Vaterpolska subota 29. 10.

Samo su 3 utakmice Jadranske lige ovu subotu, i to dvije iz 7. i jedna iz 8. kola. Ali tu je i pet uzvratnih kvalifikacijskih utakmica za EP u Eindhovenu. Šesta, onda između Nijemaca i Maltežana je odigrana ranije i Nijemci su uvjerljivo izborili nastup na EP.

Eto, kako je povjerenik za natjecanje JVL-a Milivoj Bebić zaboravio na ove reprezentativne utakmice, tako su svi oni koji imaju igrače iz ovih reprezentacija dobili pravo odgode utakmica. Jedino Pro Recco to nije učinio, točnije prebacio je utakmicu 8. kola jer smatra da će i bez Moline i Perronea pobijediti u Šibeniku. Podsjetimo se da su kod prvih utakmica, početkom mjeseca tražili odgodu jer su tada igrali protiv Juga.

 

 

7. kolo Split 1900 Mornar BS – PVK Jadran HN
Kotor 1930 Primorac – Jug CO
8. kolo Šibenik 1830 Šibenik – Ferla Pro Recco

Jug i Pro Recco očekuje lagan posao na ovim gostovanjima, dok je na Poljudu na rasporedu derbi. Mornar i Jadran su dvije ekipe koje pucaju na peto, a možda čak i četvrto mjesto. Pobjednik ovog susreta postaje favorit za minimalno to peto mjesto.

Mornar je dosad neporažen, ali sad kreće sa serijom utakmica: JADRAN HN, Jug, PRIMORJE, Mladost, BUDVA, Primorac i PRO RECCO. A i u posljednje dvije utakmice primijetio se mali pad forme. Vidjeti ćemo koliko će u utakmica sa gornjim domom pokazati. Kladionice su ih jutros postavile za izrazite favorite (1.50 – 3.20), ali se uplatama do navečer omjer izjednačio (2.10 – 2.10). Vidjeti ćemo je li u pravu bio bookmaker ili igrači koji su očito dosta uplaćivali na goste. U svakom slučaju očekuje nas zanimljiva, nadam se i kvalitetna, a vjerojatno i neizvjesna utakmica.

Bookmaker je jutros dao i poklon u vidu 1.20 na pobjedu Juga u Kotoru?!

Nijemci su dakle lakoćom prošli Maltežane, a sutra ćemo dobiti i preostalih 5 sudionika EP. A igraju:

Španjolska – Rusija (13:6)
Rumunjska – Gruzija (11:5)
Slovačka – Grčka (7:13)
Turska – Slovenija (7:5)
Makedonija – Francuska (6:8)

Iz rezultata prvih utakmica (u zagradama) vidimo da su Španjolci, Rumunji, a i Grci već obavili posao. Turci su dobili 2 razlike u gostima Slovence i na pragu su drugog uzastopnog nastupa na EP. Već par godina slušamo o njihovim ulaganjima – navodno je i jedan klub ovo ljeto htio dovesti Emila Nikolića. Makedonija i Francuska bi trebale voditi najizjednačeniju bitku za to posljednje, šesto mjesto.