Barceloneta pregazila Olympiacos

Nevjerojatna utakmica za završni turnir nekog natjecanja; Barceloneta je pobjedila Olympiacos 22:9, a s tim rezultatom mogu biti zadovoljniji Grci. Naime, 9 minuta prije kraja pri rezultatu 19:4 Barceloneta je prestala igrati.

LEN je najpametnija od svih pa umjesto 4 kluba na završnom turniru igra njih 8. I ona dobijemo ovakve utakmice u kojoj je 6:0 nakon prve četvrtine, 10:2 nakon 12 minuta, 15:2 nakon 18 minuta itd… Nije Olympiacos toliko loš, jasno, ali mu danas ama baš ništa nije polazilo za rukom. Nije bilo niti 13 igrača u rotaciji, samo njih 11. Prvi golman Zerdevas i Kapotsis propustili su ovu utakmicu. Sve je od početka krenulo loše po njih, a Barceloneta je igrala izvrsno. Granados s igračem više s lijevog krila, Munarriz na zonu čim mu je ostavljeno malo prostora,  Fernandez s igračem više s desnog krila kada se izvukao vani,  Mallarach na zonu te Perrone i Aleksić iz čistih kontri. To je 6:0 u prvoj četvrtini.

Nastavilo se i kasnije što kontre (čak i Bodegasa), što Aleksić čak i s 9 metara, Mallarach sa desnog vanjskg, Granados s krila… Čak je u zadnjoj četvrtini De Toro zabio gol s lijevom rukom. Jest da je bio na stativi, ali je dobio asistenciju s desnog krila i puno lakše m je bilo primiti loptu i zabiti s desnom rukom, ali bilo je prostora za svakakve egzibicije.

Teško je išta pametno napisati o ovoj utakmici jer ne može biti mjerilo za bilo što. Olympiacos je zabio prvi gol za 7:1 nakon 10 minuta igre, a do tada su samo dvije lopte prošle blokove, a da su išle u okvir. Ovakve utakmice, ako je to koga u LEN-i briga su antipropaganda za završni turnir, Ligu prvaka, čitav sport. Kulminacija sezone gdje bi sve trebalo prštati od neizvjesnoti i napetosti, događaju se ovakve stvari. Što bi možda još i prošlo da smo imali preostale 3 utakmice u kojima je odlučivala zadnja lopta. A i sve da smo imali 4 najbolje utakmice svih vremena, ama baš nitko ne može pratiti 4 utakmice u jednom danu. A još k tome radi se o četvrtku od 13.00.

Sutra će se u polufinalu sučeliti Barceloneta i Pro Recco. Sigurno ćemo gledati kvalitetnu utakmicu, možda i najjbolju ove sezone, u kojoj obje ekipe imaju podjednake šanse za pobjedu.

Četvrtfinale Lige prvaka – Final8 Beograd

Barceloneta – Olympiacos                         22:9 (6:0, 7:2, 6:3, 3:4)

Suci: Margeta (Slo), Putnikvić (Srb)

Barceloneta: Lopez (6), Famera, Granados 4, Munarriz 1, Bodegas 3, Larumbe 1, Aleksić 4, Fernandez 2, De Toro 2, Perrone 1, Mallarach 4, Bustos, Combra (6). Trener: Jesus Martin.

Olympiacos: Zerdevas, Daube 1, Skoumpakis, Genidounias 3 (1), Agryropoulos 1, Prekas, Dervisis 2, Kakaris 2, Mourikis, Kapotsis, Chrysospathis, Irwing, Galanopoulos (8).

Igrač više: Bar 10/12, Oly 6/13

Peterci: Bar -, Oly 1/1

Jedan komentar na “Barceloneta pregazila Olympiacos”

Odgovori