EUROKUP Radnički s +1 pred uzvrat u Strasbourgu

https://www.facebook.com/KVKRadnicki

Radnički – Strasbourg 11:10 (2:2) (3:2) (4:3) (2:3)

Suci: Birakis (GRE), Segurana (ESP)

Igrač više: Radnički 6/12, Strasbourg 4/6

Peterci: Strasbourg 2/2

Radnički: Dobožanov, Rašović 1, Stanojević 1, Janković 1, Toholj 1, Krug, Ukropina 4, Branković 1, Panić, Miličić, Lukić 1, Radulović 1, Todorovski. Trener: Uroš Stevanović

Strasbourg: Offner, Chion, Čulina, Cesca, Missy, Babić 4 (1/1), Marković 3 (1/1), Buha, Denux, Mišić, Buden, Valentino 3, Fontani. Trener: Igor Računica.

            Radnički kao blagi favorit u ovome susretu ostvario je minimalnu pobjedu i to u samome finišu utakmice, iako je većim tijekom imao 1-2 gola prednosti, početkom posljednje četvrtine i maksimalnih 3 razlike koje su gosti serijom golova dostigli na dvije minute prije kraja. Imali su domaći prilike odvojiti se već prvoj četvrtini ali im je planove pokvario golman Fontani obranivši šuteve iz izglednih prilika. Najprije šut Rašovića iz kontre, potpuno sam sa 5 metara, ubrzo potom šuteve sa stative kod igrača više Toholju i Paniću. Iako je domaćin po šansama djelovao ubjedljivije u tome periodu, nakon početnih 1:0, Strasbourg je tada imao i svoju jedinu prednost, Valentino kod igrača više, te izboreni peterac kod narednoga (realizirao Marković) donijeli su 1:2 da bi Radulović donio tek poravnanje krajem četvrtine u kojoj je francuski golman skupio već 5 obrana. Slične obrambene taktike imali su Stevanović i Računica, nastojeći da što dulje odigraju presing potom se vraćajući u plitku zonu. Strasbourg je slabije uzimao pozicije na 2 metra što je rezultiralo manjim brojem dobijenih izbačaja ali su ih dosta dobro koristili, 4 od 6 prilika, plus su iz još 2 dobili peterce. Drugi otežavajući faktor u napadu Strasbourga su bila samo 3 raspoložena šutera, Babić, Pavo Marković i Valentino, a puno napada im je bilo isključivo pasovima po desnoj strani, od srednjeg do krila, kao da ostali nisu postojali, sreća da su im pomenuta trojica bila iznimno raspoložena. Na drugoj strani, kod, Radničkog čak su osmorica pogađala, nakon prva tri neiskorištena igrača više i taj segment su kasnije poboljšali i stigli do 50% realizacije, uz veći broj izborenih izbačaja. Kragujevčani u drugoj četvrtini ponovo dolaze do prednosti koja ide od 1-2 razlike, golovima iz dva igrača više te šutem Jankovića iz napada 5 na 5 dok je Babić držao goste u igri jednim golom iz igrača više te još jednim iz peterca (isto kod igrača više).

            Radnički i u nastavku održava prednost, Babić i Valentino ne dozvoljavaju da se ona uvjeća, da bi Marković donio još jedno poravnanje uplivavanjem i korištenjem greške obrane koja ga ostavlja potpuno samog. Do kraj treće četvrtine, iz igrača više, golovima Ukropine i Rašovića domaći ipak stižu na 9:7 a početkom četvrte, nakon što uzima protivniku loptu Ukropina je sam u kontri za 10:7. No, nisu se niti gosti predavali, Valentino ponovo iz igrača više, Marković još jednim uplivavanjem po ljevoj strani, najzad i Babić sa desne, poravnavaju na 10:10 za potpuno otvorenu završnicu. Radnički nije imao rješenja osim šuteva iz ne toliko izglednih pozicija Stanojevića, Fontani brani Jankoviću kod još jednoga igrača više, ali je Ukropina i četvrti put precizan (isto igrač više) za 11:10 na pola minute prije kraja. Uz 4 gola imao je Ukropina i jednu odličnu asistenciju pa ga to sveukupno kvalificira za igrača utakmice. Mogao je to biti i Babić da je u zadnjem napadu Strasbourgu donio izjednačenje, ipak ostao je na četiri gola, pogodivši samo stativu. Svejedno, očekuje se svakako zanimljiv revanš za 7 dana.

Jedan komentar na “EUROKUP Radnički s +1 pred uzvrat u Strasbourgu”

Odgovori