VIDEO: Uzvratna utakmica finala kupa Hrvatske 1994.

 

Snimka uzvratne finalne utakmice kupa Hrvatske 1994. između Juga i Mladosti na Savi. Publikom se ore dubrovačke, jugove navijačke pjesme. U bazenu se bije ljuti boj gdje je Mladost već sredinom prve četvrtine nadoknadila -3 iz Gruža pa se do samog kraja gotovo stalno igralo gol za gol. Fenomenaln video u svakom pogledu, uz iznimku tehničke kvalitete koja je loša, valjda tada jedina dostupna.

 

 

Konačnih 8:6, uz bezbroj velikih obrana Mara Balića, uz prvi i zadnji gol Elvisa Fatovića, uz 4 gola u nizu, od čega 3 sa pozicije sidruna Emila Nikolića. Bilo je ulaska policije na tribine, obostranog isključenja bez prava zamjene Nikolića i Štritofa, isključenja trenera Kovačevića koji se na jedvite jade maknuo na tribine, a onda nakon krađe vremena sudačkog stola u zadnjem napadu ponovo uletio na rub bazena nakon čega je zadnjih 12 sekundi morao izaći skroz van objekta.

Na kraju su svi završili u bazenu, samo Jura Ozmec nije bio siguran je li gotova utakmica. Uskakali su i navijači, a kako akteri i posjetiteji te utakmice pišu u komentarima na facebooku, čak su i širuni zaplivali Savom.

 

Veliki je gušt pogledati ovu snimku loše tehničke kvalitete, užasne zvučne kulise u vidu Jure Ozmeca iza koga se probijaju navijački stihovi jugovih navijača. Nakon utakmice, imamo i nastavak videa. Prvo ide kratki intermezzo (Bijač o gostovanju Juga negdje u Njemačkoj) pa onda Priča o Jugu povodom 75 rođendana kluba.

 

Uživajte:

Objavljeno u Jug