2. dan Zg divlje lige: Utjeha opet upisala po pobjedu i poraz

 

     Danas je u Zagrebačkoj divljoj ligi na rasporedu bio rasplet po grupama, te je Južnjačka utjeha odigrala 2 utakmice protiv Zagrebačkih mališana i Osijeka.


3. kolo Zagrebački mališani – Južnjačka utjeha 8:5 (2:0, 2:2, 2:1, 2:2)
     Južnjačka utjeha je krenula u utakmicu sa ciljem osvajanja barem boda koji bi omogućio proboj na drugo mjesto i polufinale turnira. Međutim Zag. mališani su bolje otvorili utakmicu i pogocima Roberta Sappe i Miroslava Svečnjaka brzo poveli 2:0. Do kraja četvrtine je bilo prilika na obje strane, ali vratari Marko Gulin (J. Utjeha) i Željko Janković (Zag. mališani) su uspješno zatvorili svoja vrata.
     U drugoj četvrtini Juraj Potrebica udarcem sa vanjske pozicije smanjuje rezultat na 2:1. Zbog izvršene krive zamjene igrača sudac utakmice svira peterac za Zag. mališane i isključuje s pravom zamjene Peru Brkića. Peterac realizira Trpimir Jakovac i rezultat je 3:1. Jakovac je minute kasnije ponovo strijelac za 4:1, a drugu četvrtinu zaključuje Goran Blažević za smanjenje rezultata na 4:2.
     U trećoj četvrtini Zag. Mališani povisuju rezultat na 6:2 pogocima Erjavca i Jakovca. U tom se trenutku činilo da je utakmica zaključena, međutim kakvu takvu nadu ekipi Južnjačke utjehe vraća Blažević pogotkom 20 sekundi prije kraja za smanjenje rezultata na 6:3.
     U četvrtoj četvrtini je umalo došlo do potpunog preokreta budući da Blažević nakon samo 6 sekundi igre udarcem sa 8 metara smanjuje rezultat na 6:4, a u sljedećoj akciji Ivan Koncul zabija iz kontre za 6:5 nakon samo 20 sekundi igre u posljednjoj četvrtini.  Potpuni preokret mogao se dogoditi već u sljedećoj akciji kada Blažević bježi u kontru, ali dobija neupotrebljivu loptu i izjednačenje je spriječeno. Zag. mališani su u tim trenucima izgledali izgubljeni i zatražili su time out kako bi se sabrali, što se pokazalo ispravnom odlukom budući da u sljedećem napadu nakon lijepo izrađene akcije pogodak postiže Damir Čarap i povisuje rezultat na 7:5. J. utjeha se još ne predaje i ponovno ima priliku iz kontre, ali krivo dodana lopta omogućuje Zag. mališanima rekontru iz koje je ponovno strijelac Čarap koji postavlja i konačan rezultat utakmice na 8:5.
     Strijelci za Zag. Mališane su bili Jakovac 3, Čarap 2, a Sappe, Svečnjak i Erjavec po 1, dok su za Južnjačku utjehu strijelci bili Blažević 3, Potrebica i Koncul 1.

4. kolo Južnjačka utjeha – Osijek 13:4 (3:1, 4:0, 3:0, 3:3)
     U posljednjoj utakmici grupnog dijela natjecanja Južnjačka utjeha se sastala sa simpatičnom ekipom Osijeka. Pobjednik je bio poznat i prije početka utakmice samo je bilo nepoznato s koliko će razlike J. utjeha pobijediti Osječane. U ovoj utakmici prednjačio je Goran Blažević koji je utrpao 10 pogodaka i vodi u ukupnom poretku za najboljeg strijelca turnira. Također su priliku za igranje dobili i igrači s klupe Igor Dužević, Ivan Dellavedova, Antonio Pavličević, a i vratar Marko Gulin je u trećoj četvrtini svoje mjesto na vratima prepustio Peri Brkiću i zaigrao u napadu.
     Strijelci za Južnjačku utjehu su bili Blažević 10, Žurak, Brkić i Slade 1, za Osijek su po 1 pogodak zabili Mašković, Muslin, Kretić i Kozmar.
     Ovom pobjedom Južnjačka utjeha je osvojila treće mjesto u grupi B i igrat će za poredak od 5-9 mjesta.