Barceloneta lako protiv OSCa

Barceloneta – OSC          12:6 (2:1, 4:1, 3:0, 3:4)


Suci: Stavridis (Grčka) i Schwartz (Izrael)

Igrač više: Barceloneta (5/6) – OSC (3/6)

Peterci: – Barceloneta (1/2) – OSC (1/1)

 

 

Nakon dva kola Barceloneta je imala samo jedan bod i vrlo brzo se našla u MUST WIN situaciji, a protivnik iz Mađarske nije nimalo bezazlen protivnik. Kladionice su očekivano davale puno veće šanse domaćinu. Barceloneta je ove sezone, prvenstveno zbog pojačanja, Perrone i Vrlić, jača nego lani i slab start nije bio očekivan.

Domaćin se tranzicijski jača ekipa, u obrani su se odlučili igrati dosta plitko da smanje utjecaj gostujućih sidruna. Gosti nisu uspjevali koristiti prilike koje su imali za udarce izvana, obrana domaćina je većinu utakmice izvrsno funkcionirala. Gosti su se odlučili u obrani igrati presing i pred kraj vremena bi se povlačili u zonu. Nakon oduzete lopte pokušavali bi iskoristiti sporije vraćanje u obranu domaćih sidruna.

Već prvog igrača više na utakmici domaćin je iskoristio preko večeras izvrsnog Munarriza. Prethodno je Vrlić zaradio isključenje Ranđelovića, iako je djelovalo da se tu radilo o kontrafaulu. Ubrzo je Ubović stvorio lijepu šansu jer je u plivanju oduzeo loptu Fameri, ali kontru nije uspio realizirati, tj. ni stvoriti ozbiljniju priliku jer se nije uspio plivanjem nametnuti za opasniju poziciju. OSC je izjednačio iz svog prvog igrača više. Isključenje je dosuđeno u duelu gdje nije bila lopta, Salamon je zabio s vanjske pozicije. Do kraja prve četvrtine Barceloneta je povela 2:1 brzim prijenosom s lijeve na desne stranu i golman nije stigao to obraniti, strijelac je bio Larumbe. Osim vodstva od 2:1, Barceloneta je pogodila tri puta okvir gola i bila vidno kvalitetnija ekipa u bazenu. Gosti nisu imali puno rješenja za obranu domaćina, dosta spor i statičan napad nije stvarao veće probleme domaćinu.

Odmah na početku druge četvrtine, nakon što Barceloneta nije iskoristila svoj napad, Draško Brguljan je iz polukontre izjednačio na 2:2. Uspio je iskoristiti sporije plivanje sidruna gostiju i zabio s desne strane. Drugo isključenje na bekovskoj poziciji i igrača više iskoristio je Ortega s lijevog krila. Ovaj put isključen je bio Gor-Nagy. Novo isključenje gostiju (Ubović na poziciji gdje nije bila lopta) iskoristio je Mallarach šutem s desnog vanjskog. Gostima je počela padati koncentracija. Perroneu je ostavljeno previše prostora za cimanje i šut s vanjske pozicije i to je bilo 5:2. Nakon toga prvi promašen igrač više nekon isključenja Fernandeza, šut izvana nije bio dovoljno dobar da bi savladao Lopeza. Barceloneta je uskoro imala i veliku šansu iz kontre, ali se istakao golman gostiju i obranio izvrsnu šansu. Još jednog igrača više nije iskoristio OSC, nakon isključenja na dva metra (Munarriz). Obrana domaćina izvrsno brani igrača manje i presjekli su dodavanje na stativu. Konačnih 6:2 u prvom poluvremenu postavio je Munarriz s igračem višena prebačaj Mallaracha, prethodno je isključen Toth u plivanju.

Treća četvrtina je potpuno riješila utakmicu, na 7:2 povisio je Fernandez, iskoristivši bolje plivanje i stvoren višak u tranziciji. Na 8:2 povisio je Perrone u svom stilu, u kontri je ostao sam i lagano zabio. Domaćin je uskoro prvi put promašio svog igrača više, odlična obrana gostujućeg golmana. Gosti su promašili svog igrača više, nakon prekršaja bez lopte, odlična je to prilika bila ali se promašilo sa stative. Na 9:2 povisio je Munarriz iz peterca i to je bio kraj treće četvrtine.

U zadnjoj četvrtini, trener domaćih Martin dao je priliku rezervnom golmanu koji je do kraja utakmice primio još četiri gola, duplo više nego izvrsni Lopez prve tri četvrtine. Ipak, ne bi tu krivio golmana domaćina, već je Barceloneta popustila u obrani nakon što je utakmica bila rješena. Odmah prvi napad je Mallarach zabio za 10:2 s desnog vanjskog. Nakon isključenja na dva metra brzinski je Toth zabio s lijevog krila nakon prebačaja. Za 11:3 je zabio Munarriz, opet igrač više nakon isključenja Ranđelovića na dva metra. Seman je zabio sa stative za 11:4 nakon novog igrača više, ovog puta u plivanju. Odmah idući napad Bustos je iznenadio gostujućeg golmana iz daljine. Na 12:5 smanjio je Erdelyi izvana. Konačnih 12:6 postavio je Juhazs iz peterca. Do kraja utakmice priliku iz peterca propustio je Mallarach, malo je potcijenio gostujućeg golmana.

Potpuno zaslužena pobjeda domaćina koji su se pokazali kao izvrsna ekipa. Munarriz i Mallarach su prednjačili u pojedinačnom učinku, ali treba pohvaliti prvenstveno izvrsnu obranu i golmana Lopeza. Gosti nisu u ovom susretu bili ozbiljan protivnik i nisu ozbiljnije zaprijetili domaćinu.