Fenomenalna igra Juga

Jug CO – Spartak Lukoil    16:5
(4:0)(5:3)(2:2)(5:0)
 
   Niko nije mislio da ce Jug tako lako poraziti Spartaka, ekipu koja je na gostovanju pobjedila Shturma u prvom kolu. Jug je od samog početka počeo silovito. Sve se odvijalo preko sidruna koji su bili odlični, pogotovo Mile Smodlaka koji je s par atraktivnih golova izgledao kao prije par godina. Ovo je definitivno bila njegova najbolja utakmica sezone. Ako ovako bude igrao na final fouru imamo šanse i osvojit, jer tamo su potrebna 2 sidruna, a Dobud će ko uvijek bit dobar.

   Također sam vrlo zadovoljan sa Amerikancem jer je zabio 3 lijepa gola i pokazao da se može računat na njega.
Mile još nije za penziju, ma što Zambata mislio o tome
Čak mogu reć da bi par Jugaša trebalo učit od njega kako se uplivava.
Bušlje, besprijekoran u obrani, uništio je ruske sidrune.
Sandro, da se mene pita igrao bi lijevo krilo u prvih 7 u reprezentaciji.
Pavo, još nije u formi, traži se.
Vićan, imao je par fenomenalnih obrana, da sam ja Rudić dobro bi se potrudio da ga vratim u reprezentaciju, jer je on igrač koji čini razliku.

   Sve u svemu, malo sam razočaran ruskim vaterpolom zadnjih par godina. Nemaju pravih igrača na vidiku. Bili su velesila, a sad ih nigdje nema. Ja ne znam koji im je trener ovo, ali nije baš učinio domaću zadaću prije utakmice. Oni su igrali Jugu neki polupresing tako da su sidruni došli do izražaja. Mile 4 gola, peterac, i 4 izbačaja, Dobud 2 gola, peterac i 3 izbačaja. Sidruni su Jugova najveća snaga i trebao je igrat neku zonu i nedopustit da lopta padne na 2. Na kraju bi opet izgubili, ali se ne bi ovako osramotili.
Najbolji svjetski bek potpuno zaustavio Ruse
   Još šlag na kraju, Shturm pobjedio Pro Recca. To samo znači kad Shturm dođe ovdje na gostovanje da će gristi jer im je to zadnja nada za prolazak. Uzmimo to da će Jug za 2 tjedna pobijedit Spartaka bar 1 razlike. Zadnje kolo protiv Pro Recca ne bi ni bilo važno jer bi već osigurali prvo mjesto, a utakmica bi se igrala za prestiž.
 

Jug CO: Vićan (11), Vranješ, Bošković 1(1), Azevedo 3, Joković 1(1), Smodlaka 4, Marković, Bušlje 1, I. Sukno 1, Dobud 2, Drobac, Obradović 1, S. Sukno 2. Trener: Fatović
Spartak Lukoil: Fedorov (3), Kozlov, Gaydukov, Finaev 2, Panfili, Yurchik 1(1), Khalturin, Irishichev 1, Balashov, Rekechinsky, Lisunov 1, Agarkov, Cheshev. Trener: Karabutov

Igrač više: Jug 8/10 (80%), Spartak 3/7 (43%)
Peterci: Jug 2/2, Spartak 1/1
Obrane: Vićan 11/16 (69%), Fedorov 3/19 (16%)

Ostale statističke zanimljivosti:

Po četvrtinama igrač više: 4:1, 1:3(+ 5m), 2(+ 5m):2, 3(+ 5m):0
Kontre: Jug 1/2, Spartak 0/1
Polukontre:  Jug 1/3, Spartak 0/1
Jug falio prvog i zadnjeg igrača više, između ih pogodio 8 za redom.
Spartak u prvoj četvrtini uputio samo 1 udarac u okvir gola.

 

3 komentara na “Fenomenalna igra Juga”

 1. po meni u napadu najbolji Mile (potez utakmice kad je zabio gol šraubom bez da je lopta pala na vodu) i Azevedo (najbolja utakmica u jugovoj kapici) u potpunosti se slažem za uplivavanja i Joković s 5 asista
  u obrani: vićan i bušlje

  Zanimljivosti iz prijenosa by Milorad Dušanović:

  1. Koliko već godina prati vaterpolo pa još ne zna da igrač smije primit loptu u 2 metra ako je lopta ispred njega ili u liniji (isto ko i zaleđe u nogometu)
  2. Kad je govorio o nogometnom klubu Spartak kao dijelu iste obitelji s vaterpolo klubom Spartak malo se zabunio. Ova dva kluba nisu ni iz istog grada, a kamoli u istom športskom društvu. Nogometaši su iz Moskve, a vaterpolisti iz Volgograda.

 2. Onakva utakmica i onakvo gaženje se rijetko viđa… Eventualno kad neka jača ekipa iz kvalifikacija naleti na Turčin 🙂

 3. “Sve u svemu, malo sam razočaran ruskim vaterpolom zadnjih par godina. Nemaju pravih igrača na vidiku. Bili su velesila, a sad ih nigdje nema.” – razgovor o ovome sam vodio s ruskim pomocnim trenerom juniorsko/kadetske reprezentacije u Kotoru proslo ljeto. Bio je tu i Zeko, koji je brzo otisao – vjerovatno jer je taj trener htio pricati: “no English, srpski, srpski!”.
  Detalja se ne sjecam, ali on je spominjao slabu lovu i slabi rad/interes. To je bilo taman u doba Olimpijskih.