I drugi put Marseille za nijansu lošiji od Recca

https://www.facebook.com/proreccowaterpolo1913

Marseille – Pro Recco 8:10 (2:4) (1:3) (2:2) (3:1)

Suci: Periš (CRO), Voevodin (RUS)

Igrač više: Marseille 6/13, Pro Recco 4/12

Dva igrača više: Marseille 0/1

Marseille: Lazović (11), Čučković, Vanpeperstraete, Spaić, Prlainović, Vernoux, Crousillat 4, Đurđić 1, Olivon, Izdinsky 3, Vukičević, Camarasa, Hovhannisyan. Trener: Šćepanović

Pro Recco: Bijač (5), Di Fulvio 2, Mandić, Figlioli 2, Younger 2, Velotto, Presciutti, Echenique 2, Ivović 1, Dobud, Hallock, Luongo 1, Negri. Trener: Hernandez.

Nakon ubjedljivih pobjeda protiv Olympiacosa i Juga, Pro Recco je, neočekivano, najneizvjesniju utakmicu imao protiv Marsellea koji se nije predavao ni kod minusa od 4 gola te u finišu stigao nadomak poravnanja. Neočekivano je možda i da kod ekipe Pro Recca napad bude slabiji dio igre ali nema sumnje da je u pojedinim periodima, naročito u posljednjoj četvrtini, tome utjecala i odlična obrana francuskoga predstavnika, uz par odličnih intervencija golmana Lazovića. Recco je svoja 4 gola kod igrača više, iz 6 prilika, postigao u prve dvije četvrtine, u drugome poluvremenu niti jedan iz još 6 pokušaja. Osim iz igrača više, pogađali su uglavnom iz vana, sa 7-8 metara, 2 puta Figlioli, jednom Echenique, Di Fulvio jednom iz faula. Od dvije kontre, Echenique je bio siguran, Di Fulvio pucao ravno u Lazovića. Obrana talijanskoga šampiona jeste solidno funkcionirala, mnogo manje ozbiljnih šuteva išlo je u okvir njihovog gola (13) pa je Bijač uspio sakupiti samo 5 obrana. No, Marseille je dosta dobro pogađao kod igrača više i tek 2 gola postigli su iz igre. Iako je očekivano da se pažnja posebno obrati na ljevu stranu, Prlainovića i Vukičevića, čudi da Recco cijelu utakmicu nije mogao zaustaviti dvojicu ljevorukih, Izdinsky i Crousillat dali su sve golove osim jednog (Đurđić), a šest ih je bilo sa desne strane. Pri tome je dobar potez napravio i Šćepanović, zamjenivši pred ovu utakmicu kapetana Kovačevića (Izdinsky nije igrao u prve dvije na ovome turniru). Sa centarskih pozicija bili su bezopasni i jedni i drugi, tek jedan šut imao je Hallock kod igrača više, jednom su ga suci častili dobijenim izbačajem iako ga Čučković izgurao na 5 metara, dok su na drugoj strani propustili dati peterac Vernouxu koji je okrenuo čuvara i imao kontakt sa leđa. Recco je čak više kazni zaradio u plivanju i na vanjskim pozicijama nego na 2 metra.

Pro Recco je bolje otvorio utakmicu, nakon prvog neiskorištenog, kod drugog igrača više Younger sa ljeve strane postiže gol a nakon nekoliko slabih šuteva Prlainovića, Croussillat iz igrača više poravnava na 1:1. Figlioli sa dva gola iz vana, potom Ivović sa stative (igrač više) donose talijanskome timu već 3 gola razlike. Do kraja četvrtine Crousillat još jednom efikasan kod igrača više a već početkom druge, ovoga puta iz igre i uz slabu intervenciju Bijača postiže svoj treći gol za 3:4. Echenique opet jednim dalekometnim sa desnog vanjskog povisuje na 3:5, Lazović brani Figlioliu i Hallocku (igrač više) no naredne dvije brojčane prednosti Recco koristi (Di Fulvio i Luongo) pa stiže već na +4 do poluvremena. Marseille u tome periodu nije imao rješenja u napadu, tri prilike kod igrača više ne koriste Izdinsky, Čučković i Prlainović.

Vukičević nastavlja taj niz početkom treće četvrtine pogađajući prečku ali i Recco ulazi u seriju svojih neiskorištenih igrača više, Echenique isto pogađa prečku, potom promašuje Mandić. Izdinsky je najzad drugi strijelac za francuski tim nakon skoro 12 minuta bez gola, kod igrača više sa srednjeg smanjuje na 4:7. Recco je dugo bez gola u ovoj četvrtini, ali u manje od minute do njenog isteka postižu čak 2, Echenique iz kontre i Di Fulvio iz faula na samome njenom kraju a između je još jedan zabio Izdinsky sa desnoga krila te talijanski klub ima 5:9 pred posljednji period. Početkom četvrte ni Ivović sa stative ne pogađa do okvir gola kod igrača više dok je na drugoj strani Đurđiđ efikasan sa ljeve strane. Figlioli čudno i neprecizno pokušava lobom kod narednoga igrača više, dok Marseille svoje nastavlja koristiti, još jednom Izdinsky koji smanjuje na 7:9 nakon dvije i pol minute igre u posljednoj četvrtini. Mandić ne dobija svojim udarcem ništa više osim kornera kod slijedećeg igrača više, a nakon trećeg izbačaja Ivovića Crousillat primiče svoj tim na samo gol zaostatka na malo više od dvije minute prije kraja. Lazović postaje gotovo junak utakmice braneći naredne šuteve Echeniqueu i Youngeru. Recco ni nakon time outa ne uspijeva organizirati napad, na dvadesetak sekundi do kraja gube loptu no Marseille pravi veliku grešku, najprije niko ne prilazi lopti (daleko je od golmana) već svi plivaju u napad te pri tome suci nekome sviraju faul. Younger koji je ostao kraj lopte izvodi je i potpuno sam zabija za konačnih 8:10. U malo preostalog vremena, izbačaje dobijaju 2 igrača Recca a Bijač brani šut Čučkovića. Na kraju iznimno uzbudljivo ali bez rezultatskog iznenađenja, Marseille je doživio prvi poraz na ovome turniru, očekivani ali barem dostojanstven.

Odgovori