https://www.facebook.com/proreccowaterpolo1913

Pro Recco – WASPO 98 Hannover 16:9 (5:2) (4:3) (1:2) (6:2)

Suci: Kun (HUN, Schwartz (ISR)

Igrač više: Pro Recco 7/15, Hannover 6/10

Dva igrača više: Hannover 1/1

Peterci: Pro Recco 1/1

Pro Recco: Bijač (4), Di Fulvio, Mandić 2, Figlioli 1(1/1), Younger 1, Velotto 1, Presciutti 1, Echenique 1, Ivović 5, Hallock 1, Aicardi 2, Luongo 1, Negri. Trener: Hernandez

Hannover: Schenkel (6), Ćorušić, Macan, Real, D.Brguljan 3, Radović 1, Muslim 1, Nagaev, Kubisch, M.Brguljan, Schuetze 2, Winkelhorst 2, Benke. Trener: Seehafer

Kako se i pretpostavljalo, Recco je bez mnogo napora stigao do polufinala rutinski odigravši uz vođenje računa da se ne potroši ni previše energije u ovoj utakmici. Već početkom treće četvrtine vidjelo se da talijanski tim želi mirno odigrat do kraja, konstantno su imali 3-4 gola razlike pa je konačnih + 7 zapravo više posljedica potpunoga pada Hannovera u posljednjih par minuta nego želje igrača Recca za ubjedljivom pobjedom. Iako je za očekivati bilo da će talijanski tim agresivnijom obranom sigurno pokušati brzo prelomiti utakmicu odavno se na ovoj razini natjecanja nije moglo vidjeti toliko kontri i polukontri koliko ih je imao Recco. Od svojih 9 golova u prvome poluvremenu čak 6 je proisteklo iz takvih situacija, nekoliko nakon uzimanja na vanjskim pozicijama i za to igrači Hannovera jednostavno nisu imali rješenja. Kada bi uspjeli probit tu prvu liniju i preko 2 metra stići do igrača više uspjevali su odličnom realizacijom u prve dvije četvrtine stizati do golova. Svih 5 golova su tada zabijali kod brojčane prednosti ostavljajući Bijača bez ijedne odbrane do pred sami kraj druge četvrtine kada prvi puta ne koriste igrača više. Očito je i Hernandez dobro uvidio odakle može doći najviše opasnosti po gol Recca pa je posebna pažnja usmjerena na Radovića i Nagaeva koji gotovo da nisu ni imali prilike šutirati. Sa D.Brguljanom kao ipak pokretnijim igračem to nisu uspjeli a dobre partije pružili su i ljevoruki Schuetze i centar Winkelhorst. Slično i na drugoj strani, Di Fulvio i Mandić nisu mnogo potezali ali ne toliko zbog obrane na njima, više zato jer nisu ni morali. Di Fulvio je u jednoj kontri izborio peterac, u drugoj nesebično asistirao Ivoviću umjesto da sam zabije dok je Mandić svoj šut oprobao tek u finišu nekoliko puta. Figlioli je isto postigao samo gol iz peterca ali su se još u strijelce upisali svi ostala (osim Di Fulvia). Ivović je bio nezaustavljiv sa 5 golova iz 7 pokušaja a tek je Luongo imao malo vjeći utrošak lopti. Hallock je dobio prednost u odnosu na Dobuda ali je i ovoga puta najviše posla na 2 metra odradio Aicardi uspjevši jednom pogoditi čak i sa vanjske pozicije. Krajem utakmice, nakon duela sa Winkelhorstom izašao je žaleći se na ozlijedu, nije delovalo ozbiljnije ali njegov eventualni izostanak bi sigurno bio hendikep za talijanski tim.

Hannover je jedino vodstvo imao na početku, Brguljanovom brzom realizacijom igrača više. Recco je brzo odgovorio kontrama Ivovića i Echeniquea te golom Aicardia koji se kod dupliranja na 2 metra izvukao sa svoje pozicije. Di Fulvieva kontra završena je petercem, Velottova još jednim golom a Younger je kod svoje pogodio samo stativu. Hannover je i do svoga drugoga gola došao kod igrača više (Schuetze). Početkom druge četvrtine, iz trećega pokušaja Recco koristi igrača više, Hallock sa stative, dok je na drugoj strani Muslim uspješan kod dva igrača više za Hannover. Do poluvremena Ivović zabija još 2 puta (igrač više i kontra), Luongo iz još jedne kontre, njemački tim nastavlja efikasno sa igračem više (Winkelhorst i Radović).

U nastavku Recco očito spušta tempo, do gola u trećoj četvrtini dolazi tek na njenom kraju (Younger) ali ni Hannover nije previše prijetio, istina dali su 2 gola, najzad iz igre (Schuetze i Brguljan), no je talijanski tim imao još 3 gola u plusu pred finalnih 8 minuta. Još jednom iz kontre Ivović na asist Di fulvia ponovi donosi 4 razlike, Mandić na 5 minuta do kraja povisuje na 13:8 a do kraja se Hannover potpuno predaje i završava sa većim minusom nego što ga je realno zaslužio.

Odgovori