Pavličević nadmudrio Slobodu

Ivo Pavličević - izvor jug.hr

Danas je definitivno dogovoren dolazak Aleksandra Ivovića u Juga, a idućih dana biti će i potpisan ugovor na godinu dana. Zanimljivo je napisati što se događalo u pozadini pregovora. Naime, otkako je prije nekoliko dana obznanjeno da Pro Recco Ivoviću nudi značajno smanjenje ugovora za iduću sezonu, te kako je ponajbolji igrač današnjice odlučio svoju sreću potražiti na nekoj drugoj adresi, Jug se uključio u pregovore. Saznavši za to Predrag Sloboda krenuo je s kontinuiranim pozivima na brojne adrese u Crnoj Gori ne bi li opstruirao Jugova nastojanja i usmjerio Ivovića prema Crvenoj Zvezdi ili Galatasarayu koji su također bili u igri. Međutim, Volpijev učenik ostao je bez uspjeha i moglo bi se simbolično napisat: Pavličević je nadmudrio Slobodu.

 

Vidljivo je da Sloboda vaterpolo i natjecanje shvaća poput Volpija. Kao što se Talijan upregao i godinama kupovao igrače koji mu trebaju i ne trebaju, gomilao igrače samo da oslabi konkurenciju, na isti način krenuo je i njegov suradnik iz Rijeke. Tako već dvije godine konstantno nude ugovore Dobudu, Bušlji, Jokoviću, Obradoviću, Vićanu i na kraju Sandru Suknu. Bez obzira imaju li ti igrače ugovore s Jugom. Prethodno su oslabili Mladost kupovinom Muslima i Buljubašića koji se do sad i nisu pokazali kao pojačanja, a i Mladost se sama od sebe raspada. S druge strane lani su recimo mogli dovesti Premuša, ove godine i Burića, izvrsne domaće riječke igrače koji nisu u Jugu i/ili Mladosti, ali im oni nisu bili zanimljivi. Dodatni je problem što je Sloboda koji je ujedno i predsjednik saveza tijekom Olimpijskih igara vrbovao reprezentativca koji je u to vrijeme morao biti pošteđen takvih stvari. Naknadne informacije govore da je već na dan polufinala bilo poznato da Sandro ide u Rijeku.

Niti to nije bilo dovoljno Slobodi i kompanjonima nego su još dogovor sa Suknom obznanili javnosti na dan dočeka zlatnih vaterpolista. Naravno, nisu blesavi i svjesno su izašli s tom provokacijom. Bilo bi zanimljivo saznati i odakle Dulistu informacija, koja je sutradan maknuta s portala, da i Goran Sukno odlazi u Primorje. Normalno bi bilo da predsjednik saveza radi na korist svih klubova i na povezivanju pojedinih centara, a ne da je čovjek koji unosi razdor. I to još na štetu kluba koji je stvorio više od polovice igrača koji su netom osvojili zlato na Olimpijskim igrama.

Što se tiče prijelaznog roka uprava Juga je odradila odličan posao. Vratio se Bošković kao i Azevedo, a stigao je Ivović. Otišli su Vićan i Obradović. Trener Đuho često je kroz medije vapio za pojačanjima i sad je dobio momčad s kojom je i dalje favorit u domaćim natjecanjima, a ove godine i u Ligi Prvaka. Na njemu je da uglazbi igrače poput Jokovića, Boškovića, Ivovića, Bušlje, Dobuda, Janovića, Azeveda, Markovića i ostale i s njima donese nove trofeje u Gruž.

Ogledi Juga i Primorja bit će zanimljivi u svakom pogledu, a prvi će se dogodit na otvaranju novoizgrađenog bazena u Korčuli. 8. i 9. rujna domaći KPK organizira turnir na koji su pozvali Juga, Primorje i Mladost.

5 komentara na “Pavličević nadmudrio Slobodu”

 1. drugi sidrun? je li Pavlovic otisao?

  Macan, Benic, Bautovic, Ivankovic? – posudbe?

 2. Baš me zanima hoće li Jug uspijet sve to platit.
  Jug nije nikad imao toliko skupih stranaca, momčad se pupunjavala mladima iz vlastite škole vaterpola. Prije svih kriza i recesija, kada je atlanska najbolje stajala, nije bilo toliko novaca za trošiti a strani igrači sigurno ne žele igrati za nekretnine. Nije mi jasno odakle Jugu odjednom toliki novci, strah me da se za par godina ne dogodi da imaju neka velika dugovanja prema raznim igračima što bi moglo biti jako opasno za klub.

  U svakom slučaju ovo je jedan veliki zaokret uprave Juga.
  Možda griješim ali malo me podsjeća na Mladost posljednjih 10 godina, koja je uvijek kupovala igrače za slijedeću sezonu. S druge strane Jug je stvarao momčad iz vlastitih redova na duge staze. Danas je Jug tom politikom u vrhu a Mladost ne zna kako će odigrati slijedeću sezonu te počinje sad koristiti svoje mlade igrače.
  Dakle, čini mi se da Mladost kreće Jugovim stopama a Jug stopama Mladosti. Na ovaj način mladi iz Jugove škole neće sigurno imati priliku ući u prvu momčad kao što je u njihovim godinama imala zlatna sedmorka s olimpijade.
  Nebi se čak iznenadio da i trenera smjene u pola sezone kao što je radila Mladost (da malo protrese momčad)

 3. Najgore od svega je stvaranje dugova, to svakako ne bi bilo poželjno radit. Mislim da je Jug još daleko od Mladosti, em je Mladost imala po najmanje 12 igrača sa strane u momčadi, em su kupovali igrače tipa Buljo, Sikira, Bebić, Letica, Brlečić (koji je doduše iz Zg-a) i slični, a imali su veći proračun od Juga… A Jug dovodi klase i ima 10 domaćih igrača u prvih 14.

  Također, idućih dana Đuho treba odrediti ko će na posudbu (navodno su i Tiho i Sutić produžili ugovore) jer ima viška igrača. Nadam se da će osim Bijača, Nižića na golu, Macana ko trećeg beka još barem jedan mlađi biti standardni u prvih 14. Iako uz onih gore 8 nabrojanih tu su još i Pavlović i Karač što je već 10 igrača.

  Apropo smjene trenera, to su već lani napravili, a nisu trebali, pa ni smjeli, pogotovo na onaj način.

 4. Mislim da je ovo jedan lijepi kockarski korak; s obzirom da Superligaši i ostali, neće igrati Euro ligu, Jug realno nema konkurenta u tom natjecanju. Također, s obzirom na recesiju u sportu i pad plaća, nitko od dovedenih ne bi ni mogao dobiti veću plaću ili ljepše obećanje plaće od one koje Jug nudi. Tako da se čini logičnim potpisat sva ta imena na godinu dana, pa ako se što osvoji već će lova sama doći (ili možda neće).

 5. hrvatsko novinarstvo na dijelu, prepisivačina omiljena metoda zarađivanja plaće:

  http://www.portaloko.hr/clanak/sloboda-u-akciji-pregovarao-u-londonu-sa-suknom-a-nakon-toga-pokusao-sabotirati-transfer-ivovica/0/34834/

  A ovaj M.Č. s indexa se potrudio, a iako je spomenuo portaloko kao izvor nije propustio potpisat sebe kao autora: http://www.index.hr/sport/clanak/prljave-igre-slobode-predsjednik-primorja-i-hvsa-pokusavao-sabotirati-transfer-ivovica-u-jug/633072.aspx