6. kolo Eurolige 2009/10

     Prije posljednjeg  kola po skupinama, ostalo je još nekoliko upitnika. Čeka nas direktna borba Jadrana i Barcelonete za prvo mjesto kojim se izbjegavaju RECCO, PARTIZAN i KOTOR u četvrtfinalu koji su već osigurali “jedinicu”, i očekuju nas dvije direktne borbe za drugo mjesto u skupini, u Gružu i kod Egera. U sve tri tekme prednost u kvaliteti je na strani domaćina! Današnji protivnici međusobno su igrali u 1.kolu.

 
 
 
Skupina A
1900 Jadran HN – Barceloneta   RtCG 2 i sat   020 RtCG sat
1900 Mladost – Vojvodina    

 

Jadran vodi sa 12 bodova, Barceloneta ima 10, Mladost 4 i Vojvodina 3.
     11-9 je rezultat utakmice prvog kola iz Barcelone, između Barcelonete i Jadrana. Iskoristila je Barca tadašnju slabu formu i loše igre Novljana. Sjećam se da su u to vrijeme gubili sve važnije utakmice redom, pa tako i ovu navedenu. Sada je drugačija situacija. Od dolaska Tucka na mjesto trenera, igraju bolje, zaredali su pobjede, trenutno imaju 4 zaredom u Euroligi. Zloković je ponovno “ZLO” za svaku obranu, Ivović je preuzeo 1. mjesto na ljestvici strijelaca JVL i uhvatio pucačku formu, Janović se prilagodio ekipi, “igrača više” su počeli igrati utrenirane akcije, u obrani mogu svakome igrati jaki presing jer bekovi Jokić i Ivović su među najboljima na svijetu…I sve ih to skupa podiže trenutno na jedan viši nivo od onoga s početka sezone kada ih je čak i Mladost dobila. Ulog je velik, ovom pobjedom izbjegavaju se 3 ponajbolje momčadi Europe trenutno. S time da je Jadranu dovoljan i bod. Igraju kući i neupitno su favoriti u ovoj utakmici. Ali osobno ne mislim da će pregaziti Barcelonetu koja još nije dobila u gostima ove sezone (remi na Savi i poraz od Vojvodine). Gledao sam i Barcelonetu nekoliko puta (pregazili su Mladost u Barceloni), i te igrače u reprezentaciji (dugo su mučili Srbiju u Sv. ligi) i svako opuštanje Novljana biti će opasno. Ipak, ulog je previsok!
     Mladost i Vojvodina igrati će rezultatski nebitnu tekmu. Ali doslovno. Mladost je već navikla na rasprodaju ugleda, u čemu prednjači Uprava, pa jedan poraz manje-više, njima vjerojatno svejedno. A Vojvodina skuplja iskustvo, i već su s ovom promocijom mladih snaga  (Boris Vapenski, Petar Filipović, Uroš Kalinić, Miloš Miličić, Srđan Vuksanović, Nikola Marić i Nikola Komar, Marinković…) svoje napravili za ovu sezonu, a njima se poraz na Savi ne može uzeti za zlo. Nadam se da Vojvođani neće kao u prvoj utakmici (dobila Mladost 7-2) s divljenjem gledat instituciju Mladost i da će pružiti otpor favoriziranom domaćinu. Bilo kako bilo, imena Hinić, Pavić, Muslim i Karač, i domaći teren znatna su prevaga na strani Mladosti. A možda i Uprava kluba dozvoli navijačima da uđu na tribine i pogledaju tekmu. Neki dan kada je bila ona famozna tekma (PH za žene) zatvorena za javnost, čak je i Bauer iz SN imao problema na ulazu i jedva je ušao na tekmu. Požalio se u SN na tretman. Pretpostavljam da će tekma biti u isto vrijeme kada i Jug. Svaka čast. Al to je za neku drugu priču.
 

 

Skupina B
1900 Jug CO – Vasas   Htv plus, mađ. sport2tv    2240 Htv 2, čet 1400 sport1tv
2000* Panionios – Primorac   novasports 7   snimke po raznim kanalima novasports-a

* Po našem vremenu utakmica iz Atene počinje u 1900

    

U “skupini smrti” (koja je i opravdala epitet) Primorac ima 13 bodova, Jug 7, Vasas 6, i Panionios 3!
     Primorac je svoj posao odradio, igrali su u izvrsnoj formi i nadigrali Vasas i Jug u međusobnim utakmicama pa sada spokojno putuju u Grčku na izlet.
     A u Gružu će biti sve samo ne spokojno i mirno. Derbi kola u koji će biti uprte oči cijele Europe ove srijede. Stiže nam dobro poznata ekipa i stari znanci Hosnyanszky, Varga Denes i Danijel, Nagy, Kis… Direktna borba za drugo mjesto i prolaz u četvrtfinale. Pred tom ekipom koja prođe strepiti će pobjednici ostalih skupina na ždrijebu!
     Za razliku od tekme u Budimpešti (11-8), Jug će biti jači za Bušlju koji nije nastupio tada. To je bio preveliki hendikep i centar Kis je bio nezadrživ za Jugaše. Sumnjam da će imati toliko slobode danas. Gledajući tradiciju, Jug je najčešće gubio u Budimpešti i dobivao doma. Ulog je velik, gotovo da se igra za “spas sezone”. Uvijek je Jug bio najbolji kada je trebalo, nedostaje samo Marković, i pred prepunim plivalištem nema razloga da ne osiguraju drugi krug. Vasas je namučio i Primorca u Kotoru, i svako i najmanje opuštanje ili lošiji dan mogu biti kobni. AJMO JUG.

