Radnički na startu ispustio dva boda

Radnički – Vouliagmeni 9:9 (3:1) (2:0) (0:5) (4:3)

Suci: Vogel (HUN), Schopp (Ger)

Igrač više: Radnički 5/13, Vouliagmeni 3/8

Peterci: Radnički 0/1, Vouliagmeni 1/1

Radnički: Dobožanov (5/14), Branković, Stanojević 1, Janković 2 , Ćuk 1, Vico 1, Ukropina, Gavrilović, Pljevančić 1, Radulović 2, Lukić (0/1), Vrlić 1, Todorovski. Trener: Stevanović.

Vouliagmeni: Tzortzatos (7/16), Chalyvopoulos, Almyras, Kalogeropoulos 2, Troulos 1, Nikolaidis 1, Papasifakis 5 (1/1), Woodhead, Alfaragkis, Kapotsis, Kourouvanis, Farmer, Andreadis. Trener: Vujasinović.

               Ako su Pro Recco, Olympiacos i Barceloneta glavni favoriti za osvajanje 3 mjesta u grupi A, borbu za osvajanje četvrtoga koje osigurava učešće na F8 vodit će Jadran, Radnički i Vouliagmeni. U tome smislu je ova utakmica bila jako važna za oba kluba. Grčki predstavnik je dosta sigurno do grupne faze Lige prvaka došao kroz kvalifikacije što pokazuje da ima konkurentan tim, tu su nekoliko grčkih reprezentativaca, dvojica Amerikanaca,  a od ove sezone vodstvo ekipe je preuzeo Vujasinović.  Radnički nije naročito mijenjao sastav pred ovu sezonu, pojačanje na centarskoj poziciji je svakako Vico, sezonu su u Regionalnoj i domaćoj ligi počeli dosta uspješno, čak i protiv najjačih rivala (pobjede i protiv N.Beograda i C.Z. i Partizana), ali trener Stevanović je pomenuo da za sada mogu biti više zadovoljni samim rezultatima nego sveukupnom igrom koju prikazuju. Tako je nekako bilo i u ovoj utakmici, slično nedavno odigranoj prvenstvenoj protiv C.Zvezde, kada su imali vodstvo, dozvolili preokret i na kraju odigrali neodlučeno. U ovoj utakmici i rezultat je bio identičan, 9:9, ali oscilacije u igri i rezultatski preokreti još i veći. Ovo naravno važi za oba tima što ukazuje da je i pred Stevanovićem i Vujasinovićem još puno posla za steći pravo učešća na završnom turniru.

               Uz Vrlića i Vica, Stevanović je u ekipi imao i još jednog centra (juniorski reprezentativac Gavrilović) što je svakako određivalo kojim će načinom najviše napadati obranu gostiju. I zaista, Vrlić i Vico su osigurali svojoj ekipi veliki broj prednosti igrača više (po 5 svaki), Vrlić je još zaradio i peterac (Lukić ga nije realizirao), te uz to postigao i lijepi gol šraubom, čim su mu čuvari na tren ostavili malo prostora. Vico je isto zabio jednom kod igrača više, ali u momentima kada se Vouliagmeni vraćao u igru, tijekom treće četvrtine, Radnički je očajno odigrao u ovome segmentu, propustivši 4 puta prilike s igračem više. Svime ostalim, osim igrom na 2 metra dakle domaći ne mogu biti zadovoljni. Oscilacija je bilo i u obrani koja je dosta dobro funkcionirala u prvome poluvremenu kada je primila tek 1 gol, a onda se raspala u trećoj četvrtini. Gosti su u tome periodu jedan gol postigli iz peterca, svi ostali su bili iz igre, nisu čak ni izborili nijednog igrača više, ali su ipak zabili 5 golova i to su imali odlične šanse za još barem 2.

               Vouliagmeni je otvorio utakmicu golom iz prvoga igrača više, Troulos sa lijevog vanjskog, ali su onda do narednoga gola bili neefikasni čitavih 15 minuta. Nikolaidis (uglavnom), donosio je manje brojčanih prednosti u odnosu na centre Radničkog ali isto ih čak 4 puta gosti nisu koristili u drugoj četvrtini, pored jednog dodavanja u 2 metra, Kapotsis je neuspješan bio s desne strane (promašaj i stativa), Troulosu je Dobožanov obranio udarac sa lijevoga krila. Kalogeropoulos je također u jednoj kontri imao dobru šansu ali se umjesto koncentriranja na loptu bavio razgovorom sa sucem. Gosti se ipak konsolidiraju u nastavku, upravo Kalogeropoulos prekida 15minutnu igru bez gola svoga tima, na početku treće četvrtine, uplivavši po lijevoj strani i dobivši pravovremeni asist od  Chalyvopoulos. Kašnjenje u obranu domaćih, i to nakon napada u kome nisu ni stigli do šuta, kažnjava svojim prvim golom Papasifakis. Nakon tri minute igre u trećoj četvrtini, iz peterca koga je zaradio Nikolaidis, Papasifakis primiče svoj tim na samo gol zaostatka, 5:4 (na poluvremenu bilo 5:1). Do poravnanja dolazi par minuta kasnije, trećim golom Papasifakisa, ovoga puta s desnoga krila, a malo potom i do potpunoga preokreta nakon što Dobožanov prima gol lobom iz pozicije koja je daleko od povoljne za takav šut (Kalogeropoulos).

                Odluka, da do kraja ostane neodlučeno dešava se u posljednjoj četvrtini, ali tek nakon još preokreta. Slično gostima u trećoj, Radnički početkom četvrte preko Radulovića i Vrlića stiže do vodstva, na tri i pol minute do kraja i do 2 razlike (9:7), no junak svoje ekipe postaje Papasifakis koji poravnava rezultat s još 2 svoja gola, prvi iz igrača više, drugi iz još jedne polukontre po lijevoj strani. Do kraja, gosti imaju prilike i za pobjedu ali je šut Kalogeropoulosa zaustavljen blokom, dok je nakon time-outa u zadnjem napadu gostiju promašio  Chalyvopoulos pa je ostalo 9:9.

               Rezultat kojim bi zadovoljniji trebao biti Vouliagmeni, važan bod u gostima, protiv vjerojatno jednog od direktnih rivala za plasman. Ipak, kako je prostora za popravke u igri i kod jednih i kod drugih još puno,  ova dva boda koja su izmakla jednima ili drugima, ne moraju biti presudna.

Odgovori