I Jug sve riješio u prvoj

    U pravom trenutku najbolja igra jugaša u sezoni. Od samog starta krenuli su koncentrirano, strpljivo u napadu i odigrali po dogovoru. Sve čestitke Fatoviću koji je odlično postavio igru i u potpunosti neutralizirao plivačke sposobnosti Katalonaca. I inače je cijelu utakmicu obilježila jugova igra bez pojedinačnih grešaka, što je u zadnje vrijeme bio glavni problem.

    Tek je jednom Sandro Sukno pogriješio u obrani, kad mu se Perrone izvukao (prethodno ušao kao drugi sidrun) prema lijevom krilu i uspio primit loptu na ruku i zabit. I Vićan je danas bio na visokoj razini, vjerojatno najbolji nastup ove sezone. Pred kraj utakmice igrači Barcelonete se ni sa igračem više sa 5 m nakon nekoliko cimanja ne bi usudili opucat, nego bi se beskonačno dodavali okolo obrane. Tek kad bi se isključeni igrač vraćao, onda bi šutirali, uglavnom u Vićana.
    Jug je od početka vodio. Domaći su tek prva dva puta (1:1, i 2:2) uspijevali izjednačit, a ostatak utakmice proveli su u zaostatku i pokušaju hvatanja prednosti. U prvoj četvrtini palo je čak pola svih golova.

0:1 Seman – sa 1. stative sa igračem više, nakon odlične asistencije Boškovića.
1:1 Espanol – na 5m na lijevom vanjskom uzeo faul pored Boškovića i stara kapetanova boljka koji često u takvim situacijama ostaje na leđima i onda ne drži dobro blok, što Espanol kažnjava jakim udarcem u bliži.
1:2 Vranješ – s igračem više s lijevog krila dijagonala na prebačaj.
2:2 Whalan – s igračem više sa srednjeg vanjskog (zavukao sa desnog) kad se već vraćao isključeni igrač, udarac kroz uši.
2:3 Obradović – na zonsku obranu sa srednjeg vanjskog.
2:4 Bošković – prava bomba sa desnog vanjskog s igračem više u dijagonalne rašlje.
3:4 Garcia – peterac koji je suđen jer je jugov bek napravio izbačaj bez lopte, pa je kad je dodana sidrunu opet ga je ometao da ne zabije.
3:5 Dobud – zabio nakon čak 2 cima sa 1. stative (igrač više) na dodavanje S. Sukna s lijevog vanjskog.

Zanimljivo za prvu četvrtinu da je Jug zabio 4/4 igrača više.
    Druga četvrtina je donijela nastavak jugove dominacije u bazenu. Prvenstveno je za to zaslužan odličan vanjski šut, a donekle i nešto manja kvaliteta golmana Lopeza koji je u prvom poluvremenu imao 2 obrane od 10 udaraca.

4:5 Perrone – opisana greška Sukna u obrani.
4:6 Bušlje – udarac sa srednjega na zonsku obranu.
4:7 Bošković – opet odličan gol kapetana. Prevario je blok i zabio s desnog vanjskog u bliži.
5:7 Espanol – zaradio izbačaj (Tiho) na 5m, i onda odma iz faula bez ikoga ispred sebe zabija u bliži.
5:8 S. Sukno – s igračem više sa lijevog vanjskog, dijagonala

    Drugi dio utakmice uslijedio je pad tempa u igri Juga, smirivanje igre. Ipak, bilo je malo previše netočnih dodavanja prema sidrunima. Razbranio se i Lopez, imao je i 2-3 odlične intervencije i spasio uvjerljiviji poraz svoje ekipe. Dok su mu suigrači u napadu bili sve nesigurniji i nesigurniji. 2-3 puta a igračem više nitko se ne bi usuđivao šutiran ni iz izrađenih situacija, pa bi na kraju, kad bi se jugaš već vraćao uslijedio šut s jednog od krila što bi Vićan uz pomoć obrane lakoćom zaustavljao.

