Pregled 6. kola JVL-a: Mornar i dalje stopostotan

Šesto kolo Jadranske lige obilježilo je stradanje Budve u Dubrovniku, velika pobjeda Novljana u Bokeljskom derbiju, još jedan domaći poraz Šibenika sa jednim golom razlike, treći uzastopni neuspjeh Mladosti odnosno prekid crne serije Primorja te peta pobjeda Mornara u isto toliko utakmica.

Mornar je u utakmicu sa gradskim rivalom POŠK-om ušao nakon prvog poraza u sezoni, 4 dana ranije protiv Posillipa. Početak utakmice nagovještavao je mirnu i laganu pobjedu Mornara. U početku dugo nije bilo golova, a onda krajem četvrtine Oreb, Matutinović i Pivčević za 2:1. Nastavljaju Mornari i u drugoj četvrtini bolje i idu na +4, a POŠK uskoro smanjuje na 5:2. Tada je Mornar imao 2 igrača više koja nije realizirao. Do odmora Lušić i Buha vraćaju neizvjesnost, 5:4. Kreković je bio jako ljut i na poluvremenu je bio jako glasan u obraćanju prema igračima. Međutim, ni to nije pomoglo. POŠK postiže još 2 gola i prelazi u vodstvo 6:5. Antonijević i Ban nisu mogli nikako zabiti, a ni Marinić–Kragić nije pokazao talenat zbog kojega ga je Mladost ovo ljeto htjela angažirati. Ipak, Mornar dolazi k sebi i zaustavlja tu veliku seriju i sa 3 gola do kraja četvrtine primiruje protivnika. Pomogao je i nerealizirani peterac POŠK-a. U zadnjoj četvrtini gosti su rutinski priveli utakmicu kraju.

Jedna od slabijih partija Mornara ove sezone. Presudila je fizička sprema, POŠK se držao i nosio dok je bilo snage, kasnije su sve više padali. Oba talentirana golmana skupila su podjednako, po 10-ak obrana, s time da je Bijač primio 4 gola manje. Inače, mladi golman Mornara nas je ove sezone razmazio svojim obranama pa mu ova partija ide u red prosječnih. Istakli su se sidruni pobjedničke ekipe, Marelja i Čorušić.

Već u subotu Mornar dočekuje Novljane i po svemu do sad viđenome očekuje nas neizvjesna i kvalitetna utakmica iako je Mornar u zadnje 2 utakmice pokazao da je malo pao u formi.

 

U Rijeci se igrao derbi između Primorja i Mladosti. Na kraju su slavili domaći, a igrač utakmice bio je golman Zdravko Radić. Zanimljivo je da se u službenom zapisniku pojavio i jedan nepostojeći Milaković, Hrvoje. Čak je bio jedini dvostruki strijelac Mladosti. Primorje je krenulo silovito i povelo 4:0 u prvoj četvrtini. Malo pomalo – po 1 gol u prvoj i drugoj četvrtini – u trećoj četvrtini Mladost dolazi na 4:4. Bilo je i 5:5, a onda se Primorje vratilo u vodstvo i vodilo 1 ili 2 razlike do kraja. Zanimljivo je i da su u posljednjih 7 sekundi pala 2 gola. Prvo Radu, pa Garcia u zadnjoj sekundi za konačnih 9:7.

Šibenik je treći put poražen sa jednim golom razlike i tako je i dalje ostao na nula bodova. Na poluvremenu je bilo 2:2, a onda je, unatoč promašenom petercu, Šibenik poveo 4:2 golovima Eraka i Vlahovića koji je sa 4 gola bio najefikasniji igrač utakmice. Bilo je prilike sa igračem više i za +3. Jugaš na posudbi u Zagreb Hrvoje Benić započinje seriju 5:1 Medveščaka s kojom je od drugog dijela treće četvrtine prelomljena utakmica. Tek je na kraju Vlahović smanjio na konačnih 6:7.

 

Jug, Jadran HN i Pro Recco upisali su visoke pobjede, a o utakmici u Gružu možete čitati na: http://www.dance.hr/pogledsdesna/1553-sto-se-dogadja-s-budvom.html