3 boda za Jadran u Hannoveru

Jadran je krenuo s  pobjedom, i to u gostima i upisao 3 boda protiv lanjskog sudionika final8-a Hannovera. Pobjeda 10:8 izborena je preokretom u zadnjoj četvrtini, u utakmici u kojoj smo vidjeli jako puno loših poteza.

Hannover je možda i najviše izmijenio momčad prije ove sezone. Čak su 4 nova igrača u prvih 7; golman Benke, novi prvi sidrun Lozina, Benić koji je krenuo kao desni vanjski i Bašić koji je bio na lijevoj strani. Utakmica je bila potpuno izjednačena u prve 3 četvrtine. Imao je Hannover jednom +2 (4:2), Jadran je vodio u dva navrata. S 7:6 se ušlo u zadnjih 8 minuta, a tada se Hannover potpuno raspao. Imao je takvih ispada i u trećoj četvrtini, ali su Kragić i Bukić imali nevjerojatne promašaje kada su bili potpuno sami i neometani na dva metra ispred gola Hannovera. Plus je Bukiću još na kraju četvrtine ispala lopte s ruke kada je još jednom ostao potpuno sam i spred Benkea.

Upravo tih zadnjih 15 sekundi treće i prvih 25 sekundi zadnje četvrtine najbolje oslikava ovu utakmicu. Prvi put nakon izvođenja centra, drugi put nakon plivanja za loptu, dakle oba puta na postavljenu obranu Bukić je bez ikakovog križanja, bloka ili nečeg trećeg samo pravocrtno uplivao s lijevog vanjskog prema drugoj stativi, a Gansen ga je samo u čudu gledao i ostavio samog. Njegova reakcija i nakon što bi shvatio ili primijetio da mu je protivnik proplivao je nedostojna Lige prvaka. Rekli smo već, prvi put je Bukiću ispala lopta što je isto pokazatelj igre Jadrana u većini utakmice, praktički kroz pune 3 četvrtine. Jako puno loših udaraca, još od samog starta kada je Benke s dvije ruke obranio Bukiću polukontru, preko Zovića s igračem više preko Čaglja sa stative do pobrojanih promašaja u trećoj četvrtini. Benke koji je debitirao u Ligi prvaka izgledao je kao golman top kvalitete na takve šuteve. Skupio je čak 13 obrana. Nedavno je napunio 20 godina.

To uplivavanje kad je Bukić opet ostao sam u prvom napadu zadnje četvrtine dovelo je do izjednačenja, 7:7. I Jadran je u ovoj četvrtini bio malo ozbiljniji i okrenuo je s 4 uzastopna gola u 10:7. Najbolji pojedinac bio je Dobud koji je zaradio peterac i 6 igrača više. Prolaznu ocjenu zaradio je i Marcelić s 10 obrana. Butić je zabio dva gola s desnog vanjskog, jednom s igračem više, jednom na zonu. Osim toga imao je nekoliko odličnih asistencija. Ostali moraju bolje

Za Hannover je Lozina zaradio 6 igrača više i uz Benkea bio najbolji pojedinac. Ćorušić dva izborena igrača više uz jedan peterac. Macan je odrađivao svoje bekovske zadatke, i u par navrata je ulazio kao drugi sidrun, ali nije imao napadačkog učinka u nijednom segmentu. Bašić je zabio dva gola s igračem više, jednom sa stative jednom s lijevog vanjskog. Mora i on više. A Benić je ostao najveći dužnik od naših igrača, tek gol na kraju u garbage time-u, za konačnih 8:10. Hannover ove godine nema šanse u borbi za final8, realnija mu je pozicija broj 7 u ovoj grupi. Jadran u idućem kolu dočekuje Pro Recco i do tada će morati poprilično dignuti formu ako misle parirati bar u nekim segmentima.

1.kolo Lige prvaka

Waspo ’98 Hannover – Jadran Split           8:10 (4:3, 1:2, 2:1, 1:4)

Suci: Boudramis (Grč), Teixido (Špa)

Hannover:  Goetz, Ćorušić 1, Shipper, Grosse, Schuetze 2, Radović 1(1), Lozina, Macan, Kubisch, Gansen 1, Benić 1, Bašić 2, Benke (13). Trener: Seehafer.

Jadran: Marcelić (10), Burić 2, Marinić-Kragić 1, Čagalj, Butić 2, Pejković, Bukić 3, Zović 1(1), Delić, Dobud, Šetka 1, Dužević, -. Trener: Smodlaka.

*Jadran je nastupio bez drugog golmana svojom odlukom

Osobne greške: Hann 13, Jad 12

Peterci: Hann 1/1, Jad 1/1

Igrač više: Hann (3/3+1/2+1/3+1/2)= 6/10 (60%), Jad ( 2/4+1/3+1/3+2/2)= 6/12 (50%)

*Hann je imao jednog duplog igrača više, a Jad je jednog realizirao preko peterca

Obrane: Benke (2/5+4/6+4/5+3/7)= 13/23 (57%), Marcelić (4/8+0/1+2/4+4/5)= 10/19 (53%)

Golovi s 2m, zarađeni pereci i igrači više:

Dobud: 5m + 6 iv

Lozina: 6 iv

Ćorušić: 5m + 2iv

Dužević: 2iv

Jedan komentar na “3 boda za Jadran u Hannoveru”

Odgovori