Swim & gun

 

    Mladostaši su izjednačili ukupni omjer, ove sezone, s Novljanima na 2:2. Obje pobjede u Jadranskoj ligi zabilježili su Zagrepčani. Ovu utakmicu obilježio je swim & gun igra i to u toliko mjeri da prva slijedeća utakmica s ovim obilježjima nije imala ni 50% ove u tom smislu. Utakmica nije ponudila visoku kvalitetu, ali zato je bila jako uzbudljiva i s mali milijun događanja.

    Prve 2 i po četvrtine, po razvoju rezultata, su bile kao da netko pušta reprizu. Mladostaši bi zabili 2 gola, od čega prvi iz peterca, a onda bi jadranaši uzvraćali. Tek što u 3. četvrtini nisu uspjeli uzvratit, zapeli su. Znači:

 

1. četvrtina

1:0 Muslim – 5m
2:0 Živković – polukontra, u biti loše preuzimanje u obrani jer je na kraju sidrun Vukčević pliva zatvorit Živkovića koji je bio na desnom krilu, umjesto da to netko od njegovih suigrača zavori
2:1 Klikovac – lijepa akcija s igračem više na 1. stativu
2:2 Ivović – kontra 2 na 1, a kad se već činilo da će mladostaši zatvorit, odlično dodavanje s desnog krila u sredinu. Nikolić prvi put ozbiljnije „popizdio“ , u ovom slučaju na Babića.

2. četvrtina

3:2 Muslim – 5m
4:2 Muslim – jak udarac na loše postavljenu obranu sa srednjeg vanjskog
4:3 Radović – s neobične pozicije za njega, s desnog krila. Pogađa prečku, pa lopta pada oko crte, ali uplivava u gol prije nego što je Pavić kupi
4:4 Klikovac – sa igračem više s lijevog krila, udarac preko bloka

3. četvrtina

5:4 Muslim  – i 3. peterac kojeg je izborio Hinić, ovoga nije tako da je okrenuo beka, nego su ga na stativi potegnuli za ruku
6:4 Hinić – s igračem više sa 1. stative

4. četvrtina

7:4 Buljubašić – opet lijep gol sa srednjeg vanjskog na zonsku obranu
7:5 Sekulić – sa igračem više sa desnog krila, lijep šut na prebačaj
7:6 Gojković – ne sjećam se kako ga je zabio to je bilo pred kraj kad su brojna događanja u bazenu doživjela svoju kulminaciju.

    Da krenemo s ovog kraja. Na -3 Novljani su počeli malo više riskirat. Tako je u jednom navratu Zloković ostao u napadu tzv. „Indijanac“, Nikolić je cijeli napad vikao na nekoga da se vrati i zavori – a čak nisu ni postavili igrača više, nekako je vrijeme prošlo, a s obzirom da ga nitko nije čuo 3 sekunde do isteka napada zvao je time out. Nisam to nikad vidio, ali nije bilo druge. I opet su jadranaši i poslije toga, ranijim odlascima u napad čak 2-3 puta napravili nered u igri Mladosti. Nikolić je inače cijelu utakmicu jako gestikulirao i vikao, a tada je skroz ispalio. Šteta što ga netko nije snimio. Lupao je šakama po stupu, potezo onu mrežu što štiti prozore bazena, hvatao se za glavu… Vjerojatno je dobro prorijedio kosu. Dobro su ga na nervali njegovi igrači. S druge strane jadranaši nisu uspijevali iskoristit ove prilike, nego jednom Gojković, jer bi Pavić fenomenalno obranio ili kontru (s obrambenim igračem na leđima) ili udarce iz faula s 5 metara u situaciji kad je u napadu samo 1 par igrača.
    Svaki put kad Mladost želi nekoga jačeg pobijedit, Pavić i Hinić moraju odigrat ovako. Oba su bila briljantna. Pavić je briljiro na golu, ali nažalost to u njemu probudi one iritantne proslave. U jednom trenutku nakon obrane, i čista mira, krenuo je na Gojkovića – čak ga je i nešto ispod vode potezao. Vjerojatno je htio isposlovat njegovu reakciju i isključenje. Ovaj ga je samo čudno pogledao i nešto mu rekao. Ne znam koliko je Pavić imao obrana, ali barem 15-ak, bar pola vrhunskih. Hinić je izborio 3 peterca i puno igrača više. Ali je realizacija igrača više bila očajna, zabili su samo 2 od 12, s tim da je taj drugi realiziran preko peterca. Uz njih dvojicu za pobjedu im treba barem jedan raspoloženi igrač iz vanjske linije (ili pojedinačni bljeskovi nekoliko njih). To je ovaj put bio Muslim, doduše više iz peteraca, nego iz vanjske linije.
    U redovima Jadrana opet je bilo puno nerezonskih udaraca, gdje se uopće ne poštuje suigrač koji je bolje postavljen tj. ima više prostora za udarac. Čovjek bi pomislio da nitko nikoga u ekipi ne voli, a u prilog tome ide i to što uopće ne komuniciraju između sebe za vrijeme igre, svatko je u nekog svom svijetu. Ipak, način na koji su igrali u obrani, s puno borbenosti i želje, pokazuje da to ipak nije tako. Barem ne u cijelosti. Trudili su se, ali se vidjelo da su uzdrmani poslije debakla u srijedu. I Tucak je bio jako glasan, ali on je samo usmjeravao igrače, nije galamio na njih. Nakon dugog perioda loše forme, navijače Jadrana može ohrabrit lagano dizanje Ščepanovića. Iako se u njegovim intervencijama vidjela nesigurnost, skupio je 10-ak obrana na 4 primljena gola iz igre.

