Primorje izborilo nastavak finala

Prva ovogodišnja pobjeda Primorja u finalu PH izazvala je toliku pozornost danče.hr-a da je na ovu jednu utakmicu napisan dvostruki izvještaj.

 

 

Primorje je u tvrdoj i teškoj utakmici u dobilo Jug sa 6:5 (1:1, 0:2, 2:0, 3:2). Nakon odlično odigranog prvog poluvremena, sa vrhunskom obranom i samo jedinim primljenim golom (iz kontre), Jug je pao u nastavku i dozvolio braći Varga da ih skoro sami dobiju.

Od 6 golova za Primorje, 5 (iz 10 udaraca) su zabili su Varge. Od toga  3 je bilo iz kontre,  1 sa igračem više i 1 iz ničega, sa vanjske pozicije pored tankog bloka i  iznenađenog Bijača. Preostali gol je zabio Garcia sa igračem više. Sukno nije uspio zabiti gol, ali je imao nekoliko odličnih obrambenih poteza i asistencija.

Mađari su se probudili u trećoj utakmici finalne serije, pa ni zaustavljanje Sukna i Obradovića u realizaciji nije pomoglo Jugu. Napad nije bio na visini, bilo je puno grešaka i krivih odluka, čak i od strane Ivovića.

Za Jug je 4 gola zabio Bošković (iz 6 udaraca), Vićan ga večeras nikako nije uspijevao pročitat. Preostali gol je sjajna šrauba Janovića sa neka 3 metra, pored Sukna koji je pokušavao izbjeći isključenje.

Oba vratara su obranila po desetak lopti, od kojih su neke bile vrlo teške, a sukrivci su za po jedan gol. Bijač je ponovo uspio biti ravnopravan Vićanu ako ne i bolji.

Suđenje je bilo jako čudno, dugo nisam vidio utakmicu sa barem duplo kontrafaula u odnosu na isključenja. Ovo Jugu, zbog jačih (jačeg) centara (centra) sigurno nije odgovaralo. Iz po 6 igrača više obje ekipe postigle su po 2 gola, a Jug je realizirao i jedini dosuđeni peterac. U nekoliko situacija nisam na TV mogao dobro vidjeti što se dogodilo  (gol Dobuda sa igračem više – suđena 2 metra, zadnji napad Juga, neki kontrafauli, itd.).

Mićo se ponovo istakao, predlažem da u Dubrovniku stavi šal i kapu Primorja, nasumice sam izabrao par navijačkih izjava: SVE JE PROPALO (kad je Primorje promašilo jednu dobru šansu, SUKNO BI TREBAO RAZIGRAVAT (nakon nekoliko loših napada), MORA PAZIT KRAPIĆ, DOBRO JE, SUKNO JE ZAUSTAVIO ŠUT MARKOVIĆA, itd, a biser je bio izjava IVOVIĆ SE DIGAO U FINALU za čovjeka koji je uz Bijača vukao cijelu sezonu, a sad mu napadački baš i ne ide.

Paškvalin je od svih najbolje prošao, dosuđeno mu je samo standardnih 5-6 kontrafaula (taj kontrafaul napravi i kad izlazi iz kuće). Posebno se istakao kad se oslobodio na 2-3 metra i poslao loptu pola metra preko gola.

Kod Juga Dobud je zaradio skoro sve igrače više, sjajnu obranu na centrima su odigrali bekovi, posebno Bušlje, ali je Andro, kao i veći dio suigrača,  podbacio u napadu. Nakon realizacije igrača više od 2/3 u prvom poluvremenu, u nastavku se akcije sa igračem više nisu  kvalitetno završavale (kriva dodavanja, loši šutevi).

 

Nisam vidio prvi gol (Primorje je povelo, nešto standardno u svim utakmicama ove sezone), počeo sam gledat utakmicu od 3. minute – ali to govori o ozbiljnosti dance.hr-a u zadnje vrijeme, koje jedino mk i tu i tamo b/a drže „iznad vode“ :wink:.

Bošković izjednačuje s igračem više s desnog vanjskog (malo je zavukao u sredinu). Do kraja prve četvrtine još vrijedi istaknuti situaciju u kojoj Ivović fintira da će šutirati iz faula s 5m da bi dodao Karaču koji je bio 2-3m od gola, no ovaj faljiva zicer (bolje rečeno, Vićan brani).

Druga četvrtina počinje Bijačevom obranom šuta iz bliza (s 2. stative, na igraču više). Ivović koji napad iza fantastično krade loptu Xaviju (mislim da je danas imao 3 ili 4 ukradene lopte). Bošković nagovještava svoj dobar šuterski dan golom za 2:1 – igrač više, s lijevog krila. Mićo je prokomentirao da mu paše ulaziti s klupe (nešto što je Đuho počeo raditi u finalnoj seriji – Miho obično uđe krajem 1. ili početkom 2. četvrtine), „nešto kao i Kukoč dok je igrao u Bostonu“ – valjda je mislio na Chicago. Ili samo situacije kad je igrao s Chicagom u Bostonu? Ko će ga znat :smile:?

Bušlje fenomenalan na beku, cijelu utakmicu drži centre na 4-5m od gola, a Primorje je bez ideje. Jug igra jak presing na Suknu, a pušta onog najdaljeg od gola (a pošto je centar daleko, taj je obično na 8m), dok Bijač skuplja otpatke. Dosta kontrafaula je suđeno, mislim više nego isključenja. Jug je imao bar 2 suđena po četvrtini. Pred kraj četvrtine Bošković šutem iz faula buši Vićana i s rezultatom Bošković 3 – Primorje 1 se ide na odmor.

