Jug iščupao bod u Igalu

    I bez Ivovića Jugaši još uvijek ne znaju za pobjedu protiv Novljana. Šesta utakmica u tri sezone i 4. remi (uljučujući i lanjsko finale koje je Jadran dobio nakon produžetka). Jug je u utakmicu ušao kao dosta veliki favorit, ali nisu opravdali tu ulogu. Kvaliteta igre bila je na dosta niskom nivou, što se s obzirom na start sezone moglo i očekivati. Reprezentativci su se tek nedavno priključili nakon EP-a, a i Obradović je još uvijek u fazi oporavka.

    Ipak bez obzira na to, s obzirom na brojne odlaske iz Jadrana, Jug je trebao uzet sva 3 boda. Ali kako se utakmica razvijala, na kraju mogu bit prezadovoljni i sa jednim.

Tijek utakmice
    Prva četvrtina završila je 2:2, uz dva Jugova vodstva. Prvo je zabio Joković sa desnog vanjskog sa igračem više. Pa je izjednačio Premuš, isto sa igračem više, nakon što je zaradio izbačaj bez lopte (izbačaju je prethodilo čisto Premuševo odgurivanje Sandra Sukna) pa je ostao sam ispred Vićana što lakoćom koristi. Sutić je zabio na zonu sa desnog vanjskog, a izjednačio je Crepulja nakon još jedne greške suca Brguljana. Pustio je faul na Markoviću pa je Crepulja pobjegao u kontru i opet je Jadranaš sam ispred Vićana i 2:2.
    U drugoj četvrtini prvo vodstvo domaćina, Janović je izborio i realizirao peterac. S obzirom da ga je S. Sukno skrivio, to mu je bila već druga osobna. Izjednačio je Bušlje, osličnim udarcem sa srednjega, sa oko 8 m, od stative. Uskoro Jug drugi put realizira igrača više. Nakon što je lopta dugo i brzo kružila oko obrane Marković je zabio s lijevog vanjskog za posljednje vodstvo Juga. Inače, ova akcija je bila iznimka jer su Jugaši inače vrlo sporo i loše igrali igrača više, na kraju užasnih 3/13. Do kraja četvrtine zabijaju Janović – izvrsna šrauba kad je uplivao kao drugi sidrun sa Šutalom – i Crepulja sa igračem više, uz loše postavljenu obranu, pa je novopridošli ljevak iz Primorca imao lak zadatak.
    U prvom dijelu 3. četvrtine puno udaraca Jugaša, ali nema gola. Tek 2:15 do kraja Sandro zabija odličan gol, sa srednjeg vanjskog u same desne Šćepanovićeve rašlje. Ipak u posljednje 2 minute, 2 gola Jadrana, oba sa igračem više. Prvo Gojković na nepostavljenu obranu čim je izveden faul, pa opet loše postavljena obrana pa je Crepulja sam na desnom vanjskom na samo 4 metra (i bez bloka).
    Na početku posljednje četvrtine odličan gol Dobuda sa 2 metra, ali Premuš odmah u idućem napadu vraća i koristi puno prostora (Jugaši su se u presingu raširili) i zabija pored Bušlje. U slijedeća 4 napada Jugaši ne realiziraju 2 igrača više (Sutić u blok, pa Jokoviću brani Šćepanović) i peterac (loš udarac Sandra Sukna kojeg brani Šćepanović) i kontru (Markoviću „zapela“ lopta), pa je pravo čudo da su se uopće uspijeli vratit u utakmicu. Ni Jadran ne koristi igrača više, loš udarac Kalinića sa 2. stative. 3:57 do kraja Sandro Sukno uplivava na drugu stativu i zarađuje igrača više, a Joković mu dodaje brzu loptu i Sandro je sam ispred Šćepanovića i smanjuje na 8:7. Slijedeći napad Bušlje (greška Periša) dobiva 3. izbačaj, ali Jadran ne koristi igrača više. I u iduća 3 napada igrači više. Prvo Marković na prebačaj s krila na krilo šutira prego gola, a onda Crepulja nakon time outa prebrzi šutira – pliska preko gola. A onda Sutić sa desnog vanjskog pokušava pronaći Dobuda na 1. stativi, ali previsoka lopta.
     I na kraju, 44 sekunde do kraja, polukontra  6 na 5 Juga koju vuče Joković, daje loptu na prebačaj na srednjega, a Sutić na prvu kroz uši od prečke pogađa za 8:8. Zadnji napad Jadran je zaradio igrača više 5 sekundi prije isteka napada. Jugaši su striktno pokrili lijevu stranu (Janovića), pa su samo Crepulja i Gojoković kombinirali kao desno krilo i vanjski. Na kraju je pucao Gojković, ali u pogađa stativu, a odbijanac Vićan brani.

2. kolo Triglav – Jvl
Jadran HN – Jug Croatia osiguranje    8:8 (2:2, 3:2, 2:1, 1:3)
Suci: Brguljan (Prčanj), Periš (Split)
Jadran: Šćepanović (13), Sekulić, Crepulja 3, Janović 2 (1), Đ. Filipović, Latinović, Kalinić, Gojković 1, Premuš 2, Tešanović, P. Filipović, Kovačić, Kandić, Sarić. Trener: Tucak.
Jug: Vićan (8), Vranješ, Sutić 2, S. Sukno 2(0), Joković 1, Seman, Marković 1, Bušlje 1, I. Sukno, Dobud 1, Drobac, Macan, Nižić, Šutalo. Trener: Fatović.

Igrač više: Jad (1/2+1/3+2/3+0/4)= 4/12 (33%), Jug (1/1+1/5+0/2+1/5)= 3/13 (23%)
Peterci: Jad 1/1, Jug 0/1
Obrane: Šćepanović (5+5+1+2)=13/21 (62%), Vićan (2+1+2+3)=8/16 (50%)

 

2 komentara na “Jug iščupao bod u Igalu”

  1. stvarno je dobro na kraju ispalo s obzirom na brojne propuštene prilike, posebice u prvom dijelu 4. četvrtine. utakmica me podsjetila na prijenose engleskog nogometa, puno ritma i brzine, posebice u toj zadnjoj četvrtini. nije bila loša za gledanje, još da je slika bila kvalitetnija.

  2. dobro je blažičko prigovorio u prijenosu o tome kako stranica jadranske lige ne funkcionira, kako u SN nije bilo ni slova u najavi ove utakmice. ne znam što je s dvojcem buconića, lani je bauer češće piso u jugu nego njih 2.