6:8 Perrone – sa igračem više sa lijevog vanjskog pored dva bloka
6:9 S. Sukno – kad već domaći nisu uspijevali napravit kontru, jugaši su složili 5 na 4, a Sandro je ostao sam na lijevom vanjskom na 5 metra i to lakoćom realizira.
7:9 Minguell – 5 sekundi prije kraja na dodavanje Garcie s desnog vanjskog (izvukao se s krila), sa 1. stative (igrač više).

    Jug je zabio zadnji gol 2 minute prije kraja 3. četvrtine, a ni domaći se nisu iskazali u napadu u zadnjoj četvrtini.

 
Ne baš kvalitetna snimka utakmice:
 
 
    Barceloneta nije uspjela napravit niti jednu kontru – čak su jugaši njima „prodali“ jednu polukontru 5 na 4 – tek su 2 puta uspjeli doć 6 na 5. Jednom je Seman zakasnio čak 5 sekundi, ali Katalonci su pogodili prečku. Utakmicu su obilježila brojna isključenja. Barceloneta je imala 13 igrača više, i jedan peterac, a Jug 11 igrača više. Iako obje ekipe ne igraju previše agresivno, posebice ne na igraču bez lopte. A opet je većina izbačaja bila bez lopte, na obje strane. Očito Kiszelly ima takav kriterij jer je i ranije znao tako sudit. Treba sad ovako nastavit i dalje, koncentrirano i bez pogrešaka. Posebice jedan ovako dobra plivačka ekipa kao što je Jug ne bi smjela dopuštat kontre protivnicima, kao što se ne bi smjeli više ponavljat primljeni golovi s 2 metra. Danas se moglo vidjet da je u jednom navratu kad je lopta pala na 2 metra da je igrač koji je bio na beku (Obradović ili Bošković, ne sjećam se dobro) odma je napravio „muški“ faul za izbačaj, kao što i treba kad se nalazi u lošijoj poziciji u odnosu na sidruna.
    Svi su bili odlični. Vićan najbolji, ali mu je i obrana uvelike pomagala tako da su često protivnički udarci mogli bit upućeni samo baš tu gdje je Vićan pokrivao. Od ostalih bi izdvojio Boškovića koji je zabio 2 odlična gola.
    Za nešto manje od 20 dana očekuje nas uzvratna utakmica koja bi po svemu morala bit formalnost. Jasno da se treba opet odigrat na isti način kao danas, kontrolirano i bez grešaka.

1/4finale Eurolige – 1. utakmica
Barceloneta – Jug CO        7:9 (3:5, 2:3, 2:1, 0:0)
Suci: Kiszelly (Mađ), Koganov (Aze)
Barceloneta: Lopez (9), Whalan 1, Lozano, Mann, Espanol 2, Minguell 1, Alferez, Ivović, Delgado, Valles, Perrone 2, Roca, Garcia (1), Fandos.
Jug CO: Vićan (14), Vranješ 1, Bošković 2, S. Sukno 2, Joković, Seman 1, Marković, Bušlje 1, I. Sukno, Dobud 1, Drobac, Obradović 1, Nižić.

Igrač više: Bar (2/4+1/3+2/4+0/2)= 5/13 (38%), Jug (4/4+1/4+0/1+0/2)= 5/11 (45%)
Peterci: Bar 1/1, Jug 0, – jedan od igrača više Bar je realiziran preko peterca jer je odma nakon isključenja suđen i peterac
Kontrafaulovi: Bar 1, Jug 6
Obrane: Lopez (1+1+4+3)= 9/18 (50%), Vićan (3+4+3+4)= 14/21 (67%)

Jedan komentar na “I Jug sve riješio u prvoj”

  1. moram primjetit da je jug nakon 4/4 u 1. četv imo igrača više 1/7 u preostale 3. moraju popravit te oscilacije do polufinala. tamo će bit kažnjeni ako se to ponovi