Mornar pregazio Novljane, Jugaši lagano u Kotoru

Mornar nastavlja sa pobjedama, trenutačno je na 6 0 0 i uz Pro Recco jedina je stopostotna momčad lige. Tako da trener Juga Fatović nakon utakmice u Kotoru najavljuje iduće kolo riječima „dolazi nam lider prvenstva Mornar“. Kvalitetan rad se uvijek isplati, a Mornar je od dolaska Zdeslava Vrdoljaka na čelo cijelog omladinskog pogona i do tad dobar rad dignuo i dva skalina više i sada se za njih može samo kazat da odlično rade, najbolje u Hrvatskoj.  Zadnje dvije godine uvjerljivo osvajaju Trofej Nardelli, za najbolje rezultate u mlađim kategorijama. Lani su osvojili nevjerojatnih 8 od 10 mogućih naslova.

Taj odličan rad doveo je do toga da u prvoj ekipi imamo cijeli niz mladih i nadarenih igrača. Protiv Jadrana su igrali:

1994. godište: Čagalj
1993. godište: Podrug, Pivčević
1991. godište: Marinić–Kragić + posuđeni Jugaš Bijač
1990. godište: Čorušić, Jerković
1989. godište: Kalebić.

Da bi svaka ekipa mogla funkcionirati mora biti bar nekoliko starijih i iskusnijih igrača, kod Mornara su to petorica:

Burić (37), Oreb (36), Marelja (31), Antonijević (26) i Ban (25).

Pobjeda nad Novljanima nije toliko iznenađenje, ali jest način na koji je izborena. Od početka je Mornar bio puno bolji, poveli su 4:1 već u prvoj četvrtini i Jadran se tek 3 puta u drugoj približio na -2 (4:2, 5:3 i 7:5), ali je i ova četvrtina završila sa +3. U trećoj rapsodija i odlazak na 13:6, a na kraju konačnih 15:7. Zabili su čak 10 golova „iz igre“.

Jadran je do sad 2 puta poražen, uvreljivo u Soriju te u Rijeci sa 3 razlike s time da su do kraja bili u utakmici, uglavnom na dva gola zaostatka. Igrali su dobro i očekivalo se da i ovdje utakmica bude neizvjesna. Za komentar smo zamolili sidruna Juru Marelju koji je u ovoj utakmici ponovno bio možda i najbolji pojedinac, a uz Antonijevića i najefikasniji sa 4 gola:

Potajno smo se nadali pobjedi, ali puni respekta prema, po nama, favoritu ovog susreta. Igru smo gradili na pokretljivoj i pokazalo se jako učinkovitoj obrani. Nametnuli smo svoju igru, imali izuzetno raspoložene Antonijevića i Čorušića, a ja sam im samo malo pomogao. Ambicije ostaju iste; dizat igru iz utakmice u utakmicu, pružat što bolje partije budući da rezultatski imperativ ne postoji. Šta se Posillipa tiče, tek sad možemo žalit za prolivenim mlijekom jer teško itko može reć, idemo ih u uzvratu dobit 4 razlike. Probat hoćemo, a ako se ukaže prilika tko zna…


Mornar u subotu dolazi u Gruž, a onda 4 dana kasnije u Napulju igra uzvratnu utakmicu 1/8finale Europa kupa. Love -3 i sad mogu bez opterećenja odigrati. Ako ponove jučerašnju igru mogu se nadati pobjedi. Prije 4 dana Posillipo je doma poražen 9:8 od Acquachiare za koju nastupa i naš trojac Kačić, Petković i Primorac. Mornar je sigurno jači od njih i ako odigra kako zna i kako su ove sezone često pokazali da mogu, ništa nije nemoguće.

MORNAR BS – JADRAN HN  15-7 (4-1, 4-4, 5-1, 2-1)
MORNAR BS:  Marko Bijač (12), Danijel Burić 1, Jerko Marinić-Kragić 1, Ante Čorušić 1, Toni Kalebić 1, Marijo Oreb, Josip Jerković 1, Mario Podrug, Marino Čagalj, Srđan Antonijević 4(1), Jure Marelja 4, Ivo Pivčević 2, Marin Ban, Ivo Aličić. Trener: Joško Kreković.
JADRAN HN: Šćepanović (5), Sekulić 1, Sarić 1, Tešanović, Vidović, Latinović, Baničević, Gojković (1), Premuš 1, Subotić 1, Beltrame 1, Tomašević, Kandić, Krizman 1. Trener: Ivica Tucak.

Igrač više: Mornar 4/7, Jadran 3/7
Peterci: Mornar BS 1/1, Jadran HN 1/1.

Jugaši su u Kotor otputovali bez Dobuda, Karača i Vranješa. Priliku su dobili Zonić, M. Fatović, Begović i po prvi put u seniorima Juga Tino Cvjetković koji je 2009. osvojio medalju na maratonu „Đuro Kolić“, a lani bio i najbolji strijelac turnira „2. četvrtina“ i svojim golovima pomogao ekipi dance.hr-a da osvoji turnir. Uz standardne Macana i Goretu to je čak 6 igrača od 18 ili manje godina. Prvu četvrtinu riješavaju sa 5:1, na poluvremenu je 8:2, a druge dvije četvrtine samo 3:2 za Juga. Tada su veću minutažu dobili mlađi igrači za koje je trener Fatović izjavio da moraju ubuduće više pokazati.

 

Primorac – Jug CO 4:11 (1:5, 1:3, 1:1, 1:2)
PRIMORAC: Kralj, Lučić, Marković, Gopčević, Nikčević, Đurović, Car 2, Popović, Brguljan, Paunović 1, Popović, Murišić 1, Krivokapić, Čučković. Trener: Lompar.
JUG: Vićan, Fatović, Sutić 2, Janović 1, Joković 1(0), Pavlović, Marković 2, Bušlje 2, Cvjetković, Begović, Macan, Obradović 2, Zonić, Goreta 1. Trener: Fatović.

Igrač više: Primorac 2/6, Jug CO 6/13
Peterci: Primorac -, Jug CO 0/1

Zahvaljući PrimoracTV-u imamo komentar utakmice obojice trenera:

Ove godine se turniri Olimpijske nade na kojem nastupaju mlađi uzrasti Juga i crnogorskih klubova igraju kao predigre seniorskih utakmica. Nakon dvostruke pobjede nad Budvanima u Gružu mladi jugaši su sada izborili pobjedu i remi: mlađi kadeti su odigrali 3:3, a mlađi juniori 11:12. Pogledajte izjave trenera obaju uzrasta i inserte s utakmica:

 

Jedan komentar na “Mornar pregazio Novljane, Jugaši lagano u Kotoru”