Vjeko protiv Mladosti

 

Jug je pred oko 500 gledatelja uvjerljivo savladao Mladost, barem tako govori konačan rezultat. Međutim, Mladost je na poluvremenu vodila 4-3 i sasvim dobro izgledala. Griješila je manje od Juga, igrala čvrsti presing što je duže mogla, a onda se povlačila u zonu. Još su se držali do 6-5 sredinom treće, a onda je nastao potop.

 

 

Mladost je nastupila bez Duje Živkovića a Pavić je utakmicu proveo na klupi. Prva 3 gola postigli su iz igre, a preostala 3 s igračem više odnosno iz peterca. Posebno je lijep bio prvi gol kad je Lončar okrenuo Bušlju te gol istog igrača sa prve stative nakon odlične akcije s igračem više. Glavni strijelci se nisu istakli, Milaković je imao šut 0/5, Bukić 1/4, Vukičević 1/2, perspektivnog Dašića nisam danas primjetio u igri, a sidrun Lozina nije dobro odigrao. Sa 3 osobne izašli su Pavičić (jedan od oštrijih bekova u ligi)  te Vukičević. Najviše se svidio Luka Lončar, odličan centar koji je pored 2 gola izborio 5 isključenja te imao jedan sjajan pokušaj s vode, preko glave.

 

Jug je prelomio utakmicu u trećoj četvrtini. Smanjili su broj izgubljenih lopti, a popravili realizaciju, posebno iz polukontri i s igračem više. Zatvorili su s igračem manje Lončara na prvoj stativi, čak su mu uzeli 2 lopte koje je uspio primiti na toj poziciji.

Jug je pokazao 2 lica. U prve 2 četvrtine bilo je puno grešaka, kasnih ili krivih dodavanja, ispadanja lopte s ruke, itd. Isplatila se taktika trenera Kobešćaka da što više rotira (već u prvih 5-6 minuta svi igrači osim rezervnog vratara sudjelovali su u igri). Treneru Juga večeras sigurno nije bilo lako, nakon preko 30 godina u Mladosti prvi put je sjeo na klupu protivnika. Mladost je izgubila, a Jug dobio odličnog trenera koji razumije i živi vaterpolo, a igrači ga slijede.

Jug je večeras dosta dobro zatvarao pokušaje Mladosti da na beka dovedu Boškovića i Fatovića. Također je dobro funkcionirao široki raspored igrača koji je omogućavao centrima da izbore poziciju i prime loptu.

Centri Juga odigrali su dobru utakmicu i zaradili 10 isključenja (Dobud 6, Bicari 4). Od postignutih 13 golova samo 2 (od toga 1 iz peterca) postigli su vanjski pucači Bošković, Janović i Obradović. Zato je konačno počeo pucati Bušlje i 2 puta probio mrežu, jednom čak sa 8-9 metara. Fatović, Visković i Macan zabili su po 2 lijepa gola.

Igrač više Juga dobro je funkcionirao, igralo se do samog ulaska isključenog igrača, nekad čak i nakon toga. Tu se istakao Ivanković sa 2 krasna proigravanja na suprotno krilo. U kopletnu sliku utakmice uklopio se i vratar Bijač (13 obrana) koji je u drugom poluvremenu primio samo 2 gola (1 iz peterca a drugi od Bukića s igračem manje i to od stative u glavu pa u gol).

Na tribinama oko 500 gledatelja koji su, nakon lošeg početka, u trećoj i četvrtoj četvrtini vidjeli Juga kakvog žele gledati.

Napokon ne moram opširnije pisati o suđenju. Za Obradovića sam znao da je najbolji crnogorski sudac, a i Banovac je svoj posao solidno obavio.

 

Jug Croatia osiguranje – HAVK Mladost 13-6 (2:2, 1:2, 5:1, 5:1)

Suci: Obradović (Herceg Novi) i Banovac (Split)

Jug: Bijač (13), Macan 2, Bošković 2(1), Janović, Younger 1, Fatović 1, Marković, Bušlje 2, Visković 2(0), Dobud 1, Bicari, Pavličević, Popadić-Batina, Ivanković 1. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

Mladost: Pavić, Bukić 1, Milaković, Lončar 2, Dašić, Anzulović, Capan, Buha 1, Pavičić, I. Živković 1, Vukičević 1, Bašić, Marcelić (9), Lozina.   Trener: Hrvoje Hrestak

Igrač više: Jug 9/13, Mladost 2/9.

Peterci: Jug CO 1/2, Mladost 1/2

Jedan komentar na “Vjeko protiv Mladosti”

  1. Nikad nisam gledo utakmicu u kojoj bek Mladosti koji jase po Dobudu dobije iskljucenje osim ako to ne radi barem 20 sekundi. Do ove utakmice pa se pridruzujem pohvalama. Jedina upitnaodluka je gol Loncara koji je bio unutar 2 m kad je primio loptu.

    Buslje je valjda nakon 5 godina zabio gol a da je zacimo prije suta. I odma dva komada. Viski opet jako los peterac.

    Nevjerojatno da je Jug opet ovako lose odigrao protiv Mladosti kao u prve dvije cetvrtine. Kljucna razlika zasto se gosti nisu odvojili je sto je Bijac sada branio. A i malo nesrece u pojedinim trenucima poput onog kad je Bukic pogodio precku a imao je prazan gol