Jug i Novi Beograd opet podijelili bodove

foto: https://www.facebook.com/VKJug

I treći put u četvrtoj utakmici ove sezone Jug i Novi Beograd odigrali su neriješeno, ovaj put 11:11. I ovaj put je Jakšić bio taj koji je izjednačio na kraju, s razlikom da je to sada učinio u doslovno zadnjoj sekundi.


Jug je gubio čitavu utakmicu. 0:3 u prvoj četvrtini i 6:9 na kraju treće. Na početku zadnje četvrtine imao je Novi Beograd i igrača više za odlazak na +4, ali je Popadić zaustavio Rašovića s lijevog krila. Strahinju, Viktor nije bio u sastavu u ovoj utakmici. Inače je Jug, opet kao i protiv Jadrana, imao ogromnih problema i s igračem više i s igračem manje. To se u ovoj utakmici manifestiralo sve do zadnje četvrtine, kada se situacija izokrenula.
Novi Beograd je igrao na Granadosa koji je jednom ostao 1 na 1 protiv Kržića, i bez bočnog pomaganja i lakoćom nogama otvorio ogromni kut i zabio. U ostalim napadima bio je na lijevom vanjskom i skupa s Vlahopoulosom koji je igrao desno bio jedna od dvije fokalne točke tog napada. Otvaralo je to dosta prostora Rašoviću na krilu. Na kraju treće imali su realizaciju 5/7 uz vrlo jednostavno traženje prostora u obrani. Dobro su se kretali i vanjski igrači, a i stative pa bi uvijek netko ostao u situaciji 1 na 1, na širem prostoru. U zadnjoj četvrtini počeli su malo žuriti, a i krivi igrači su preuzeli loptu u svoje ruke. Tako jednom Shushiashvili s krila, drugi put Vučinić s desnog vanjskog (ničim izazvani odjednom odlučili šutirati), uz spomenuti promašaj drastično je smanjilo realizaciju. Sve te tri akcije obranio je Popadić.
Popadić je otvorio utakmicu s 5 obrana u prvoj četvrtini. Jug je igrao dosta plitku zonu, a Pop je sve skidao izvana. I u zadnjoj četvrtini je imao 5 obrana. Između još 2 za ukupno 12/23 (52%). Odlična partija. Polovicom druge četvrtine imao je 7/10, a s druge strane Filipović koji je u ovoj utakmici bio Gocićev izbor 1/3. Općenito, do zadnje četvrtine Jug je imao samo 8 šuteva u okvir. Napad je bio loš, mučio se u svakom segmentu osim Kakarisa na poziciji sidruna.
Jug je imao u tom periodu, prije zadnje četvrtine realizaciju igrača više 3/9. Vukojević s lijevog krila, na prvu, Joković individualno protiv dva postavljena bloka i golmana i brza realizacija Fatovića s krila nakon isključenja bez lopte. Nikako se nije uspijevalo izraditi situaciju na nijednoj poziciji. Statično, na momente preplitko, što može biti poželjno uz brzi protok lopte kako bi se na prebačaj pucalo s 4-5 metara s vanjskih pozicije, s 2 metra s krila, ili brzo proigralo na stativu. Ali tog protoka lopte nije bilo pa je obrana Novog Beograda lakoćom pokrivala prostor. Čak im je to olakšavalo jer nisu morali puno izlaziti. Nije bilo opasnosti ni u napadu na zonu, golova s dva metra (pokušao je Kakaris dva puta, ali je promašio), a kontre su sijevnule za peti gol (Fatović po lijevom krilu) i osmi gol (Žuvela došao na 5m na sredinu gola u situaciji 6 na 5 – velika greška Novog Beograda u zatvaranju ovakve situacije.

Spomenuli smo osmi gol, to je već zadnja četvrtina, koja je bila potpuno drugačija od ostalih. Jug je do tada u tri četvrtine imao 8 šuteva u okvir, a onda u zadnjoj dodao još 8. Osim toga imao je realizaciju igrača više 2/2, a NBG 1/4. Zabio je 5 golova na 6 dotadašnjih. Opet je Lazić bio taj koji je zabio zadnji gol Juga. Protiv FTC-a to je učinio u zadnjoj sekundi za izjednačenje, ovdje 24 sekunde prije kraja za jedino Jugovo vodstvo u ovoj utakmici. Osim toga dodao je još jedan gol na početku ove četvrtine, odlično na zonu iz veće udaljenosti. Te zadnje 24 sekunde NBG je poslao i golmana u napad. Jug je malo pogriješio, Joković je previše skočio prema Drašoviću na desnom vanjskom. Opcija šuta Jakšića s lijevog vanjskog, Vlachopoulosa sa srednjeg ili Drašovića s desnog se sama po sebi nameće. Ako se realizacija već nije usmjerila na desno krilo gdje je bio Shushiasvili.

Osim odličnog Popadića istaknuo se i Kakaris sa zarađenim petercem i još 6 igrača više. Nitko drugi nije imao više od jednog zarađenog igrača više u domaćim redovima. Jug je igrao puno M zone što je NBG isključivo razbijao slanjem drugog sidruna, u velikoj većini slučajeva Jakšića. Kod njih je Pijetlović zaradio 4, a Jakšić i Perković po 3 igrača više.
Jugu je trebala pobjeda da potvrdi plasman na final8. Ali i ovako se porazom Spandaua doma od OSCa približio tom cilju. Treba u idućoj utakmici u Marseilleu izbjeći poraz od 5 razlike i plasman će biti praktički potvrđen.

Jug Adriatic osiguranje – Novi Beograd 11:11 (1:3, 4:2, 1:4, 5:2)
Suci: Ohme (Njem), Buch (Špa)
Jug: Popadić (12), Mozara, Fatović 2, Zvono, Joković 3(1), Vukojević 1, Biljaka 1, Lazić 2, Kržić, Kakaris 1, Grgurević, Žuvela 1, Jurišić. Trener: Vjekoslav Kobešćak.
NBG: Filipović (5), S.Rašović 4, Shushiasvili 1,Granados 2, Vučinić, Pijetlović, Drašović, Jakšić 1, Perković, Vlachopoulos 2, Skoumpakis 1, Martinović, Fernandez. Trener: Živko Gocić.

Osobne greške: Jug (1+1+6+4)= 12, NBG (3+4+2+3)= 12
Peterci: Jug 1/1, NBG –
Igrača više: Jug (1/3+2/4+0/2+2/2)= 5/11 (45%), NBG (1/1+1/1+3/5+1/4)= 6/11 (55%)
*NBG jednog duplog igrača više
Obrane: Popadić (5/8+2/4+0/4+5/7)= 12/23 (52%); Filipović (0/1+1/5+1/2+3/8)= 5/16 (31%)
Blokovi: Jug 2, NBG 6
Golovi s 2m, zarađeni peterci i igrači više:
Kakaris: 5m + 6iv
Pijetlović: 4iv
Jakšić i Perković: po 3iv
Žuvela, Grgurević, Kržić, Fatović, Joković, Skoumpakis, Granados: po 1iv