    Da je netko bilježio koliko je ukupno bilo udaraca u ovoj utakmici mislim da ne bi to lako zbrojio. Osim 13 golova oko 25 obrana golmana, dosta i blokova, najviše je bilo udaraca pored ili iznad gola. To je dovelo do puno plivanja, a i tempo je bio brz. Kao da se gleda engleska nogometna liga ili Phoenix u NBA.
    Ovom pobjedom Mladost je prestigla Jadrana (za 1 bod, ali i utakmica više). U slijedeća 2 kola slijede međusobne utakmice Jadran CKB – Budva m: tel i Budva m: tel – HAVK Mladost, u kojima bi neka od ove dvije ekipe mogle steći prednost u borbi za Final4. Iako još i sve 3 ekipe, u zadnja 3 kola igraju protiv Primorca. Gledajući po igri Primorac bi, uz Juga trebao bit siguran sudionik Final4-a iako u ovih zadnjih 5 kola imaju 5 najtežih protivnika – čak i Cattaro protiv njih igra maksimalno motivirano.

21. kolo Jvl
HAVK Mladost – Jadran CKB    7:6 (2:2, 2:2, 2:0, 1:2)
Suci: Margeta, Rožman
Mladost: Brzica, Živković 1, Babić, Letica, Petković, Milaković, Zubčić, Martinić, Vukičević, Muslim 4(3), Hinić 1, Buljubašić 1, Pavić, Lončar. Trener: Emil Nikolić.
Jadran: Ščepanović, Sekulić 1, Bebić, Elez, Vukčević, Radović 1, Janović, Gojković, Ivović 1, Zloković, Klikovac 2, Jokić, Perčinić, Tešanović. Trener: Ivica Tucak.

Igrač više: Mla 2/12, Jad 3/12
Peterci: Mla 3/3, Jad –

4 komentara na “Swim & gun”

  1. niko nije spomeno pa da se uključim 😉

    poslije zadnjeg gola gojkovića, 45 sekundi do kraja, isto iz igrača više kojeg je skrivio babić, pomoćni trener kobeščak je mladom davidu babiću po izlasku iz vode opalio šamar. u večernjaku je bila izjava od lozice: “nisam to vidio jer je igra bila na drugoj strani, ali kaznit ćemo kobeščaka i morat će dobro promislit i ispričat se za svoj ispad. svi smo zgroženi, od predsjenika miličića, preko mene do dopredsjenika labara i bukića”

  2. Sramota, ja bih odmah na njegovo mjesto postavio Duda Šimenca

  3. on bi ga gađo stolicom: http://www.vecernji.hr/sport/vaterpolo/pljuske-su-svojedobno-tolerirali-ali-danas-ne-clanak-118296

  4. ljudi moji tom malom ne da treba šamar, nego ga treba šamarat odma za dobro jutro, toliku prepotenciju moje oći još nisu vidile, a što se tiče kobeščaka taj čovjek je jedini zaslužan za vrhunske rezultate mlađih dobnih kategorija, jer od kad je on počeo vodit brigu o tome to je sve pošlo na bolje što nije mala stvar jer znamo da je upravo kobešćak zadnji kojeg je ta mladost izbacila