Jug sa 4 od 4 dočekuje Pro Recco

https://www.facebook.com/LENChampions

Jug  je i drugi turnir grupne faze Lige prvaka otvorio pobjedom i tako nanizao 4 pobjede u 4 utakmice. Ovaj put 8:6 protiv Ortigie u ne baš kvalitetnoj utakmici. Sutra navečer slijedi derbi protiv Pro Recca.

Jug je dobro ušao u ovu utakmicu i nakon 6 minuta igre bilo je 3:0. Uz to je odmah na početku Fatović promašio kontru 1 na 0, točnije Tempesti je obranio i najavio da će ovo bit njegova večer što se pokazalo u zadnjoj četvrtini. Kasnije, točnije u trećoj četvrtini dva vezana gola koja oba idu na dušu Popadića, Otrigia se vratila u utakmicu i od tada pa do malo više od minute do kraja, gotovo stalno igralo se na +1 za Juga.

 I u drugoj četvrtini Jug je nastavio odlično u obrani. Popadić je obranio u prva dva napada dva šuta (drugi je bio više dodavanje), a u idućih 15 minuta nije imao niti jednu obranu. Ali Ortigia je zabila samo 2 gola. U većini napada su bili potpuno bezopasni, a i kad bi se uspjeli izboriti za šut na zonu to je većinom završavalo u bloku. Jug je igrao kvalitetnu zonu, a i Ortigia igra sporo i statično i nema baš kvalitetne sidrune.

Na kraju druge četvrtine suci su gledali VAR da utvrde je li istekao napad. Nije bilo šuta, nego je napad jednostavno istekao dok je Xavi izašao prema igraču na 10 metara. Gledanje VAR-a u ovakvoj situaciji nije u skladu s pravilima, a i osim toga sudac je dosudio još 3 sekunde za napad talijana iako je bilo vidljivo da je vrijeme isteklo. Na početku treće opet kontra 1 na 0 za Juga, ovaj put Papanastasiou. I protivnik ga poteže s leđa i prije nego je uzeo loptu u ruku što bi čak i po „starim pravilima“ bio čisti peterac. Ali su ovdje suci opet pogubljeni. Umjesto 6:2 i gotovo utakmice, Popadić krivo dodaje loptu nakon obrane i Ferrero sam ispred njega, iako ga je Papanistasiou uspio stići i dobro ometati, zabija za 5:3. Odmah idući napad Mirarchi na zonu s desnog krila zabija gol koji je Popadić trebao obraniti. I sada je 5:4 i praktički do kraja se igra neizvjesna, egal utakmica na jedan posjed.

Preostali dio utakmice obilježile su greške, lošiji udarci, a i nekoliko vrhunskih obrana. Popadić je spasio igrača manje s kojim bi Ortigia prvi put izjednačila, a pokušaj Galla s krila je bio dosta dobar. Bilo je to početkom zadnje četvrtine. A Tempesti je u ovoj četvrtini upisao čak 6 obrana, redom odličnih. Jug je s iznimkom te jedne situacije dosta lagano držao utakmicu pod kontrolom Fatović je drugim golom – oba je zabio s visokog cimanja s kojim bi slomio i blokove i Tempestija – malo manje od dvije minute prije kraja riješio utakmicu.

Jug nije odigrao baš dobru utakmicu u napadu, dapače, bio je poprilično loš. Objektivno, nije bilo nimalo vremena za pripremu, i plus su još reprezentativci i umorni od ovog suludog kalendara. Kada sam prije par dana vidio da se drugi turnir igrao od danas, 01.03. mislio sam da je to neka greška, da nema šanse da se igra prje 15.03. Isto tako, unatoč svim objektivnim okolnostima, ne smije se dogoditi da se dva puta s igračem više krivo doda lopta (jednom Benić s desnog vanjskog na lijevo krilo, a drugi put Fatović s lijevog vanjskog na desno krilo) i tako propadne akcija. Te da se još dva puta umalo krivo doda i da se tako uspori napad i upropasti akcija s igračem više. Iako, da se sudio peterac na startu treće četvrtine sve bi vrlo vjerojatno bilo lakše i drugačije. Inače, Ortigia igra toliko polagano, toliko kontroliraju povratak u obranu bacanjem lopte u kut i odustajanjem od napada u zadnjih 5 sek, da im je praktični nemoguće napraviti kontru. Jug je uspio jednom 6 na 5 i dva puta čiste kontre 1 na 0, obje iz igrača manje.

Što se tiče obrane Jug je tu bio jako dobar primivši samo 6 golova. Realno, Ortigia je nivo ispod top klubova inače bi takav pokazatelj bio izvrstan. Plus je još Jug poklonio gol kadetskom greškom, presječenim dodavnjem golomana prema desnom krilu u začetku napada. Ipak, dojam je da Jug nema potrebnu energiju u igri da bi se suprostavili Pro Reccu u idućem kolu. Recco je imao samo Bijača i Ivovića na reprezentativnom turniru i u prednosti je što se tiče ove utakmice. Jug može odigrati dosta bolje, ali za parirati u potpunosti Popadić i Bijač bi trebali bit na istom nivou. Vrlo vjerojatno ni Papanastasiou koji se osim umoran vratio i ozljeđen iz reprezentacije neće igrati u ovoj utakmici. Bit će to odlična prilika da se Kržić, Žuvela, Tomasović i možda još jedan mlađi igrač odmjere protiv ponajboljih igrača svijeta i da i to iskustvo pridodjau u svom igračkom razvoju. Bilo bi jako lijepo da Benić i Merkulov zabiju pokoji gol s vanjskih pozcija, bilo s igračem više, bilo na zonu.

4. kolo Lige prvaka Grupa A – Ostia

Jug Adriatic osiguranje – Ortigia                              8:6 (3:1, 2:1, 2:4, 1:0)

Suci: VOEVODIN (RUS) i KORYZNA (POL)

Jug: Popadić (9), Obert, Fatović 2, Lončar, Kržić, Garcia 1, Tomasović 1, Merkulov, Papanastasiou 1, Žuvela 1, Benić 1, Obradović 1, Vukojević. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

Ortigia: Tempesti (13), Cassia 1, Condemi 1, Rocchi, Di Luciano 1, Ferrero 1, Giacoppo, Gallo 1, Mirarchi 1, Rossi, Vidović, Napolitano, Picconetti. Trener: Stefano Piccardo.

Osobne pogreške: Jug 9, Ort 13

Igrač više: Jug (1/2+1/4+2/4+1/3)= 5/13 (38%), Ort (1/3+0/2+1/2+0/2)= 2/2 (22%)

Obrane: Popadić (2/3+0/1+4/8+3/3)= 9/15 (60%), Tempesti (2/5+3/5+2/4+6/7)= 13/21 (62%)

Golovi s 2m, izboreni peterci i igrači više:

Jug:

Lončar: 5iv

Obert, Fatović i Papanastasiou: po 2 iv

Obradović: 1iv

U plivanju: 1iv

Odgovori