Kržić umjesto Sukna

 

Jučer je službeno potvđena odluka koja se već 2 tjedna znala; nakon 18 godina na mjestu sportskog direktora Juga došlo je do promjene. Umjesto Gorana Sukna koji se 1994. nakon 7 godina vratio u klub i preuzeo tu funkciju jučer je imenovan Ognjen Kržić.

 

Goran Sukno je dio zlatne Jugove generacije iz 80-tih (prvaci Europe, 5 naslova prvaka Jugoslavije i 2 kupa). Sa Đuhom (on i 1988.) i Božom Vuletić bio je dio reprezentacije koja je osvojila zlatnu olimpijsku medalju u Los Angelesu 1984. Osvojio je i druge medalje s reprezentacijom, izmeđuostalog je kao kapetan predvodio Jugoslaviju do naslova svjetskog prvaka 1986.

 

1994. Goran Sukno dolazi na mjesto sportskog direktora VK Juga. Tada je, nakon rata, krenulo ponovno dizanje kluba. Tadašnji predsjednik Branko Bazdan osim Sukna vraća i Elvisa Fatovića i Emila Nikolića tako da se i igrački kadar pomalo ojačava. Sukno je kasnije preuzeo sportski dio vođenja kluba i da ništa drugo nije napravio nego doveo Milu Smodlaku učinio je puno. Ali osim toga u klub su kontinuirano počeli stizati trofeji: 10 naslova prvaka Hrvatske, 10 kupova, Jadranska liga, LEN kup, europski Superkup i 2 naslova prvaka Europe. Najuspješniji je sportski direktor kluba u povijesti, kluba čiji su igrači okosnica reprezentacije koja je upravo osvojila zlatnu olimpijsku medalju. Sve to i još mnogo toga plusevi su Gorana Sukna kao sportskog direktora.

Međutim zadnjih godina Goran Sukno napravio je nekoliko krupnih grešaka, poteza kontra kluba koji ga plaća i ovakav kraj njegovog mandata bio je neminovan. Još tamo 2008. prilikom dolaska Azeveda po prvi put u Juga na UO HVS-a na raspravi o registraciji Amerikanca glasao je protiv vlastitog kluba i suprotno drugom članu UO iz redova Juga. Proteklih godina nekoliko puta iza leđa kluba sastajao s Volpijem u vezi prelaska Sandra u Pro Recco. Sve je kulminirao njegovom izjavom talijanskom novinaru kako će Sandro na kraju te sezone sigurno preći u Pro Recco na radost talijanskih navijača o čemu smo detaljno pisali: http://dance.hr/gostujuce-kolumne/1067-goran-sukno-covjek-kojem-je-jug-uvijek-na-prvom-mjestu.html. I onda je kao i nedavno vlastite propuste i kritike na svoj račun pokušao ublažiti preko sina. Preko podobnih novinara prozivao je danče.hr da unosi nemir u klub, da mu omalovažava sina, a najupečatiljivija rečenica upućena nama zbog tog teksta bila je: “Što će nam neprijatelji kad imamo ovakve prijatelje”. Više u članku: http://dance.hr/gostujuce-kolumne/1354-tako-je-govorio-goran-sukno.html. I za kraj, što mu je i presudilo, pregovori sa direktnim konkurentom iza leđa kluba uz prethodno uvjeravanje suradnika iz Jugove uprave kako Sandro sigurno neće u Primorje.

 

Novi direktor Kržić također iza sebe ima veliku igračku karijeru; jedini je igrač iz Dubrovnika koji ima 4 klupska naslova prvaka Europe. Vidjeti ćemo kako će se snaći u novoj ulozi koja zahtjeva drugačije kvalitete. Također ima talentiranog sina koji je u “nadama” Juga. Najveći zaokret u radu Jugove uprave očekujemo u odnosu prema HVS-u te se nadamo da će doć doba kada će i VK Jug i njegovi ljudi biti u poziciji i stanju preuzeti veći dio odgovornosti u vođenju saveza. Na dobrobit svih ili barem većine, a ne pojedinih klubova.

Jasno, i na Kržićev rad osvrtat ćemo se kritički, kad treba pohvalano, kad treba pokudom, sve u cilju što boljeg rada i ispravljanja eventualnih pogrešaka..

Objavljeno u Jug

7 komentara na “Kržić umjesto Sukna”

  1. Sukno je u svakom slučaju sposobniji od nasljednika ali ovaj će valjda biti lojalniji i raditi samo u interesu kluba ???

  2. Čovjek još nije ni počeo radit posao a već donosite sudove o njemu. Kad je Sukno stigao 94. nije ni on imao nikakvog iskustva u vođenju kluba, a i bilo mu je lakše jer su tada očekivanja od Juga bila znatno manja. Sad je Krle ipak već nekoliko godina u klubu i mogao je vidjeti i drugu stranu funkcioniranja jednog kluba i steći iskustvo. Tek moramo vidjeti koliko je i je li sposoban.

  3. ima i on sina u mlađim kategorijama pa čemo vidjeti, najbolje bi bilo ga se riješiti prije nego mali stasa za govor :), btw, priča se da je prva opcija bio fatović za to mjesto ali on je odbio pa je ovo ipak samo druga rezervna opcija .