Težak poraz Juga, Marseilleu +5 u Gružu

https://www.facebook.com/LENChampions

Jug je doživio težak poraz u Gružu. Marseille je slavio s 14:9 u utakmicu u kojoj je igru Juga najbolje opisati s riječi kaos. Najviše zabrinjava kaos tijekom igrača više i francuska momčad je uzela ponuđeno.

Jug je u ovu utakmicu ušao s 3 ozlijeđena igrača, Benić, Fatović i Argyropoulos. Posljednja dvojica nisu nastupila u prošloj utakmici. Nadam se da je to jedan od većih razloga današnje igre. A i indicije sugeriraju da je to barem jedan dio problema. Jer su i Fatović i Argyropoulos imali atipičnih grešaka, koje su vjerujem posljedica manjka kisika u pojedinim trenucima. Fatoviću je često ispadala lopta u početku utakmice, a i u jednom situaciji nije imao snage završiti kontru do kraja. Iako on i kad ima manju prednost nego ovaj put, baš uvijek ide u realizaciju, odnosno ispliva kontru do kraja. Grk je imao problema s pozicioniranjem prilikom šuta, pa i nekim krivim odlukama poput šutiranja s desnog krila s igračem više, ravno u blok.

Od početka je sve krenulo naopako u igri Juga. Vidjela se ta kaotičnost. Jug inače ove godine igra s jako puno proplivavanja koje kreće odmah s izvođenjem centra ili po dolasku u napad. Takva igra stvara kaos i nered u protivničkoj obrani. Barem bi trebala. Ali ako nije uigrana do maksimuma, može dovesti do nereda u vlastitim redovima. Međutim, više zabrinjava nered u igri s igračem više. Realizacija očajnih 2/13 uz puno krivo dodanih lopti, akcija kada nijedno dodavanje ne stvara ni prostor ni situaciju za šut. Na sve to se nadovezalo i nekoliko šuteva u kojima s pogodio protivnički golman koji je na kraju ispao dobar u ovoj utakmici. Lazović nije branio, i dalje je ozlijeđen, na golu je bio Hovhannisyan.

0:3 u prvoj četvrtini, pa gol Vukičevića na veliku grešku u zoni gdje je naš reprezentativac ostavljen sam na lijevom vanjskom na 5m i 0:4. Nakon toga slijedi najbolji period Juga u ovoj utakmici. U idućih 8 minuta igre, početkom treće četvrtine Fatović je zabio za 6:6. Međutim, odmah idući napad Crousillat vraća prednost na stranu Marseillea koja do kraja više nije ulovljena. Bio je još jedan povratak na 8:9, ali do kraja 5 golova gostiju, a samo jedan Jokovića iz peterca za Jug.

Fatović je zabio 4 gola, uplivavao je, isplivao kontru, te s krila i vanjskog. Ali je osim spomenutih propusta griješio i u obrani. Predriblao ga je Crousillat u jednoj situaciji i asistirao Marion Vernouxu za 6:9.  Gol prije toga zabio je sam Crousillat s krila s igračem više, a Fatović nije ni pokušao pomoći s vanjske pozicije s obzirom na to da je obrana bila plitka, on je bio taj koji je trebao zatvoriti prema krilu da nema čistu situaciju udarca iz neposredne blizine. Joković je poprilično dobro zatvorio Prlainovića u realizaciji, ali ga osim jednog odličnog gola iz faula nije bilo u napadu ni u realizatorskom ni u organizacijskom dijelu. Argyropoulos treba biti taj koji će čini razliku. I on je imao dobrih obrambenih dionica, ali je u napadu bio loš. Papanastasiou je imao najmanje 5-6 šuteva, nije zabio nijednom. Benić dva promašaja u prvoj četvrtini, s igračem više i na zonu visoko preko gola, do kraja mislim nije više ni probao.

Sve u svemu, puno previše nereda u igri Juga koji je Marseille kaznio. Nisu ni oni odigrali spektakularno. Bili su dobri, ali ne i odlični. Ali imali su Prlainovića koji ih je dodatno usmjeravao, primjerice dva puta kada je Kovačević pogriješio u zonskoj obrani. Ili u napadu gdje je odlično organizirao, posebice s igračem više. Oni su imali realizaciju 5/8. Prlain je odmah na startu asistirao Čučkoviću na stativu, kasnije Vukičeviću na krilo. Kada je lopta kod njega taj napad s igračem više, pa i na zonu, uvijek ima dobru distribuciju i tako je puno lakše igrati. Crousillat je bio najučinkovitiji, zabio je 4 gola, a treba istaknuti i mladog Vernouxa. Gol s dva metra pored Benića, vrhunski dribling protiv Tomasovića kada je dobio loptu na ruku u tranziciji. Još je jednom fenomenalno zabio kada mu je Prlainović asistirao s lijevog krila, a visoki iskok, ali su mu suđena dva metra. Svi ostali igrači su malo ili malo više pridonijeli i tako je Marseille upisao pobjedu od čak 5 razlike usred Gruža.

Tomasović se istaknuo i zabio je dva jako lijepa gola. Ali je i on imao grešaka, imao je nekih netočnih dodavanja koja mu se ponavljaju i to mora što prije riješiti. Jednom ga je i Vernoux prelagano predriblao i tijelom izbacio u prvoj četvrtini kada je zabio za 0:3. Bilo je grešaka i ostalih mladih igrača. Uz gore spomenute brojne greške nositelja igre, ova utakmica nije mogla bolje završiti. Slijede utakmice protiv Spandaua i Steaue u gostima gdje će igra morati biti puno bolja, a i bodovi su nužno potrebni.

1.kolo Lige prvaka – grupa B

Jug Adriatic osiguranje – CN Marseille     9:14 (0:3, 4:3, 4:5, 1:3)

Suci: Vogel (Mađ), Severo (Ita)

Jug: Popadić, I. Vukojević, Fatović 4, Burđelez, Joković 2(1), Papanastasiou, Tomasović 2, Argyropoulos 1, Kržić, Kakaris, Benić, Žuvela, Jurišić. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

Marseille: Hovhannisyan, Čučković 1, Olivon, Spaić, Prlainović 2(1), Vernoux 2, Crousillat 4, Bouet 1, Marion – Vernoux 1, Kovačević, Vukičević 2, Bodegas 1, Joubert. Trener: Miloš Šćepanović.

Osobne pogreške: Jug 9, Mar 14

Peterci: Jug 1/1, Mar 1/1

Igrač više: Jug (0/3+1/4+1/4+0/2)= 2/13 (15%), Mar (1/2+1/2+3/3+0/1)= 5/8 (63%)

Odgovori