Marseille i OSC podijelili po bod

crousillat marseille osc 2022

CN Marseille – Genesys OSC Budapest 10:10 (2:3) (4:2) (1:0) (3:5)

Suci: Raković (SRB), Gomez (ITA)

Igrač više: Marseille 3/10, OSC 3/6

2 igrača više: Marseille 1/1

Peterci: Marseille 2/2

Marseille: Lazović, Čučković, Crousillat 5 (2/2), Spaić, Prlainović 1, T.Vernoux 1, Vanpeperstraete, Izdinsky, M.Vernoux, Bodegas, Vukičević, Bouet 3. Trener: Šćepanović

OSC: Levai, Angyal 1, Manhercz, Varnai, Salamon 3, Csacsovszky 1, Dala, Toth 3, Vigvari 1, Burian 1, Bundschuh, Arnayi, Bisztritsanyi. Trener: D.Varga

               Slično grupi A, i u skupini B pored favorita kakvi su Brescia i FTC, uz kao domaćina sigurnog N.Beograda, za još (vjerojatno) preostalo jedno mjesto koje vodi na F8 borit će se tri kluba ujednačenije kvalitete te će im međusobni dueli biti iznimno važni. Utakmica između Marseillea i OSC-a bila je jedna od tih i opet smo kao i u nekim jučerašnjim imali prilike vidjeti susret s nekoliko rezultatskih obrta gdje je svaki od timova imao svoje dobre i loše periode, a neizvjesnost se trajala do samoga kraja. Po dva igrača su se izdvojila na svakoj strani, Crousillat i Bouet kod domaćih, Toth i Salamon kod gostiju, za Marseille su još samo Prlainović i T.Vernoux postigli po gol dok su za OSC po jedan dodali Angyal, Vigvari, Burian i Csacsovszky. Zanimljivo, Marseille koji u postavi ima čak trojicu ozbiljnih centara nije na ovoj poziciji puno odskočio, Toth je u 3 navrata lako koristio situacije 1 na 1 (2 puta kraj Čučkovića, jednom kraj T.Vernouxa) kada je pomoć bekovima kasnila. Istina, pored zarađenih izbačaja, T.Vernoux i Spaić izborili su i po jedan peterac, T.Vernoux je pred kraj uspio realizirati i sa stative kod igrača više, ali u nekoliko situacija su baš oni pravili kontrafaulove i upropaštavali šanse. Također, nakon realizirana prva dva igrača više na samom početku utakmice, domaći nisu to uspijevali u narednih 7, sve do samog finiša, uz pomenute kontrafaulove, 3 puta su ih blokom zaustavljali igrači gostujućeg tima, Vukićević je pogodio prečku (i to mu je praktički bilo sve što je u napadu na ovoj utakmici uradio), te je Levai iz ovih situacija imao priliku intervenirati samo jednom (korner na šut Crousillata).  S druge strane, neshvatljivo je da obrana mađarskoga tima nije više obratila pažnju na Crousillata, nevažno da li je to kod igrača manje, ili čak kada mu se iz igre dopušta par cimanja prije šuta a da se još ne skače na njega. Isto su u drugoj četvrtini, kod vodstva od 3 gola razlike (2:5) dozvolili nekoliko kontri domaćima iz kojih su pogađali Crousillat i Bouet, plus je Spaić iz jedne izborio peterac.

               Prije toga, prvi preokret se dogodio nakon početnih 2:0, od polovice prve četvrtine OSC dva puta iz igrača više (Vigvari , Angyal) te preko Totha, završava četvrtinu s 2:3 a u nastavku seriju nastavljaju Burian s nekih skoro 9 metara i Csacsovszky s desnog vanjskog uz lošu reakciju Lazovića. Pomenuta serija kontri i još jedan peterac nad T.Vernouxom vraćaju do poluvremena prednost domaćima (6:5) koju uvećavaju još jednim golom u trećoj četvrtini. U ovome periodu umjesto golova uglavnom gledamo loše organizirane, statične napade, dosta pogreški i slabih šuteva iz neizrađenih pozicija u završnici napada. U zadnjoj četvrtini najzad, nakon skoro 12 minuta, Salomon postiže gol za goste i otvara svoju seriju s desnog vanjskog. Toth svojim drugim golom donosi novo poravnanje na nešto manje od 5 minuta prije kraja (7:7) a uz Salamona drži svoj tim u igri do samog kraja. Domaći još uspijevaju imati prednost kod 8:7 i 9:8, nakon golova Prlainovića, pa poslije i njegove asistencije na stativu za najzad iskorištenog igrača više domaćih (T.Vernoux), dok je poravnanja donosio Salomon golovima s lijeve strane (jedan iz igrača više).  Drama je i u zadnjoj minuti kada OSC stiže do nove prednosti trećim golom Totha da bi domaći ipak spasili bod na 8 sekundi prije kraja, iz situacije s 2 igrača više, još jednom Prlainović asistira, ovaj put na desno krilo odakle Bouet postiže svoj treći gol za 10:10.

               Uzbudljiva, ali ne toliko kvalitetna utakmica, završena je na kraju najpravičnijim ishodom. I jedni i drugi imaju za čime da žale ali su svakako premalo svojih aduta pokazali. U prethodnim izvještajima sam pominjao da je to razumljivo za ovaj početni period sezone, no bodovi uzeti ili izgubljeni i u njemu itekako će biti značajni.

Odgovori