Važna 3 boda iz Hannovera

Žestoki duel Benića i Ćorušića

 

Jug je nakon 15:15 u Gružu ovaj put odigrao puno bolje i slavio u Hannoveru 17:10 pa se vratio na drugom mjesto u grupi B koje će potvrditi za 10 dana kada u Gruž dolazi Partizan. Vidjeli smo čak 11 što kontri što polukontri Juga.

 

Ponovno golijada u utakmici Hannovera i Juga, ovaj put 27 golova uz pregršt kontri Juga koji je u plivačkom segmentu igre ponovno podsjećao na lanjska izdanja. Poklopilo se to s povratkom Garcije što nije slučajno, dapače.

 

Obradović je počeo kao bek i imao je 3-4 odlične obrane u početku utakmice. Garcia je odmah oduzeo loptu bez faula, i to Jokiću i zaradio igrača više. Fatović je realizirao i toga i idućega. Prvo se odlično snašao između dva protivnika na drugoj stativi nakon prečke Obradovića, a onda nakon odličnom protoka lopte, odlične asistencije Perrone, jednako tako odlično na prvu s krila zabio. Hannover se vratio na 2:2 (Ban sa stative i Bukowski s krila oba s igračem više) s jedina dva gola koja nisu zabili Brguljan i Radović. Bio je to jedini rezultat u utakmici s kojim domaća momčad nije gubila. Iz prvih osam minuta izdvojili bi još Benićevu grešku kada je u potpuno bezopasnoj situaciji na vanjskoj poziciji napravio prekršaj za isključenje. Mora ovakve detalje izbaciti ubuduće. I oba igrača više je Jug dosta loše odigrao ostavivši previše prostora za obje stative u prvoj situaciji, a drugi put je Joković držao loš blok.

Najupečatljivija greška bila je ona kad su se domaći igrači vraćali u obranu u situaciji 6 na 5 Juga, kao što se vidi na skici ispod:

 

 

Dva igrača otišla su za jednim, i to manje opasnim igračem na desnom vanjskom koji bi morao primiti loptu okrenut leđima golu, a Obradović je ostavljen sam na 6 metara na suprotnoj strani s dovoljno vremena da i zacima 2 puta prije udarca i gola. Greška kakva se ne bi smjela događati na ovom nivou vaterpola.

Zabio je još i Brguljan svoj prvi gol nakon što se na lijevom vanjskom s loptom na ruci oslobodio pritiska Fatovića, izmaknuo se u stranu i zabio plisku u bliži bez bloka ispred sebe. Inače je Brguljan igrao jako dobro, zabio je i iduća 3 gola prije nego što je 3:13 do kraja treće zaradio treću osobnu. Iza toga je Radović zabio 4 u nizu tako da su njih dva nakon 9 golova u Gružu sada zabili 8/10 svoje momčadi.

 

Hannover se dobro držao do 2 i po minute prije kraja druge četvrtine. Do tada je bio 5:6, a onda je Jug u 5 napada zabio 4 gola. U svakom napadu je bila kontra ili polukontra samo što jednom Joković nije dodao potpuno samom Perroneu u sredini nego je šutirao iz dosta lošije pozicije iskosa i promašio gol. A golove u ove 2 minute igre koje su riješile utakmicu zabijali su:

5:7 Ivanković – kontra 1 na 0

5:8          Lončar – nakon brze tranzicije koja nije realizirana, Lončar u situaciji 4 na 4 izmiče Jokiću i dobija loptu na ruku za laganu realizaciju

5:9          Joković – iako se činilo da kontra nije do kraja razvijena Maro ima dovoljno vremena i prostora s 5 metara iskosa zabiti dijagonalu

5:10       Fatović – kontra 3 na 2, mogao je dodati loptu i Lončaru koji je bio ispred beka, ali je Fatović s krila sam zabio.

 

Od nekih detalja izdvajamo još jednu oduzetu loptu Garcie na vanjskoj poziciji bez faula. Brguljan je lakoćom ugurao Jokovića na 5 metara i onda iz faula preko bloka zabio. Spomenimo daje Hannover prije ove Jugove serije koja je prelomila utakmicu imao igrača više s time outom s kojim su mogli doći na 6:6, ali je Estranyi jako loše šutirao s lijevog krila.

 

U trećoj četvrtini igralo se dosta dugo bez golova. Jug je promašio 2 igrača više (4/4 do tada), a s druge strane Ćorušiću Bijač brani u čistoj situaciji sa prve stative. Nešto kasnije zabija Radović s igračem više, a Jugaši zabijaju 3 u nizu. Dva s igračem više i Fatović još jedanput iz kontre.

 

Zadnja četvrtina donijela je 3 gola Radovića i 3 kontre Juga (Lončar, Perrone i Ivanković) te gol Vrlića sa stative s igračem više.

