Komentar prikazanog u derbiju 2. kola Jvl-a

Igrač utakmice Miloš Šćepanović foto: www.wpolomne.org
    Šesta utakmica Juga i Jadrana u Jadranskoj ligi, treća u Igalu. Jugaši još čekaju na prvu pobjedu, a postoji mogućnost da se ove godine više ni ne sastanu, pa će morat čekat iduću sezonu. Zanimljivo je da su od ovih 6 utakmica, 4 završile neriješeno i još 2 sa 1 razlike za Jadran. Otišao je Ivović koji je redovito punio Vićanov gol i bio nerješiva zagonetka za Jugaše, ali i dalje se Jadranov niz neporaženosti nastavlja.

    Utakmica nije ponudila kvalitetnu igru, ali je bila uzbudljiva, posebice na kraju. Suci su sudili puno izbačaja – 12 igrača više za Jadran, 13 za Jug i po jedan peterac. A i jedni i drugi su loše igrali sa igračem više, Jugaši posebice. Tucak i njegova ekipa zaustavili su Jugova proigravanja na stativu, odnosno Bušlje je, što je netipično za njega, 2 puta promašio sa stative, točnije Šćepanović mu je obranio.
    Jugaše nije baš služio šut. Najučinkovitiji su bili sa srednjeg vanjskog, odatle su zabili 3 puta, nakon vrlo lijepih udaraca Bušlje, Sandra i Sutića. Najviše udaraca imao je Sutić, 7. Da nije zabio poslijednji udarac zaslužio bi naziv tragičara, a ovako se iskupio. Osim 2 gola, još je 2 puta izborio nove napade (korner i blok). Jednom je odlično digao loptu sa igračem manje, a isto tako loše (previsoko) dodao prema Dobudu na stativu. Također, dobro je dodao Dobudu na 2 metra kad je kapetan zabio.
    Marković se s druge strane nije stigo iskupit sa 3 neiskorištena igrača više (2 puta blok i 1 put preko gola). Zabio je iz prvog udarca, a kasnije je osim ova 3 loša udarca sa igračem više i upropastio kontru.
    Joković je šutirao 1/6 – također, kao i Marković zabio je prvog igrača više kojeg je šutirao, a onda 3 promašio (obrana, stativa i prečka). Odlično je povukao kontru i asistirao Sutiću za izjednačenje, još je jednom povukao, ali ga nitko nije pratio, a i pronašao je Bušlju potpuno samog na stativi što Andro nije iskoristio. Kasnije mu je opet pokušao asistirat na stativu, ali je dodavanje bilo loše.
    Sandro Sukno je nastavio s lošim izvođenjima peteraca. Zabio je 2 gola iz 5 udaraca. Nije imao toliko prilike sa igračem više, jer su Jadranaši njega više pokrivali. Samo je jednom šutirao sa igračem više (stativa).

    S obzirom na ovakvu šutersku večer Jugaša rezultat je još i dobar. S igračem više problem je je bio što je lopta presporo išla okolo pa se nije uspijevalo izradit čistu situaciju za udarac. Jako je loša bila realizacija, 3/13 – s time da su realizirani prvi, četvrti i jedanesti. Što bi značilo da je Jug u zadnjih 2 i po četvrtine imao realizaciju 1/9. Vićan je skupio 8 obrana. Nije imao spektakularnih, ali isto tako nije kriv za niti jedan gol. Primio je 2 kad su igrači bili sami ispred njega, 2 sa dva metra, 1 iz peterca i 3 sa igračem manje sa 4-5 metara bez bloka.