U poluvremenu je kamera pokazala kako fizioterapeut Juga masira Joku – nešto kao boksača pred novu rundu (s Medom, he he he). Ali iako se igralo dosta čvrsto, nije bilo udaraca kao u prošloj utakmici.

Prvo poluvrijeme je nagovještavalo katastrofu Primorja – totalno bezidejni napadi. Treća četvrtina počinje neiskorištenim igračem više Primorja, zatim Markoviću u kontri Sukno odličnom reakcijom malo izbija loptu. Par napada iza, Xavi smanjuje na 3:2, i Primorjaši su nazad u utakmici. Zatim Ivoviću Denes Varga krade loptu (faul koji nije suđen) i ide coast-to-coast i zabija za 3:3. Rezultat se nije mijenjao iako je Jug imao izglednu kontru 3 na 2 koju Ivović nije realizirao.

Utakmicu početkom zadnje četvrtine preokreće Denes Varga golom za 4:3 s igračem više (mislim da Bušlje koji je igro srednjeg nije digo ruku kod šuta). Onda počinje Jug s potezima kakve pamtimo iz okršaja s Primorjem s početka sezone – poklon lopte Jokovića s igračem više (kasnije će isto učiniti i Bošković). Nadu Jugu daje Janović fantastičnom šraubom s pozicije sidruna – na njemu je bio Sukno koji ga je zadržao 1-2 sekunde, ali su suigrači zakasnili s pomoći.

Denes Varga zabija treći uzastopni gol za svoju momčad, lijep „bogen“ za 5:4, i potom iz kontre, nakon stotog dosuđenog kontrafaula Jugu, za 6:4 iz desnog krila i stariji brat Daniel. Nešto kasnije situacija koju sam već spomenuo, Bošković daje loptu Suknu s igračem više, a par napada iza Janović iznuđuje četverac koji realizira Miho – najraspoloženiji Jugaš danas.

Minut i po prije kraja Jug se obranio, no u plivanju je suđen kontrafaul Boškoviću (?! – nisam vidio, ali suci su imali dosta čudnih odluka danas), i Primorje ima još jedan napad. Nisu uspjeli i Jug ima 40-ak sekundi za izjednačenje. Bušlje je šutirao, no Vićan izbija u korner za zadnji napad Juga (32 s do kraja). Jugaši nakon dosta dodavanja bacaju alibi loptu Dobudu koji je bio dobro pokriven, i Primorje može početi pakirati kofere za Dubrovnik. Što je iznenađujuće, pošto je Roje danas vodio utakmicu.

Istaknuo bi odličnu partiju braće Varga koji su proigrali, dok su Sukno i Medo dobro uštopani. Sidruni Primorja nisu mogli disat danas. Od Jugaša – Bošković šuterski najraspoloženiji, osim kiksa s poklon loptom odličan. Dobud standardno dobar, Ivović i Bušlje fantastični u obrani. Šteta samo što Ivović nije napadački proradio, on bi morao uzet bar 5 šuteva po utakmici, a to ne radi koliko bi trebao. Bijač također odličan. Azevedo nevidljiv, kao i Joka (iako je imao par dobrih dodavanja – posebno Dobudu s krila, što je Dobud na žalost Jugaša promašio).

 

3. utakmica finala PH: Primorje EB – Jug CO    6:5 (1:1, 0:2, 2:0, 3:2)

Suci: Caputi i Paoletti (obojica iz Italije).

Primorje: Vićan, Obradović, Paškvalin, Krapić, De. Varga 3, Sukno, Muslim, Jelača, Da. Varga 2, Barač, Šetka, Garcia (1), Križanec, Buljubašić. Trener: Zoran Roje.

Jug: Bijač, Vranješ, Bošković 4(1), Janović 1, Joković, Azevedo, Marković, Bušlje, Karač, Dobud, Ivović, Macan, Nižić, Pavlović. Trener: Veselin Đuho.

Igrač više: Prim 2/6, Jug  2/6.
Peterci: Prim  -, Jug  1/1.

Rezultat u seriji: Primorje – Jug 1:2

6 komentara na “Primorje izborilo nastavak finala”

  1. mićo sraman. ispatila se kunknjava primorjaša cijelog tjedana akonto sudaca. kukali su kako jug ima puno više igrača više i kako je to nezasluženo?! a ivović i posebno bušlje, a u drugoj utakmici čak i macan su krapića i paškvu strpali u džep i izgurali na 4-5 metara. a dobud je stalno uzimao pozicije na 2 metra. a što je najbolje po vlašićevoj najavi razlika je samo 25:22 u korist juga u prve dvije utakmice. tijekom sezone je to bilo izraženije, i treba bit izraženije jer je i takva i kvaliteta igrača na tim pozicijam, a i ono što je važnije to ti igrači i prikazuju. danas vidimo 6:6 uz peterac za juga

  2. Nije Jokovic nego Macan (br 12) dodao za Dobuda a lopta je bila losa (poluvisoka) 🙁

  3. boškoviću su očito dobro došle kritike nn, mene i ostalih pa je proigrao u pravom trenutku. trebo bi reć hvala na poticanju, a ne odbijat davat izjave. ali to je već stvar elementarne pristojnosti 😉

    morat ćemo i joku malo pričepit iz istih razloga.

  4. Ne slažem se da Mićo favorozira ikoga. On ne navija ni za Mladost, ni za Primorje, ni za Jug. On tako prenosi, i meni je on najbolji komentator uz Željka Velu, bez obzira što ne razumije vaterpolo baš najbolje. Kad prenosi hokej, zvuči da čas navija za Kanadu, čas za Češku. On to jednostavno tako prenosi.

  5. ma mićo je iritantan do boli. on uvijek za nekoga navija, taman kad je prenosio mečeve samprasa i agassija. ali kad se sjetimo da je druga opcija ozmec, onda se ni mićo ne čini toliko loš.