Ferencvaros bez pola prve postave pobjedio Barcelonetu

https://www.facebook.com/fradivizilabda

FTC – Barceloneta 11:10 (2:3) (3:3) (4:3) (2:1)

Suci: Dervieux (FRA), Zwart (NED)

Igrač više: FTC 4/9, Barceloneta 4/11

Dva igrača više: FTC 2/2

FTC: Gardonyi(8), Sedlmayer 2, Pohl, Zalanki 3, Nyiri, Mezei, Fountoulis 3, Jakšić 2, Nemet, Vigvari, Jansik, Fekete 1, Vogel. Trener: Z.Varga

Barceloneta: Lopez (4), Famera, Granados 3, Munarriz 2, Bodegas 1, Larumbe 1, Aleksić, Fernandez, De Toro, Perrone 3, Mallarach, Bustos, Coimbra. Trener: J.Martin

               Uzimajući u obzir da je FTC nastupio znatno oslabljen, bez Varge, Vamosa, Bicaria, sa rezervnim golmanom, može se reći da je napravio veliko iznenađenje nanevši Barceloneti prvi ovosezonski poraz. U toliko više jer su i od ovih koji su igrali imali još nekoliko nedovoljno oporavljenih nakon ozlijeda i virusa. Barceloneta je vjećim dijelom susreta imala prednost od 1 do 2 gola razlike, FTC nakon početnih 1:1 uspio je poravnati tek sredinom treće četvrtine (7:7) a jedino vodstvo im je zapravo krajnji rezultat do koga su došli dvije minute prije kraja. Španjolski tim igrao je od početka svoju prepoznatljivu obranu, gotovo stalno u presingu ali im to ovoga puta nije donijelo rezultata, Mezei, Nemet, Jansik zarađivali su igrače više na 2 metra, Jakšić je jedan gol zabio sa centarske pozicije, Fekete isto kod jednog dupliranja. Barcelonetine kontre dobro su zatvarane kao i uplivavanja po krilima, tek jednom je prošla takva akcija Perrone – Larumbe. Očekivano, posebnu pozornost su imali Granados i Munarriz, prvi je realizirao kod igrača više i jednom sa gotovo 10 metara dok je Munarriz svoj prvi gol (od 2) postigao tek krajem treće četvrtine potrošivši prije toga dosta šuteva. Perrone je očekivano onda preuzimao odgovornost šutiranja postigavši svoja 3 gola.  Z.Varga je riskirao u drugome poluvremenu insistirajući i on na malo više presinga što je rezultiralo golom Bodegasa, nekoliko njegovih izborenih igrača više ali je ostatak napada Barcelonete bio manje opasan dovodeći i do pogreški te izgubljenih lopti.

               Perrone je golom na zonu otvorio utakmicu, Zalanki iz faula poravnao sredinom prve četvrtine dok ostali golovi padaju u njenom finišu. Granados najprije iz velike daljine, potom na prebačaj kod igrača više, Fountoulis smanjio na 2:3 isto iz igrača više. Po jedan neiskorišteni na svakoj strani još, Munarriz loše dodavao, Fountoulis promašio. FTC je imao par lošijih pokušaja ka Mezeiu i Nemetu. Perrone je otvorio i drugu četvrtinu preciznim šutem sa 8 metara, Fountoulis promašio kod još jednog igrača više a Gardonyi obranio šut Bustosa sa stative kod igrača više za Barcelonetu. Zalanki sa desnog vanjskog smanjuje na 3:4 (igrač više) a do poluvremena se igra gol za gol. Golove postižu iz polukontre Larumbe, iz igrača više Granados, za mađarski tim Fountoulis opet iz igrača više te Fekete pored Fernandeza dupliravši na 2 metra. Gardonyi je branio šuteve Munarriza i Bodegasa, ovom drugog kod brzo odigranog igrača više, Fekete je osim gola imao nešto ranije i uplivavanje iz koga je pogodio stativu.

               Zahvaljući malo promjenjenoj obrani mađarskoga tima Bodegas dobija malo više prostora pa postiže i gol na početku treće četvrtine, potom zarađuje i igrača više kojega Granados ne koristi. Slijede 2 gola u nizu FTC-a, Fountoulisa kod 2 igrača više i Jakšića sa nekih 9 metara na isteku napada za poravnanje poslije dugo vremena. FTC ne koristi priliku čak i povesti odigravši loše narednoga igrača više dok Barceloneta svoja 2 naredna koristi, najzad Munarriz uspijeva, onda i Perrone pa Barceloneta opet ima 2 gola razlike. Sedlmayer još jednom kod 2 igrača više i opet Jakšić donosi poravnanje ovoga puta sa centarske pozicije kraj Bodegasa. Barceloneta do kraja treće četvrtine ne koristi igrača više grešeći u dodavanju pa se u poslednji period igre ulazi sa 9:9. I jedni i drugi su neefikasni više od polovice posljednje četvrtine. Gardonyi skuplja obrane na šuteve Perronea i Granadosa, par puta ga spašava stativa, prečku iz igrača više pogađa Larumbe. Vigvari je zastavljen blokom kod igrača više za FTC a najzad Munarriz iz faula donosi ponovo prednost Barceloneti. Vrlo brzo Zalanki poravnava šutem na isteku napada, Granados još jednom promašuje iz ne tako izgledne pozicije pa FTC konačno koristi priliku napraviti preokret nakon izborenog igrača više i time outa, Sedlmayer sa srednjeg zabija za 11:10 na dvije minute do kraja. Igrača više uz time out ima i Barceloneta ali Gardonyi brani šut Bodegasa. Španjolci imaju još jednu priliku za zadnji napad koju greškom upropaštava Granados. Iznenađenje u jako zanimljivoj utakmici u kojoj je, čini se, Varga taktički nadmudrio Martina, a svakako najbolje izvukao iz igrača kojima trenutačno raspolaže. Također je najavio da će u narednim utakmicama moguće igrati Vamos i Bicari a to će im svakako biti potrebno, naročito protiv Brescie u posljednjoj utakmici na ovome turniru. 

Odgovori