 
 

Skupina C
1900* Olympiacos – Honved   novasports 2  2030 sport2tv
1745 Partizan Raiffeisen – Budva m: tel   RtS 2  2250 RtS sat

 * Po našem vremenu utakmica iz Pireja počinje u 1800

 

U ovoj skupini sve je riješeno, Partizan ima maksimalnih 15 bodova, Budva ima 9, a Olympiacos i Honved po 3 boda.
     Obje utakmice lišene su rezultatskih naboja. U Pirej stiže Honved, možda i da otprati u mirovinu nekog od zvijezda. Tko zna hoće li i na godinu veliki grčki igrači Deligiannis, Chatzitheodorou, G. Afroudakis, Santa, Vlontakis, koji su već svi s 33, 34 na leđima, i dalje igrati. Isto pitanje vrijedi i za našeg Komadinu. I možda gledamo zadnju europsku utakmicu nekoga od njih.
     Partizan je protutnjao skupinom, odigrao je strašno cijelu sezonu, više niti ne pamte kada su zadnje izgubili. Dvije stvari me zanimaju kod njih. Prvo jedva čekam ždrijeb da vidim hoće li konačno izvuci nekog “po mjeri” ili će baš oni ići na JUG/VASAS. A drugo, može li jedna ekipa ovako suvereno gazit protivnike cijelu sezonu?! Pa oni se već mjesecima šeću mađarskim bazenima i nitko ih nije niti ugrozio. Kao i u Euroligi. Gdje će i hoće li puknuti u najvažnijem trenutku? Trofeji se broje, a ne pobjede…a može li se ovim ritmom do trofeja mene živo zanima.
 

 

Skupina D
1900 Eger – Sintez Kazan    
1900 Pro Recco – Shturm 2002  sportitalia 2, eurosport 2  čet 1245, 2230 sportitalia2, 1000 eurosport2

 

Pro Recco je siguran prvi s 13 bodova, Kazan ima 6, Eger 5, i Shturm 4.
     Kada već taktiziram sa ždrijebom, mislim da će pobjednik večeras između Egera i Sinteza biti najpoželjniji gost u ¼finalu. Kome ih ždrijeb podari može trljati ruke i pripremati se za Final four. Gledajući tradiciju ždrijeba, kao što je izgledno recimo PARTIZAN-JUG, tako bi bilo još izglednije RECCO-EGER/SINTEZ 🙂 (da nisu u sitoj skupini). Budva će sigurno na zemljake, da ne bi slučajno 3 ekipe iz iste zemlje bile na FF :smile:.
     Iako je Eger zbog domaćeg terena favorit, meni su to podjednake ekipe. Sintez je u prvom kolu dobio 8-6.

7 komentara na “6. kolo Eurolige 2009/10”

 1. nema markovića. nadam se dobroj utakmici uz jugovu pobjedu, ali ne mislim da će bit lako. mađari će sigurno dat sve od sebe, a uvijerljiva pobjeda se mže dogodit jedino ako vićan bude briljiro. ipak, mislim da će bit napeta utakmica do kraja.
  prvo sam mislio da utakmice moraju bit u iste ure (pa tako i jug i mladost) ali vidimo da i ne moraju tamo gdje o drugoj utakmici ništa ne ovisi, a to je slučaj samo u D grupi jer bi čak i šturm mogo proć – samo teoretski.

  čito sam i ja ovo u Sn od Baura – opet su ga naljutili. dobro im je i reko da niđe nema da navijači ne smiju doć na utakmicu, a da je čak i on imao problema s ulaskom na bazen jer se nije unaprijed najavio, pa da im se evo sad najavljuje da ga više utakmice ŽVK mladosti ne zanimaju 🙂

 2. JUG irra loše ali dobit če kao i uvijk do sad.Bit če teško ali igra se doma.Bojim se samo atmosfere jer nema više Pilara koji su znali napravit pritisak i dobru atmosferu.Šteta.Njih su rastjerali ali .. bit če sve za 5 ….. i ovako

 3. tog Stavridisa ne mogu nikako svatit, nije mi jasno jel lopov ili samo ne zna pa zajebe!! u biti mi se ne sviđa nikako.

  Biti ce teško, i ja mislim, ali i VASAS ce morat odigrat izvanrednu tekmu da dodje u šansu za bodovima.

  AJMO JUG.

 4. mićov trade mark, neartikulirano vikanje. ne bi volio partizan ove godineu 1/4finalu jer mi se čini da bi se onda mogao prekinut uspješni niz