Milanović ovaj put bolji od Sukna

foto s https://www.facebook.com/LENChampions

Olympiacos – Pro Recco 9:7 (1:0) (1:1) (1:2) (6:4)

Suci: Marget (SLO), Dervieux (FRA)

Igrač više: Olympiacos 3/7, Pro Recco 4/9

Peterci: Olympiacos 1/2, Pro Recco 2/2

Olympiacos: Bijač, Gkillas, Vamos 1 (0/1), Genidounias, Fountoulis 1, Gouvis, Dervisis, Bušlje 1, Mourikis 1, Filipović 3 (1/1), Kolomvos, Papanastasiou 2, Zerdevas. Trener: Milanović

Pro Recco: Del Lungo, Di Fulvio, Zalanki 4 (1/1), Figlioli,  Younger (1/1), Fondelli, Presciutti, Cannella 1, Iocchi Gratta 1, Velotto, Aicardi, Hallock, Negri. Trener: Sukno

               Nakon prošlosezonskoga kiksa na europskoj sceni Olympiacos sigurno u novu sezonu ulazi s ambicijama da popravi dojam. Osim nekoliko igračkih pojačanja bit će zanimljivo ispratiti i kako će sada funkcionirati kada nakon toliko godina na klupi više nema Vlachosa, te hoće li, i kakve promjene donijeti Milanović. Sastav grupe A će im ovoga puta omogućiti lakši put do završnoga turnira, ali će svakako i oni morati odraditi svoj dio posla. Derbi protiv aktualnog šampiona bio je prilika da se barem djelomično vidi trenutačni odnos snaga i makar nagovijesti što se od ovih ekipa može očekivati u ovoj sezoni. Kako je sami početak, i to nakon napornog reprezentativnog ljeta sasvim razumljivo da su neki igrači daleko od svoje najbolje forme pa ni sama igra nije odveć referentna onomu što ćemo gledati tek za nekih šest mjeseci. Ovo dakako važi za oba tima. Pro Recco je uz to nastupio bez Ivovića koji se još oporavlja od ozlijede, upitan je bio i Hallock, općenito je utisak bio da je svim iskusnijim igračima nedostajalo svježine. Nešto bolji su bili primjerice golmani, posebno Bijač koji je imao od desetak obrana barem 3-4 jako teške i bitne te na kraju i jedna od prevaga u konačnoj pobjedi domaćih. Također, Bušlje, koji nije imao reprezentativnih obaveza odlično je obavio svoj obrambeni dio posla, uz jedan još postignuti gol spada u one koji nisu “podbacili”, slično još Filipović kod grčkoga prvaka, uz par pogreški, ali ipak i najefikasniji, u samome finišu s dva bitna gola prevagu je na kraju donio Papanastasiou. Na drugoj strani, u napadu Recca jedini raspoložen bio je Zalanki.

               Što se tiče postavke u igri, svakako je iznenađenje bilo da gotovo cijelu utakmicu Sukno insistira na M zoni ali domaći su dovoljno iskusno bili oprezni da ne pucaju sa srednjeg i da vode računa o potencijalnim kontrama. Istina, u početnoj fazi utakmice talijanski klub imao je nekoliko bržih tranzicija, polukontri, ali je Bijač tada branio šuteve Di Fulvia i Hallocka, nešto kasnije su gosti imali i jednu kontru 3 na 2 ali su se u njoj sami spetljali. U igri Olympiacosa bar za sada se ne primjećuju posebne novine u odnosu na ono kako je i s Vlachosom izgledalo, striktna obrana, oprezno u napadu, mijenjanje pozicija igrača, kada se nema drugih rješenja pucaju najčešće Fountoulis i Filipović, sada još i Vamos.

               Ako ne po kvaliteti, utakmica je bila barem rezultatski zanimljiva i neizvjesna, u prve dvije četvrtine tek 3 gola, u zadnjoj čak 10. Domaći su poveli na samome početku, nakon neiskorištenog igrača više, u nastavku akcije gol je postigao Vamos, na naredni kojim je Recco poravnao na 1:1 čekalo se 8 minuta. Nekoliko neiskorištenih igrača više na obje strane u početku, Vamosu je još Del Lungo obranio i peterac koga je izborio Gkillas a do poluvremena je još Filipović s desnoga krila najzad realizirao iz četvrtoga igrača više Olympiacosa. Početkom treće četvrtine novo poravnanje donosi Cannella sa srednjeg na zonu, Bijač brani još jedan šut kod igrača više za Recco (Iocchi Gratta s lijevog krila) ali kod narednoga (uz time-out) Zalanki sredinom treće četvrtine dovodi talijanski tim u prvo vodstvo. Do kraja te četvrtine najzad drugi puta domaći koriste igrača više, Fountoulis pogađa s lijevoga krila za 3:3 pred zadnju četvrtinu.

               Potpuno suprotno dotadašnjoj igri, na kraju gotovo iz svakog napada gol. Seriju otvara Filipović, sa srednjeg još jednom kod igrača više, malo potom Mourikis na asist Papanastasioua donosi i 2 razlike domaćima (5:3) koju uspijevaju održati do kraja utakmice. Recco se uspijevao primicati na gol zaostatka golovima Youngera i Zalankia iz peteraca, iz igrača više isto su po jednom pogađali Zalanki i Iocchi Gratta, dok su razliku održavali Bušlje koji se na desnoj strani uvukao u zonu, iz peterca na Mourikisu realizirao je Filipović a Papanastasiou dva puta pogađao s lijevoga krila za konačnih 9:7.

Jedan komentar na “Milanović ovaj put bolji od Sukna”

Odgovori