Jug uvjeljivo u finale

Ponešto boljom obranom u odnosu na utakmicu istih suparnika prije 5 dana, uz kažnjavanje gotovo svakog propusta u obrani protivnika, Jug je rutinski i uvjerljivo pobijedio Radnički čak 10:4. Od samog početka sve je bilo usmjereno u samo jednom pravcu. Radnički je prvi gol postigao tek nakon 15 minuta igre pri rezultatu 5:0.

 

 

Jug je odigrao kvalitetnu i maksimalno koncentriranu utakmicu. U obrani su bili izvrsni uz večeras fenomenalnog Bijača. Đuho je i u najavi utakmice istaknuo da je u odličnoj formi. S druge strane koristili su svaku pogrešku, ponajprije u tranziciji, igrača Radničkog. Jug je igrao strpljivo i čekao prilike koje je onda odličnim udarcima koristio.

Prva četvrtina 3:0. Prvo polukontra 5 na 4 koju koristi Janović na dodavanje Markovića. Zatim Marković odlično šutira s lijevog vanjskog s igračem više i na kraju Fatović iz još jedne polukontre, ovaj put 6 na 5 sa oko 6 metara s lijevog vanjskog još jednim odličnim udarcem postavlja konačni rezultat za uvodnih 8 minuta.

U drugoj četvrtini ista slika. Samo što sad Jug koristi poziciju sidruna za zabijanje golova. Ali oba puta je lopta dolazila na dva metra u samom dolsku u napad. Prvo Bošković s krila za Dobuda koji iznuđuje peterac kojeg Bošković i zabija. Nešto kasnije zabio je Bicari s dva metra, ali 95% gola ide na račun Janovića. Ušao je kao drugi sidrun, okrenuo svog čuvara, osjetio da drugi igrač, onaj s Bicarija ide na njega i zatvara mu prostor i idealno dodaje slobodnom Kanađaninu kojem onda nije bilo teško pospremiti loptu iza Radića za 5:0.

Imao je Radnički do tada 4 propuštena igrača više. Čak i jednu situaciju 5 na 4. Konačni iz šeste prilike Radnički nakon vrlo dobre akcije, Ćuk odličnim udarcem pogađa u sami kut. 59 sekundi do kraja druge četvrtine. Imao je Bijač do tada već 7 obrana. Radić s druge strane samo jednu.

Ovu četvrtinu obilježili su i brojni kvalitetni blokovi, ponajprije Janovića. A Marković je odigrao najbolje poluvrijeme u zadnjih nekoliko sezona.

 

Jug je malo popustio u obrani u trećoj. Primljena su čak 3 gola. Ali napad je bio efikasan. Odmah na startu Younger, opet polukontra 6 na 5, pa Bošković na zonu donose nevjerojatnih 7:1. Do kraja četvrtine redom pogađaju Dedović, Ivanković, opet Dedović i Visković.

Zadnja četvrtina samo jedan gol. Fenomenalan udarac Fatovića s lijevog krila pored dva bloka i golmana, u same suprotne 4-5 sekundi.

 

Kobešćak je 3 i po minute prije kraja pozvao time out i izvadio oba sidruna na klupu. Odmarali su se još neki igrači, uz uobičajeno puno rotacija kroz čitavu utakmicu tako da se Jug nije uopće potrošio u prije finala. Jedini glupi potez napravio je Obradović koji je zbog prigovora Rakoviću dobio isključenje s pravom zamjene. I to pri rezultatu 5:1. Inače, nakon jako dugo vremena počeo je u prvoj postavi. Umjesto Boškovića na desnom vanjskom.

Zanimljivo da je Jug imao samo 4 puta igrača više u čitavoj utakmici. Međutim, nije više trebalo. Svi igrači su odigrali na visokom nivou. Ukupno gledajući momčad Radničkog koja je u gotovo svim velikim utakmicama ove sezone bila odlična, večeras potpuno nemoćna, potpuno zaustavljena. Taman kad bi zaredali s 3-4 odlične obrane gdje bi u potpunosti spriječili bilo koji pokušaj Jugaša, u idućem napadu bi dobili gol. I tako se kroz cijelu utakmicu provlačilo.

 

Suđenje bez većih grešaka, vrlo dobro. Opet smo imali situaciju daje poništen gol, Radničkom jer je u istom trenutku suđen izbačaj bez lopte na drugom mjestu. Objasnili su nam da suci nemaju mogućnost korištenja prednosti u takvim situacijama, ali onda to pravilo i nema nikakvog smisla. Kao i još brojna druga.

 

Polufinale Jadranske lige

Jug Croatia osiguranje – Radnički Kon tiki            10:4 (3:0, 2:1, 4:3, 1:0)

Suci: Štampalija i Raković

Jug: Bijač (11); Macan, Bošković 2(1), Janović 1, Younger 1, Fatović 2, Marković 1, Bušlje, Visković 1, Dobud, Bicari 1, Obradović, Popadić, Ivanković 1. Trener: Kobešćak.

Radnički: Radić (3), Toholj, Popović, D. Marković, Miličić, Vrlić 1, Ćirić, Basara, Vuksanović, Dedović 2, Ćuk 1, Petković, Živojinović (2), Bogdanović. Trener: Stevanović.

Osobne pogreške: Jug 10, Rad 6

Peterci: jug 1/1, Rad

Igrač više: Jug (1/2+0/1+1/1+-)= 2/4  (50%); Rad (0/2+1/4+2/3+-)=3/9 (33%)

Obostrano: Vrlić – Obradović

S pravom zamjene: Obradović (prigovor)

Obrane: Bijač (4/4+3/4+0/3+5/5)= 11/15 (73%), Radić (1/4+0/2+2/6)= 3/12 (25%) + Živojinović (2/2+0/1)= 2/3 (67%)

Kontrafaul: Jug (0+4+0+2)= 6; Rad (3+2+1+1)= 7

Učinak na dva metra:

Jug:

Dobud: 5m + 1 igrač više

Bicari i Obradović: 1 igrač više

Radnički:

Vrlić: gol + 2 igrača više

Ćirić, Vuksanović, Marković, Dedović, Toholj: po 1 igrač više