta je kad se doživi ovakav poraz kroz vlasite greške i propuste, bez da se natjera protivnika da porazi svojom igrom. Svje je usmjerio jako loš početak, 0:3 nakon prva 3 napada s obje strane i Jug nije do kraja uspio ući u ritam utakmice

 

 

Final 8, Hannover

06.06.2019., 1/4finale Lige prvaka

 

Jug Croatia osiguranje – Ferencvaros Telekom 9:10 (3:5, 2:3, 1:2, 3:0)

suci: Alexandrescu (Rum), Naumov (Rum)

Jug: Popadić, Macan, Fatović 4(0),  Lončar 1, Joković 1, Garcia 1, Lozina, Merkulov, Kržić, Žuvela, Benić 1, Papanastasiou 1, Vukojević. Trener: Vjekolav Kobešćak.

Ftc: Gardonyi, Sedlmayer, Kallay 1, Pohl, Vamos 2, Mezei 1, Nikić, Jakšić 1, Younger 1, De.Varga 2(1), Sz. Jansik, S. Mitrović 2, Vogel. Trener: Zsolt Varga.

Osobne greške: Jug 11, Ftc 16

Peterci: Jug 0/1, Ftc 1/1

Igrač više: Jug 6/15, Ftc 5/9

Obrane: Popadić  7/17; Vogel  10/19