Spandau izgubio šanse za final8?!

foto: OSC waterpolo

Spandau 04 – Genesys OSC 7:11 (2:3) (2:4) (1:2) (2:2)

Suci: Dervieux (FRA), Putniković (SRB)

Igrač više: Spandau 7/16, OSC 4/9

Peterci: OSC 1/2

Spandau: Baksa, Gbadamassi 2, Prioteasa 2, Ćuk, Tkač, Božić, Strelezkij, Marziali, Chiru 1, Kholod, Restović, Shepelev 2, Vernet Schweimer. Trener: Kechagias

OSC: Levai, Angyal 1, Manhercz 2 (1/1), Varnai, Salomon, Csacsovski 1, Dala, Aranyi 1, Vigvari 6, Brian, Bundschuh, Harai, Bisztritsanyi. Trener: Varga

               Iako još uvijek imaju šanse domoći se četvrtoga mjesta i završiti na F8, Spandau ih je ovim porazom znatno umanjio. U utakmici u kojoj je OSC barem želio popraviti dojam, ove po njih, dosta slabe europske sezone, pokazao je da protivnike ove jačine može dobiti čak i bez pretjerano velikoga truda. Pitanje je da li bi sve isto bilo bez odlične partije Vigvaria koji je sa 6 golova (plus je zaradio i peterac) bio daleko najbolji igrač utakmice, ali i u samoj organizaciji igre gosti su bili bolji rival. Uz sudački kriterij koji im je išao u prilog, Spandau je do svojih šansi dolazio uglavnom kod igrača više, sve golove su i postigli iz tih situacija, no čak i bolja realizacija u ovom segmentu igre teško bi im donijela povoljan rezultat uz dosta statične napade i uglavnom bezopasne pokušaje s vanjskih pozicija koje je zaustavljao ili blok gostiju ili golman Bisztritsanyi. Tek jedna kontra koju iz čiste šanse nije iskoristio Prioteasa (obranio golman), i jedna izrađenija pozicija/prilika za Kholoda  (isto obranio golman), razbili su monotoniju napada kod kojih su se tražili Ćuk i Marziali da zarade izbačaj, ili se šutiralo iz teških pozicija.

               OSC je na presing domaćih odgovarao strpljivom igrom, često pokušavajući po krilnim pozicijama ili uplivavanjima ka 2 metra dolaziti do svojih šansi, nije da se pri tome nije katkad griješilo, bilo je i njihovih napada koji su završavali i bez šuteva ali svakako su bili učinkovitiji od svoga protivnika. Nešto manja minutaža Haraia odrazila se na daleko manji broj zarađenih igrača više u odnosu na Spandau (domaći 16, gosti 9) a nije ih ni OSC tako dobro koristio. I tu je Vigvari dominirao s 3 gola s lijevoga krila (dva nakon prebačaja), jedan je još dodao Angyal sa stative. Dva peterca zarađena kod uplivavanja (Manhercz i Vigvari) od kojih je Angyalu obrani Baksa, tri kontre (Vigvari) donosili su gostima prevagu. Gol Manhercza s 9 metara (drugi je dao iz peterca), još po gol Csacsovskoga s desnog krila i Aranyia šraubom kraj tri čuvara samo su potvrdili da je mađarski tim ipak kvalitetniji rival.

               U prvoj četvrtini i početkom druge Spandau je uspijevao držati priključak sustižući gol zaostatka. Sredinom druge četvrtine gosti prvi puta dolaze do tri gola razlike (3:6) i počinje se nazirati smjer u kojem će otići utakmica. Gbadamassi će sa stative kod igrača više smanjiti na 4:6 ali onda još jednom kod igrača više ne uspijeva Strelezkij pa Prioteasa iz čiste kontre. Umjesto da se potpuno vrate u utakmicu onda razumljivo domaći budu kažnjeni tako što je Vigvari siguran iz kontre za 4:7 na poluvremenu.

               Početkom treće četvrtine Shepelev iz igrača više pogađa stativu a Aranyi donosi OSC-u +4 a Kechagias nakon samo minute i pol igre u ovome periodu zove time-out nakon koga se situacija ne mijenja na bolje bo Spandau. OSC ne koristi peterac (Angyal) ali do 4:9 dolazi i iz treće kontre koju realizira Vigvari. Do kraja ove četvrtine još će samo Chiru uspjeti pogoditi s lijevoga krila kod igrača više, kod još jednoga u finišu ponovo Spandau uzima time-out ali Restović pogađa samo stativu. Početkom zadnje četvrtine utakmica je praktički riješena kada Vigvari nakon prebačaja zabija s lijevoga krila (igrač više) za 5:10. Domaći uspijevaju vezati dva gola, oba postiže Shepelev brzo šutirajući kod igrača više ali vremena nema za preokret već samo za potvrdu pobijede gostiju koja dolazi i šestim golom Vigvaria na nešto više od dvije minute prije kraja za konačnih 7:11.

Odgovori