U derbiju prvog kola Jug bolji od Partizana

Foto: Đorđe Kostić, https://www.facebook.com/VKJug

Jug je u Beogradu pobijedio Partizana 15:13 i upisao bodove na startu ovogodišnje Regionalne lige. Očekuje ih još 5 utakmica u iduća 3 dana. Danas su najbolji bili Joković, Argyropoulos i Kakaris.

Počela je nova sezona Jadranske lige. Sumanuti je ljudi vode pa i ne čudi da se igra na ovaj način. Jug će u 10 dana od prošle subote do iduće srijeda odigrati 8 utakmica u tri različita grada. A skoknuli su malo i do Dubrovnika u međuvremenu. Nisu svi, Fatović i Stahor su i dalje u Berlinu. Nije ni Partizan bio kompletan, nije bilo Stefana Mitrovića.

Ali, ako ste pratili utakmicu preko Arena Sporta onda niste imali dojam tih izostanaka. Dapače, komentator je u više navrata loptu u smjestio u ruke sve trojice spomenutih igrača. Što je najtragičnije, pogreške ovog tipa, jer u pravilu je i prisutne igrače često miješao, Papanastasioua prekrstio, a Žuvelu izgovarao tako da sam pomislio da je Jug doveo nekog Japanca Zsu Ve Lu u međuvremenu, i nisu bile najveći problem. Kad bi počeo o samoj igri, e to je tek bilo bože te sačuvaj. Uz jako lošu kvalitetu slike, prava antipropaganda ovog sporta. A igrali su velikani, Jug i Partizan, i to poprilično dobru i zanimljivu utakmicu.

U početku se igralo gol za gol. Jug je 4 puta vodio, Partizan je izjednačavao. I kad je Partizan prvi put poveo 5:4, Jug je nanizao 4 gola i otišao na +3 što je gotovo stalno držao do kraja. 3 od ta 4 gola zabio je Joković. Mogao se Jug možda i prije odvojiti, ali su imali čak dvije situacije u kojima su umjesto laganog gola, primali gol iz rekontre. To su bile dvije situacije +1/-1 što daje čak 4 razlike. Prvo je Kržić potpuno sam sa stative na idealno dodanu loptu pogodio Rističevića, i Bowen je 10ak sekundi kasnije iz polukontre zabio. Drugi put je Jug imao kontru 3 na 2, ali je Vukojević s desnog krila pliskom prebacio čitav gol, a na drugoj strani, u tranziciji je lopta došla na 2 metra za isključenje Benića i posljedično gol Vićkovića. To su bili četvrti i peti gol Partizana, neposredno prije spomenute serije, koja se dakle ipak dogodila s malim zakašnjenjem.

Joković je zabio 4 gola, dva na zonu, dva s igračem više. Dodao je 3 asistencije. Odlično je organizirao igru i držao mirnoću. Kad je trebalo preuzeo je odgovornost. Argyropoulos je zabio i jedan gol više, 5. Peterac na startu, kasnije dva s krila s igračem više, jednom na nepostavljenu obranu kada mu je Tomasović brzo izveo nakon kontrafaula Partizana u polasku u napad, te jednom odličnim udarcem iz faula sa 7-8 metara kroz uši. I treći iz trolista najboljih, Kakaris koji je opet zabio 2 gola kao sidrun. Ovaj put nije dobio lopte leđima okrenut prema golu, već je dva puta odlično pobjegao svojim čuvarima. Jednom mu je Vukojević asistirao s desnog vanjskog, a drugi put Joković direktno iz kornera. Zaradio je čak 7 igrača više od Jugovih 10. 2-3 puta su ta isključenja bila na rubu peteraca, teško je bilo vidjeti sa sigurnošću uz tako loš prijenos. Od iskusnijih igrača najviše je dužan ostao Papanastasiou koji još očito traži formu na početku sezone.

Jug je u momčadi imao jednog sedamnaestogodišnjaka Kolaka i dva šesnaestogodišnjaka Burđeleza i Pavlića. Uz još 3 tinejdžera Vukojevića, Tomasovića i Žuvelu ovo je bila najmlađa postava Juga zadnjih puno godina. Partizan ima čitav niz velikih igrača, od Aleksića, Vica, Bowena, nedostajao je Mitrović. Golman Rističević bio je odličan danas. Tu je niz mladih reprezentativaca koji su osvajali zlata ovo ljeto. Lovre Miloš i Marko Vavic još nemaju pravo nastupa.

Utakmica je bila zanimljiva do samoga kraja. Bilo je jako puno kvalitetnih poteza. Jasno, bilo je i grešaka, što je očekivano kad igra toliko mladih igrača. Uz to radi se o Jugu i Partizanu i ova utakmica je zaslužila puno bolji medijski tretman i liga ju je trebala iskoristiti za promociju ovog natjecanja.

Za Jug je bitno da počne pobjeđivati ovakve utakmice u kojima se igra za gol više. I jedni i drugi imali su dobru realizaciju igrača više, Jug 6/10, Partizan 7/12. Uz to je Jug imao 1/2 peterce. Pobjeda Juga je također bitna jer će se Partizan sigurno boriti za plasman među 4 najbolja i odlazak na završni turnir. Sutra Jug očekuju čak dvije utakmice, prva ujutro u 10.00 protiv Šapca koji je pokazao dobru partiju danas protiv velikog favorita Novog Beograda i navečer u 20.40 protiv Mladosti. Sutra još jedan pokazatelj „odličnog“ poteza Lige da pređe sa SportKluba na Arena Sport. Lani smo imali prijenose baš svih utakmica, a sutra neće moći vidjeti ama baš niti jednu od 9 koje se igraju.

1.kolo regionalne lige

Partizan – Jug Adriatic osiguranje              13:15 (4:4, 2:5, 4:3, 3:3)

Suci: Obradović i Mišković (oba CG)

Partizan: Rističević (12), P. Jakšić 1, Barač 2, Vićković 3, Aleksić 2, Velkić, Bowen 1, Nešić 2, Vico, Radojević 1, Andrin 1, Gak, Bulajić, Kojić. Trener: Mihajlo Korolija.

Jug: Popadić (8), I. Vukojević 1, Kolak, Burđelez, Joković 4, Papanastasiou 1(0), Tomasović 1, Argyropoulos 5(1), Kržić, Kakaris 2, Benić, Žuvela, A. Vukojević, Pavlić. Trener: Vjekoslav Kobešćak

Osobne pogreške: Par 13, Jug 13

Peterci: Par -, Jug 1/2

Duplo isključenje po jednom na obje strane

Igrač više: Par (2/3+1/3+2/2+2/4)= 7/12 (58%), Jug (1/2+1/2+3/4+1/2)= 6/10 (60%)