Drugi dio grupne faze

????????????????????????????????????

Prije 10 dana odigrano je peto kolo grupne faze Lige prvaka, odnosno svatko je odigrao sa svakim po jednu utakmicu i sada nas čekaju uzvratne utakmice, obrnutim redoslijedom. Znači, danas je isti raspored kao u prošlom kolu, samo su zamijenjene uloge domaćina i gosta.

 

U dosadašnjem dijelu natjecanja imali smo dosta neizvjesnih utakmica, a tri kluba, Olympiakos i Szolnok (koji ionako ima zagarantiran nastup) te Pro Recco su se izdvojila i praktički su zakoračili na final6.

 

U grupi A igraju:

1800 OSC – Olympiakos

Mađarska momčad odigrala je do sad dvije domaće utakmice, poraz 8:9 od Szolnoka i 7:7 s Bresciom. Grci imaju još bolju momčad u odnosu na ta dva protivnika, a i osim poraza protiv Jug lani u finalu ni ne sjećaju se kad su zadnji put izgubili u Ligi prvaka. U prošlom kolu u Pireju bilo je samo 7:4. Nikić, Seman, Draško Brguljan, Zalanky, Batori i ostali trebali bi opet zadržat Fountoulisa, Mylonakisa, Mourikisa, kolomvosa, Bušlju i ostale na istom broju golova da bi imali šanse zabiti možda 8 golova Paviću.

Olyju je svaki bod bitan u borbi za prvo mjesto u grupi. Iako u predzadnjem kolu dočekuju doma Szolnok u utakmici koja bi trebala presuditi o broju jedan u grupi A.

 

1930 Spandau 04 – Szolnok

Spandau je također odigrao dvije domaće utakmice i u obje zabio 6 golova. OSC je njima zabio 10, a Olympiakos 11. Prošli tjedan Szolnok je već na poluvremenu vodio 8:4, ali se u drugom dijelu opustio i do kraja povećao prednost za samo još jedan gol i tako nije nadmašio postavljeni hendikep od 5.5 golova. Konačna razlika isključivo ovisi o tome koliko će ozbiljno odigrati Prlainović, Vamos, Aleksić, Gocić, Denes Varga i ostatak ekipe.

 

Brescia je već sinoć upisala 3 boda protiv Nice.

 

1. Olympiakos 13, 2. Szolnok 13, 3. Brescia 10 (+1), 4. OSC 7, 5. Spandau 3, 6. Nice 0 (+1)

 

U grupi B igraju:

2030 Eger – Barceloneta

Na početku natjecanja ove dvije momčadi su se trebale boriti za treće mjesto, ali lošim rezultatima Juga ta se borba proširila na tri kluba i dva mjesta na final6-u. nakon što su u prethodne dvije sezone Egerovci bili uspješniji s dva remija u gostima i dvije pobjede doma, prije 10 dana Barceloneta je na pogon Munarriza pobijedila s čak 10:6.

Eger je poražen doma od Recca 7:11 u utakmici u kojoj su pružili jako dobar otpor i rezultat se formirao tek u zadnjih 5 minuta utakmice. Do tada je to bila potpuno egal utakmica u kojoj je Recco 6 minuta prije kraja vodio 6:5. Protiv Hannovera su slavili s 10:7 u utakmicu u kojoj su od kraja druge četvrtine pa do kraja imali najmanje +3. Sada su u situaciji da ih sve osim pobjede baca daleko od final6-a.

Barceloneta ove sezone opet igra dosta dobro. Mlađi igrači napreduju što smo vidjeli i protiv Juga. u Italiji su izgubili od Recca samo 8:6. I to je nakon 13 minuta bilo 4:0 pa su do kraja imali bolji rezultat, 6:4. U Hannoveru su odigrali 9:9 što se samo do prošlog kola može smatrati kao kiks.

 

2030 Pro Recco – Partizan

Nakon -1 protiv Egera, remija u Hannoveru (uz vodstvo 5 razlike 6 minuta prije kraja) nakon nove godine Partizan igra neprepoznatljivo. I to ne samo na ovom nivou, već i u regionalnoj ligi gdje se gubi od Budve, Vojvodine i svih ostalih.

Najavio je Vujasinović da će dati priliku mladima Alesaniju,Bruniju i Di Sommi, ali i dalje je jedino pitanje hoće li razlika bit bliže 15 ili 10 golova. Prije 10 dana u Beogradu je bilo 12.

 

2045 Hannover – Jug

Čak će i njemački Sport 1 (nekoć poznat kao DSF) uživo prenositi vaterpolsku utakmicu u Njemačkoj. I to klupsku. I to u udarnom terminu. Jasno tu je i prijenos na Arenasportu iako više platformi u Hrvatskoj ima u ponudi ovaj njemački kanal.

Nesvakidašnja utakmica u Gružu prije 10 dana, 15:15 uz čak 9:5 u zadnjih 8 minuta. Radović 5, Darko Brguljan 4 gola. Momčad u kojoj golman Kong, jedan od dva Nijemca, viče „više“ da upozori suigrače na isključenje protivnika u plivanju do sad je obje utakmice doma remizirala; 12:12 s Partizanom i 9:9 s Barcelonetom.

Nakon duže pauze zbog loma šake, srećom desne, Garcia se vraća u sastav u ovoj utakmici. Iako je sigurno daleko od prave forme, njegov doprinos će sigurno pomoći suigračima i treneru Kobešćaku da upišu važna 3 boda u lovu na drugo mjesto u grupi. Zanimljivo da kladionice opet ne daju puno izgleda Hannoveru – pobjedu honoriraju s koeficijentom 9, a neriješeno s 11. Još se čeka margina za hendikep koji bi mogao biti postavljen na 3.5 gola.

 

1. Pro Recco 15, 2. Barceloneta 8, 3. Jug 8, 4. Eger 6, 5. Hannover 3, 6. Partizan 1