Jug dočekuje Bresciu u 1. kolu

Detalj s lanjske utakmice Juga i Barcelonete u razigravanju 5-8 mjesta

Nakon prve 4 utakmice koje su donijele dobar vaterpolo, na rasporedu je i Grupa B u kojoj nastupa Jug koji otvara novu sezonu Lige prvaka protiv Brescie u Gružu u 19.00.

U Grupi B igraju sljedeće momčadi:

1. Novi Beograd               2,75

4. AN Brescia                    10,00

5/6. Ferencvaros              11,00

7/8. Marseille                   19,00

7/8. OSC                            19,00

9. Jug                                  26,00

12. Sabadell                      201,00

15/16. Spandau                1001,00

Prvi broj predstavlja redni broj na listi favorita, a drugi koeficijent koji kladionice nude ako danas uplatite novce na naslov svakog od navedenih klubova. Novi Beograd ima zagarantiran plasman na Final8 i samim time ostalih 7 klubova igra za 3 mjesta. Vidimo da će Jug morati značajno pobijediti predviđanja kako bi prestigao čak dva kluba i plasirao se na završnicu u Novi Beograd.

Raspored 1. kola je:

19.00     Jug Adriatic osiguranje – AN Brescia

19.00     Sabadell – Ferencvaros

19.30     Spandau 04 – Novi Beograd

20.00     Marseille – OSC

Jug otvara protiv Brescie ovogodišnju Ligu prvaka. To je momčad koja je maksimalno uigrana i koja je prošle sezone iznenadila osvojivši prvo mjesto u grupi ispred FTC-a, NBG-a, Barcelonete, Olympiacosa… praktički i nisu mijenjali ekipu. Pojačali su se Harkovom, a otišao je Bicari. Nisu ni približno ista pozicija, pa će Bovo morati naći neke unutarnje rezerve za poziciju drugog sidruna. Neće im to zadavati velike probleme kao možda nekim drugim momčadima. Ionako većina igrača stalno radi na vanjskim pozicijama. A Dolce i Renzuto će pomagati ulascima na dva metra.

Čuvena je njihova M zona, koju su lani igrali s bočnim pomaganjima tj povlačenjima prema sidrunu. Jug je to igrao čitavu finalnu seriju i totalno uneredio Jadrana. Vidjet ćemo kako će to danas izgledati. Harkov nije poznat kao dobar obrambeni igrač, ali Bovo zna kako zakamuflirati te mane. Vidjet ćemo hoće li se snaći u toj vrsti zone, iako ne bi čudilo da on uglavnom bude krilni igrač u obrani kako bi imao što manje zadataka. U napadu će donijeti kvalitetu više. Brescia je momčad koja igra poprilično čvrsto, pa čak i prljavo. Od Renzuta pa na dalje.

Jugu ova utakmica dolazi u nezgodnom trenutku, momčad se još traži. Najiskusniji, odnosno najbolji igrači bili su najlošiji u derbiju protiv Jadrana. Fatović, Joković moraju puno bolje. A i Žuvela odnosno Popadić moraju dići svoj nivo igre. Grgurević je pokazao da će biti pravi oslonac i pomoć Kakarisu koji će uz njega imati nešto manju minutažu, pa će i svakom trenutku svog boravka u igri biti jednako i jako opasan. Lazić je također bio jako dobar protiv Jadrana. Ovaj utakmica je nivo iznad te i morat će svi skupa pružiti više ako žele upisati bodove. Ne smiju se događati individualne greške u obrani kao u 3 navrata protiv Kragića. A i ako s Brescia odvoji na početku, to obično znači da je utakmica već tada riješena.

Druga utakmica po snazi je gostovanje OSC-a u Marseilleu. Jednaki su po omjeru koji nude kladionice. Marseille je doveo Daubea kojemu je ovo još jedna prilika u jakom klubu da napravi iskorak prema klasnim igračima. Vidjet ćemo ima li tu moć. Još je jako mlad, tek su mu 22 godine. Nitko nije otišao, tj Kovačević se umirovio. A osim Amerikanca stigao je i reprezentativac De Nardi. Prlainović, Vernoux su klasni igrači. Vukičević je prošlu sezonu lošije odigrao i imao je i zdravstvenih problema zbog kojih je propustio reprezentativno ljeto.  Crousillat, Spaić, Lazović i Marion-Vernoux su igrači koji će uz ranije spomenute biti ti koji će nositi igru.

OSC nije ništa mijenjao. Lani su podbacili i izgubili bitku s Hannoverom za 4.mjesto u grupi. Daniel Varga ima Angyala, Manhercza i Buriana koji su važni reprezentativci.  Harai je zbog ozljede odmarao preko ljeta, a i već je u godinama i s 35 na leđima pitanje je hoće li se i vraćati u reprezentaciju. Mlađi Vigvari ima tek 19 godina, a tu su i Dala i Aranyi od mladih igrača. Toth i Salomon su također veterani i sve u svemu ovo je zanimljiva momčad koja bi morala igrati dosta kvalitetnije nego što je to bio slučaj prošle sezone.

Sabadell je debitant. Dobili su pozivnicu kao osvajači Euro kupa prošle godine. U prvenstvu su dobili prvo Barcelonetu pa onda i Barcelonu. Bjelorus Averka i Dušan Baničević su reprezentativci Crne Gore. Sanahuja je igrač udarne postave Španjolske. Lorrio je drugi golman reprezentacije, a i Bustos i Cabanas su igrači u rotaciji Davida Martina i koji su postali prvaci svijeta ovo ljeto. 13 od 20 prijavljenih igrača za ovu sezonu su 2000 i mlađe godište.

Odmah u prvom kolu dočekuju Ferencvaros. Ovo ljeto pojačali su se Argyropoulousom iz Juga. Kako su tu i Denes Varga, stariji Vigvari pa i Merkulov koji je znao ići lijevo bit će zanimljivo vidjeti kako će Zsolt Varga sve to ukomponirati. Momčad je praktički Mađarska reprezentacija od ovog ljeta iz Splita gdje su pružili neke jako dojmljive partije i uzeli srebrenu medalju. Fekete (2000.), Molnar (2003.) i spomenuti Vigvari (2001.) sigurno još nisu dosegnuli svoj maksimum i ove sezone bi trebali biti bolji nego prošle. Tu je i Szilard Jansik, Damonte, Vogel doveli su i Vadovicsa. Ubović i Nemeth su na poziciji sidruna tako da je ovo momčad u kojoj su mnoge pozicije višestruko pokrivene. Puno toga u utakmicama najvišeg nivoa ovisit će kakav je dan Vogelu i hoće li Denes biti faktor x.

Novi Beograd gostuje kod Spandau koji je najlošija momčad ove grupe i kad je u punom sastavu, a kamoli ne sada kad mu je dio igrača u koroni.

Odgovori