    Najbolji igrač utakmice bio je Šćepanović. Posebno je bio izvrstan u prvom poluvremenu kad je imao 10 obrana (10/14 – 71%). Osm što nije kriv za niti jedan gol, još je skinuo nekoliko stvari ekstra. 2 puta Bušlji sa stative, peterac Suknu.
    Janović je iskoristio jedan napad kad ga je čuvao Šutalo i odma ušao ko drugi sidrun i zabio svoju poznatu šraubu. Pokušava je to nekoliko puta i sa Sutićem i Jokovićem, ali mu tada nije uspijevalo to za rukom. Sandru je pobjegao i zaradio peterac. Ostavio je bolji dojam od drugog reprezentativca, točnije sada bivšeg, Gojkovića. Doduše, Gojkovićeva uloga u ekipi je više u organizaciji napada što se toliko ne ističe na prvi pogled, ali na kraju mu se ruka skratila prilikom zadnjeg udarca za pobjedu.
    Premuš je igrao svojim standardim stilom, non stop na rubu kontrafaula. Periš i Brguljan su mu dosta toga dopuštali. Izborio je nekoliko izbačaja (barem 4, možda i više) i zabio 2 gola, od čega jedan sa 2 metra.
    Crepulja je lanjsku sezonu proveo kao prekobrojni u Primorcu. U ovoj utakmici se iskazao i bio je najbolji strijelac sa 3 gola. Koristio je greške Jugove obrane, a samo je jednom požurio i prebrzo pokušao realizirat igrača više. Na kraju, u zadnjem napadu, Jugaši su više na njega izlazili, pa je Gojković šutirao posljednju loptu.

    Za kraj bi još spomenuo 2 mlada beka, Latinovića i Macana. Radovan Latinović je 91., a Marko Macan 93. godište (obojica su ranijih godina vodili svoje generacije do osvajanja Final6 turnira i bili proglašeni za najbolje igrače tih turnira). Na bekovskoj poziciji iskustvo je vrlo važno i sigurno će (ako nastave ozbiljno trenirat) u idućim godinama i jedan i drugi bit velike uzdanice svojih ekipa. Obojica su i u ovoj utakmici pokazala svoj potencijal i sidruni im nisu uspjevali lakoćom uzet poziciju.
 
    Suci se nisu baš iskazali u derbiju, moglo bi se reći da se se uklopili kvalitetom suđenja u kvalitetu igre. Doduše, puno je lakše sudit, nego igrat. Ipak, greške nisu bile takve da bi se moglo reći da su nekome uzeli šansu za pobjedom.
 

8 komentara na “Komentar prikazanog u derbiju 2. kola Jvl-a”

 1. eh, da debeli kaka’ nije zajebo, sad bi imali foto i video izvještaj iz igala.

 2. što se tiče šuta primjetio se nedostatak 2 najbolja šutera – boškovića i obradovića. kad se obradović vraća?

 3. moj pero, ostavljas tu komentare, a nema te na utrinama na bazenu. pa kakav je to nacin

 4. evo u izboru emisije Olimp sutićev gol za bod juga u igalu 6. događaj ovog sportskog tjedna. bravo!

 5. čak su 4 novinara potpisana ispod teksta u sportplusu u kojem stoji:

  pogodak vrijedan 1 boda postigao je sutić isoristivši priliku sa IGRAČEM VIŠE?! domaćini su u svom posljednjem napadu također imali igrača više, ali jedna lopta je zavšila na vratnici, a druga PORED VRATNICE?! jadran je gotovo cijelu utakmicu imao pogodak ili dva prednosti (isto nije baš točno ali ajde), no u zavšnici utakmice su dubrovčani odigrali jako dobro u obrani, kojom su pri 10:8???!!! za domaćine zaključali svoj gol.

 6. Marković još nije 100%i posljedice zbog duge pause su očite. S obzirom da je pucačko rame bilo ozljeđeno pitanje je kad ce se i dali će se uopće više ikad vratiti u onu pucačku formu kao što je bio prije povrede. U Jugu bi trebali a i sam Marković imat strpljenja i ne žuriti i forsirati šut kao na ovoj utakmici.
  Sutić je veliki dobitak,raznovrstan igrač,bolji od Miha u obrani.
  Hrvatski suci će suditi Jugu u svakoj utakmici tako da pomognu Mladost da bude bolje plasirana prije doigravanja za prvaka Hrvatske.Pejica mora opravdat potrošene solde na Udovičića.