Što se događa s Budvom?

izvor: www.jug.hr - Lazović brani polukontru Zoniću

U susretu najbolje crnogorske i hrvatske ekipe u vaterpolu svatko bi očekivao kvalitetnu i barem donekle zanimljivu utakmicu. Ne znam što se s Budvom događa, ali ovo što oni prezentiraju je u sportskom smislu tragično. Danas su u Gruž došli bez prvog sidruna Vukčevića, te dvojice vanjskih igrača Trbojevića, inače 38-godišnjeg, te Miloševića. Opet u sastavu imaju Darka Brguljana, Jokića, Tičića i Danilovića koji su reprezentativci, ali ostatak ekipe nije dorastao ozbiljnom vaterpolu. A ni ovi nabrojani se previše ne trude nešto odigrati, zaplivat, itd…

Prva 3 napada Juga na utakmici i već je bilo 3:0 – Joković sa igračem više, Dobud sa dva metra pored 15-godišnjeg Đurića, te Janović. Iako je Budvi bekovska linija (Jokić, Tičić) možda i najjači dio momčadi, njih dvojica su rijetko igrali na svojoj poziciji, skoro nikako – čudna odluka trenera. To su Dobud i Pavlović obilato koristili. Dobud je osim gola sa dva metra na startu imao još 3 ili 4 udarca na prijenos, ili klasično sidrunski, ali je više težio atrakciji od sigurne realizacije. Međutim, i tako je izmamio pljesak s tribina jer je rezultat stalno bio više nego uvjerljiv. S druge strane Bušlje, a i Macan, su bez problema čuvali Ljubanovića i druge koji su igrali na dva metra kad bi jedini sidrun u ekipi bio na klupi. Ako bi i kojim slučajem uzeli poziciju, onda bi lakoćom pokupili dodanu loptu. Posebice je jednom bilo smiješno vidjeti kako Bušlje Ljubanovića rukama miče i po 30-ak cm lijevo desno, kao da je lopta, a ne sidrun.

Potez utakmice dogodio se u posljednjoj četvrtini kad je Vranješ bez faula uzeo loptu Janku Radoviću na vanjskoj poziciji i krenuo u kontru. Negdje oko centra je ipak zastao jer mu je Budvanin plivao usporedo s njime, ali nakon što se okrenuo oko vlastite osi opet je krenuo ispred Radovića koji nije očekivao dribling na tu stranu, prema unutrašnjoj strani terena. Tim ga je driblingom prisilio na izbačaj.

 

 

Debi Perčinića i prvijenac Zonića

 

Vićana nije bilo u sastavu, pa je Perčinić dobio priliku da u 35. godini debitira na golu Juga. U sastavu je bio i Pavo Zonić koji je zabio prvi seniorski gol za Juga. Lani je debitirao i odigrao samo tu jednu utakmicu (protiv Mornara u kupu). Vjerojatno je bio malo impresioniran jer je u samo jednoj minuti promašio polukontru, pa zatim peterac, pa ga je Tičić bez problema okrenuo i zabio mu nakon ulaska s krila na 2 metra. Kasnije je sa igračem više – a bila je akcija 4 na 3 – zabio svoj prvijenac. Sutić se isticao brzim plivanjem, kad bi pobjegao čuvaru do situacije 1 na 0, iako to nije bilo od samog starta plivanja za očekivati. Goreta je zabio lijepo na prebačaj iz polukontre, a i Janović i Obradović su imali nekoliko lijepih golova s vanjskih pozicija.

Lazović je među najlošijim golmanima u ligi, a danas je statistički čak i dobro izgledao. Jedini tko je ozbiljno izgledao u redovima Budve bio je Darko Brguljan, ali osim s donekle s Jokićem (a i njemu se nije baš previše dalo igrati), nije imao s kime igrati.

Publike na tribinama oko 600, možda čak i pokoji gledatelj više. Na „istoku“ je bilo cca 240 gledatelja, od čega 30 igrača iz pomlatka Budve koji su u početku pljeskom davali podršku svojim starijim kolegama, ali ubrzo su i oni odustali. Mi smo gledali sa „zapada“ na kojem je bilo bar 100-ak gledatelja više.

6. kolo Triglav – Jadranske lige
Jug CO – Budva m: tel 17:5 (6:2, 4:1, 3:2, 4:0)
Suci: Matijević (Zagreb) i D. Adžić (Kotor)
Jug: Perčinić, Vranješ, Sutić 3, Janović 3, Joković 2, Pavlović, Marković 3, Bušlje, Karač, Dobud 2, Macan, Obradović 2 (1), Zonić 1(0), Goreta 1. Trener: Elvis Fatović.
Budva: Lazović, Dončić, Đurić, Danilović, Ljubanović, Tičić 1, Brguljan 3, Radović, Konotar, Kovačević, Četković, Jokić 1, Vukmirović, Radunović. Trener: Drago Pejaković.

Peterci: Jug 1/2, Budva –
Igrač više: Jug 7/11, Budva 3/7

2 komentara na “Što se događa s Budvom?”

  1. SPORTNET.HR – Mladi Dado Perčinić je večeras debitirao per domaćom publikom u kapici Juga, a na golu nije imao puno posla zahvaljujući dobro realiziranoj obrani suigrača.