 

Jugaši su imali podršku navijača iz Društva prijatelja Hajduka Hannover

 

Jug je imao 8 kontri (od 1 na 0 do 4 na 3) – Lončar nije zabio 1 na 0, i 3 polukontre (5 na 4 i 6 na 5) od kojih također nije zabio jednu kad joković nije dodao Perroneu. Opet se plivalo kao lani i to je dio igre koji donosi Jugu jako puno. Vratio se Garcia i vratila se i tranzicija. Kad se vrati Marković bit će tu još jedan igrač koji je u tom segmentu igre jako dobar.

Igrač više odličan, 8/11 s time da su suci 2 puta sudili 2 metra desnom krilu od čega je barem jedan situacija više nego upitna. A još jedan nerealizirana akcija je bila dobro izrađena na Fatovića na drugu stativu, ali mu je lopta ispala iz ruke. Dodavanja su bila jako dobra, lopta brza. I u ovom segmentu jako znači povratak Garcie koji je jako dobar u tim prebacivanjima s jedne na drugu stranu, uvijek se diže visoko i još drži ruku malo atipično prema gore tako da je čim primi loptu spreman na brzo dodavanje na nekog od suigrača. A i Jug se navikao na igru s dva ljevaka. Kobešćak često pokušava igrati i da Garcia ode na stativu pa se odatle izvlači u 3 -3, ali takve akcije ni lani nisu baš prolazile. Kao da fali završni detalj kojim bi ta akcija bila do kraja opasna, odnosno kao da se u takvoj postavci igrača upravo zakoči brzina protoka lopte.

I Bijač je večeras bio opet dobar. Na kraju 13 obrana, nakon samo 2 prije 10 dana. Imao je jedan kiks protiv Brguljana u drugoj četvrtini, ali kasnije je nanizao cijeli repertoar obrana s igračem manje. Fatović najviše zabio, 4 gola. Dva s igračem više i dva iz kontri.

Jedna od zanimljivosti utakmice je da Lončar nije zaradio baš nijednog igrača više. Još jednom treba istaknuti učinak Garcije koji je pokazao koliko je odličan igrač i koliko znači Jugu koji ima cijeli niz drugih odličnih igrača.

 

Ova utakmica još jednom je pokazala kvalitetu Darka Brguljana koji se u posljednje vrijeme razvio u vrhunskog igrača kakvom su ga i najavljivali i očekivali u Crnoj Gori. On je kao i Sukno ’90. godište i nakon dobrog ulaska u seniorski vaterpolo tražio se nekoliko sezona. Sada je izrastao u klasu. I na EP-u i na OI prošle godine bio je jako dobar. Jug ga skoro nije mogao zaustaviti iako je mogao koncentrirati samo na njega i donekle Radovića. Jako dobro čuvara ugura na liniju 5 metara, a onda je iznimno opasan je može šutirati i preko bloka. A ako ga se ne faulira onda može zabiti i s igračem na njemu kao što je to učinio Fatoviću. Opasan je jasno i s igračem više s krila, a osim toga iznimno dobro igra i na drugoj stativi.

Kong kakvim smo ga očekivali i u Gružu, samo 3 obrane. Ali mora se kazati da mu obrana nije niti malo pomogla, sve je dobio iz kontri i s igračem manje.

 

 

5. kolo Lige prvaka

Waspo Hannover– Jug Croatia osiguranje           10:17 (3:4, 3:6, 1:3, 3:4)

Suci: Matan Schwartz (Izrael) i Spyridon Achladiotis(Grčka),

Hannover: Kong (3), Ćorušić , Bukowski 1, Ban 1, Da. Brguljan 4, Radović 4(1), Jokić, Winkelhorst, Sekulić, Estranyi, Tkač, Pickert, Sučić. Trener: Karsten Seehafer.

Jug:  Bijač (13), Macan, Fatović 4, Lončar 3, Joković 2, Garcia 2, Vrlić 1, Ivanković 2, Merčep, Perrone 1, Benić, Obradović 2, Popadić. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

 

Osobne pogreške: Han 13, Jug 15

Peterci: Han 1/1, Jug –

Igrač više: Han (2/4+3/4+1/3+1/3)= 7/14 (50%), Jug (3/3+1/1+2/4+2/3)= 8/11 (73%)

Obrane: Kong (1/5+0/6+1/4+1/5)= 3/20 (15%), Bijač (2/5+2/5+5/6+4/7)= 13/23 (56%)

Gol s dva metra, zarađeni peterci i isključenja:

Vrlić: 5 iv

Lončar: gol

Obradović: 3 iv

Perrone i Garcia: 2 iv

Ćorušić: 5 iv

Jokić: 4 iv

Winkelhorst: 5m