Olympiacosu i druga pobjeda

Spandau 04 – Olympiacos 9:13 (3:3) (1:5) (2:2) (3:3)

Suci: Berishvili (GEO), Margeta (SLO)

Igrač više: Spandau 5/11 , Olympiacos 4/6

Peterci: Spandau 1/2, Olympiacos 0/1

Spandau: Baksa (11), Saudadier, Gielen, Čagalj, Zović, Juengling 1, Strelezkij, Dedović 1, Stamm, Kholod 4 (1/2) , Restović 3, Pješivac, Vernet

Trener: Kovačević

Olympiacos: Zerdevas (8), Daube (0/1), Skoumpakis 1, Genidounias 1, Argyropoulos 3, Prekas 1, Dervisis 1, Kakaris 1, Mourikis 1, Kapotsis 2, Chrysospathis, Irving 2, Galanopoulos

Trener: Vlachos

               Nakon prilično stegnute i zatvorene utakmice u prvome kolu, sigurno uvjetovane i igrom protivnika, dosta gledljivije, efikasnije, pa u kranjem slučaju i kvalitetnije je ovoga puta delovala ekipa Olympiacosa. Moguće da je takvome čemu svojim stilom igre omugućio Spandau kao potpuno druga vrsta protivnika, no svakako smo puno više mogli vidjet od mogućnosti i kvaliteta grčkoga prvaka. Spandau se nije puno razlikovao od onoga što je prikazao protiv Juga, u ovome trenutku pripremljenosti i forme, to su im uglavnom i maksimalni dometi. Slično duelu protiv Ortigie, Olympiacos je i u ovoj utakmici krenuo sa dva gola zaostatka da bi u drugoj četvrtini preokrenuo rezultat. Kao i ta prva, i ova je pokazala da je jedna od glavnih pokretačkih snaga Olympiacosa Kapotsis, neumoran u oba pravca, sa nizom ukradenih, presečenih lopti u obrani, distribucijom, te golovima u napadu. Skoumpakis, Dervisis te Argyropoulos također su bitni i ističu se u oba segmenta, danas su bili efikasni unatoč opterećenošću faulovima (Dervisis ispao u trećoj, Argyropoulos izdržao do samog kraja), ali to je svakako recept za otežati im posao. Ono što također danas Olympiacos pokazao je koliko brzo može igrati: kontre, polukontre, brzo odigrani igrač više, svakako je bio neriješiv problem za igrače njemačkoga tima. Nekolicina igrača pri tome u napad često mijenja strane (Dervisis, Genidounias, Irving), Argyropoulos često ulazi na 2 metra, dok centri Mourikis i Kakaris znaju i mogu ispratiti kako brže napade i asiste sa krila tako i one koji dolaze sa vanjske linije. Ovoga puta se i Irving upisao u strelce, Daube, čak i iz peterca još uvjek nije. Za kraj još valja pomenuti i sigurnoga golmana Zerdevasa.

Kod Spandaua, dvojica veoma raspoloženih, Restović na desnoj te Kholod na ljevoj (iako je i on promašio jedan peterac), nisu bili dovoljni. Pomoć im je tek na trenutke dolazila, ali uz puno potrošenih lopti. Na koncu, ako se pogleda da su tri četvrtine bile neodlučene (u drugoj je Olympiacos postavio i krajnju razliku), njemački tim može bit zadovoljan, a bodove potražit protiv ipak nešto slabijih protivnika. Ostaje nam samo da vidimo da li će Olympiacos moći, i koliko od ovoga odigrat danas protivu Juga.

               Kao što sam i pomenuo, Spandau je počeo efikasno u prvoj četvrtini, te golovima Restovića sa desnog vanjskog i Juenglinga sa srednjeg došao do 2:0. Argyropoulos sa stative na asist Kapotsisa (igrač više) smanjio na 2:1. Restović zabija svoj drugi gol kod tek isteklog igrača više ali Olympiacos do kraja prve četvrtine izjednačuje golovima Irvinga (desni vanjski) te Genidouniasa kod brzo izvedenog igrača više na isteku četvrtine, 3:3. U drugoj četvrtini Olympiacos i ovoga puta rješava utakmicu, iako Daube promašuje peterac koji je izborio Mourikis, kapetan sam pogađa iz narednoga igrača više, sada je za brzo asistiranje odgovoran bio Genidounias. Na 3:5 povisuje Dervisis (sa ljeve  strane) a jedini gol u drugoj četvrtini Spandau postiže sa igračem više nakon ljepog prebacivanja sa krila na krilo, realizator sa ljevog je bio Kholod. Iz još jedne brze akcije Kapotsisa po desnoj strani sljedi asist ka Kakarisu i njegov gol a do poluvremena se još i sam Kapotsis upisuje u strelce, iz igrača više, sa desne strane nakon nekoliko izmjenjenih brzih pasova, pa je rezultat već 4:8.

               Početkom treće četvrtine Kholod iz peterca smanjuje prednost grčkoga kluba na 3 razlike ali slijedi jedan period kada niti jedan od rivala nema puno ideja u napadu. Spandau kod jednog igrača više ne uspijeva čak iz 4 pokušaja (blok, obrana , stativa, promašaj), moraju igrati sve riskantnije, što rival koristi. Skoumpakis na nepostavljenu obranu sa desnoga vanjskoga zabija za 5:9, Kholod promašuje svoj drugi peterac, a Prekas sa srednjeg, isto nepostavljena obrana, donosi najveću prednost Olympiacosu, 5:10. Kholod se ipak ispravlja golom sa ljeve strane (igrač više) dok Olympiacos prvi puta ne koristi svoga igrača više, istina uz jako malo vremena na kraju četvrtine. Restović trećim golom (igrač više) i Dedović dobrim uplivavanjem uz asist Zovića, vraćaju nadu svome timu te ponovo neizvjesnih 8:10 na 5 i pol minuta do kraja. Irving, sada sa ljevog vanjskog, potom i Argyropoulos iz kontre , ne ddozvoljavaju iznenađenje vraćajući prednost Olympiacosu na +4. Baksa je zbog prigovora na gol Argyropoulosa (tražio topljenu loptu) dobio crveni karton, Kholod je do svoga četvrtoga gola stigao na dvije minute do kraja, još jednom sa svoje pozicije iz igrača više a rezultatsku tačku na utakmicu je postavio Kapotsis koji je rezervnome golmanu Vernetu poslao jednu preciznu lob dijagonalu za konačnih 9:13.