MNK Split Tommy pokazao kvalitetu

 

MNK Square – MNK Split Tommy 1:4

Stvarno sam vjerovao da će Square dobiti Splićane. Forma koju su gosti pokazali u ovoj sezoni nije nagovještavala dobre stvari za njih. Čak je i njihov trener Mato Stanković govorio da se još nisu našli i da se muče s formom. No, sinoć to nije bila ta ekipa. Gosti su suvereno prošli kroz Gospino polje i odnijeli tri boda. Nakon tri kardinalne greške najboljih igrača domaćina poveli su 3:0 i iskusno priveli utakmicu kraju. Nekoliko je razloga zašto je to ispalo tako i probat ću ih navesti.

 

 

MNK Split je najkvalitetnija hrvatska malonogometna ekipa

 

Počet ću s igračima koji nisu krenuli u prvih pet. Na klupi su ostali:

Jakov Grcić – hrvatski reprezentativac, igrač s velikom minutažom u repki i član prve petorke već nekoliko godina, sinoć je bio dosta siguran, imao je dobru minutažu, dosta nesretno je zabio autogol.

Alen Fetič – slovenski reprezentativac, igrač izvrsnog udarca, prošle godine igrao za Novo vrijeme iz Makarske. Sinoć je bio dosta dobar, pokazao je sjajnu realizaciju kod drugog gola gostiju. Udarac sa deset metara mu je Primić sjajno obranio.

Alen Protega – hrvatski reprezentativac, nije se posebno isticao sinoć, ali je odradio svoje zadatke dobre kad je ulazio.

 

U prvoj postavi su krenuli:

Ivo Jukić – sjajan reprezentativni vratar, sinoć je bio nerješiva enigma za igrače Squarea, iznimno brz golman sa sjajnim refleksima i reakcijama. Neke sinoćnje obrane su djelovale nestvarno.

Franco Jelovčić – prvo ime gostiju, već dugogodišnji hrvatski reprezentativac. To je igrač koji drži sve konce igre gostiju i sinoć je pokazao klasu zbog koje je jedan od najboljih hrvatskih malonogometaša. Franco bez problema odigra cijelu utakmicu bez zamjene, izvrsno je fizički spreman, a taktički je savršen igrač. Imponira njegova dominacija nad svakim igračem protiv kojeg igra. Cijelo vrijeme dirigira igrom na terenu.

Josip Suton – također hrvatski reprezentativac, iako nije član prve petorke uvijek ima visoku minutažu u reprezentaciji. Možda se na tim utakmicama ne vidi njegova prava kvaliteta. Sinoć je imao ogromnu minutažu i njegove reakcije su izvrsne. Kapetanski odigrana utakmica.

Branko Laura – igrač koji je iznenadio da je u prvoj petorci. Iznimno iskusan igrač koji nema brzinu i nije pokretljiv kao ostali igrači u ekipi, ali svojim iskustvom nadoknađuje sve te nedostatke. Jučer je možda bio igrač utakmice. Dva puta je iskoristio nepotrebne driblinge igrača Square, oduzeo im lopte i asistirao za pogotke.

Saša Subotić – jučer nije bio na svom nivou, promašio je čisti zicer na samom početku utakmice. Iako nije bilo golgeterski raspoložen, kao u svoj uobičajenom stilu, pokazao je da je kompletan igrač i da može igrati obranu na visokom nivou.

 

MNK Square je podbacio

 

Domaćin je sinoć bio potpuno nadigran i to je cijela priča. Niti jedan igrač Squarea nije uspijevao ostvariti prednost, sve su situacije na utakmici gosti dobijali. Najviše su podbacili igrači od kojih se i najviše očekivalo. Bevanda je kod 0:0 nepotrebno išao u obrani ostvariti prednost protiv Laure, ali ne riskira se protiv najiskusnijeg igrača u protivničkoj ekipi. Izgubio je loptu, a Jelovčić je lako to kaznio nakon asistencije Laure. Rangotov je pustio Fetiča kod drugog gola, računajući da će Đuraš to preuzeti. Splićani su cijelu utakmicu mijenjali mjesta, a Rangotov je najviše imao problema s tim jer nije baš sklon trošit snagu u obrani. Realizacija Fetiča kod tog drugog gola pokazuje zašto je on reprezentativac Slovenije. Kod trećeg gola je Jurić išao driblati Lauru, to je dovelo do Sutona koji je išao jedan na jedan na golmana. Iako je Primić to izvrsno zatvorio, Suton je klasa i sjajno je realizirao šansu. Nakon tih 0:3 Square se trudio, ali nisu našli lijek za igru gostiju, nekoliko se šansi i stvorilo, ali je to sve polovio golman Jukić.

Bevanda je sinoć pokazao da teško igra protiv kvalitetnih igrača, njegovo povlačenje lopte i nagli trzaj u lijevo neće lako proći kad ti protivnik zna da to često radiš. Rangotov nikako nije mogao doći do kvalitetnog prostora, jer su gosti igrali dosta usko kad su poveli i Rangotov nije imao potreban prostor za svoj jaki udarac. Jurić je pokušavao solirati, vidi se da može, ali nije uspio konkretno puno napravit, sve je bio blokiran. Šimunović nije uspijevao ostvariti svoju fizičku prednost, Splićani su se pokazali spremni na njega. Imao je jako lijepu šansu kod 0:0, ali nije to najbolje realizirao. Još bi naveo Daničića koji kad je ušao je podigao nivo agresivnosti, ali nažalost izgleda da nije spreman za veću minutažu. Kapetan Cvjetković, Hasanović, Rezo, Đuraš ovaj put nisu puno pokazali. Golman Primić nije kriv za golove, ali morao bi popraviti rješenja kad su lopte kod njega. Dosta su opasne situacije kad on ima loptu.

 

Mato Stanković

 

Gosti su se sjajno pripremili za ovu utakmicu. Svi igrači domaćina su ostali limitirani i spriječeni. Cijelu utakmicu je vodio sjajno, jedini problem su gosti imali kad je u igru ušao Nikola Pavić koji je ipak prespor i domaćini su tu situaciju iskoristili za jednu brzu kontru. Mato ga je jako brzo poslao na klupu. U prvom poluvremenu došlo je do par minuta u padu igre gostiju i domaćin ih je stisnuo u svojih devet metara oko gola. No, gostujući trener je pozvao time-out i nakon toga je nestala inicijativa domaćina. Sve što je Mato napravio bilo je pravovremeno i ispravno, od pripreme utakmice do realizacije na terenu.

 

Stanje nakon osam kola

 

Nacional suvereno vodi, jedina je ekipa zasad bez poraza, Splićani su na drugom mjestu što je bilo očekivano od samog početka prvenstva. Ostali će se boriti za treće mjesto. Evo tablice:

 

1. Nacional 20
2. Split 17
3. Solin 13
4. Uspinjača 13
5. Novo vrijeme 12
6. Square 12
7. Alumnus 10 (utakmica manje, danas doma protiv Murtera)
8. Vrgorac 10
9. Novi Marof 9
10. Murter 8 (utakmica manje, danas protiv Alumnusa u Zagrebu)
11. Osijek 6
12. Brod 3

MNK Square sad ide na dva gostovanja, a sljedeća domaća utakmica je protiv prošlogodišnjeg prvaka Alumnusa.