Barceloneta okrenula Vouliagemni na samome kraju

Vouliagmeni NC – Zodiac CANB 11:12 (5:3) (2:1) (2:4) (2:4)

Suci: Ohme (GER), Dervieux (FRA)
Igrač više: Vouliagmeni 5/10, Barceloneta 6/10
Dva igrača više: Vouliagmeni 1/1
Peterci: Vouliagmeni 1/1, Barceloneta 1/1

Vouliagmeni: Tzortzatos (7/19), Chalyopoulos 2, Spachits, Kalogeropoulos 2, Almyras, Ubović 3, Papasifakis 2 (1/1), Woodhead 1, Kastrinakis, Kapotsis 1, Kourovanis, Chatzis, Andreaidis. Trener: Vujasinović

Barceloneta: Aguire (6/17), Famera 1, Sanahuja 6 (1/1), T. Perrone, De Toro 1, Larumbe, Zović, Paul Garcia 1, Tahull 2, F. Perrone, Biel 1, Bustos, Porter
Trener: Fatović.

Do nova tri boda stigla je Barceloneta na jako teškome gostovanju u Grčkoj. I u ovoj utakmici bez Munarriza u postavi te protiv jako raspoloženog domaćina uspijela je stići zaostatak od tri gola na poluvremenu a u posljednjoj četvrtini, ponajviše zahvaljujući iznimno raspoloženom Sanahuji i okrenuti rezultat u svoju korist. Uzme li se u obzir da je Vouliagmeni imao prednost od dva gola nakon prve četvrtine, tri nakon druge, te u četvrtu četvrtinu isto ušao s golom prednosti, ima za čime žaliti i domaćin, naročito uzme li se u obzir da se u zadnju minutu ušlo s rezultatom 11:11, no Paul Garcia je pogodio svoj prvi šut na utakmici a F.Perrone ako gotovo ništa nije uspio uraditi u napadu iskusno je presjekao pas ka Uboviću na stativi kod igrača manje u zadnjoj prilici domaćih da poravnaju. Dakle, bez Munarriza, uz, dobrom obranom, napadački limitiranog Perronea, uz 6 golova Sanahuje gostima su za pobjedu doprinos itekako dali centri Tahull i De Toro s ukupno 3 gola, izborenim izbačajima te jednim petercem (Tahull). Dosta šuteva uzimao je i Biel ali završio tek s jednim golom postignutim još u prvoj četvrtini kod igrača više, Larumbe nije realizirao niti jedan od svojih pokušaja, isto kao ni Perrone (istina imao ih je tek 2). Gol sa stative postigao još Famera (igrač više) i to je bilo to što se Barcelonetinog napada tiče.

Vouliagmeni je također dobar dio svojih napada bazirao na igri preko Ubovića koji je i završio kao najefikasniji u svojoj momčadi, Spachits je isto na 2 metra uspio izboriti peterac, ponekad bi se tu ubacivao i Chalyopoulos ali je on ipak svoje šuteve uzimao s raznih vanjskih pozicija. Ni Tzortzatos ni Aguirre nisu su prikazali u nekim svojim boljim izdanjima ali je također bilo evidentno da su u trenutcima kada bi oni uspijevali skupiti nekolicinu obrana njihovi timovi ulazili u serije golova. Tako je primjerice bilo u drugoj četvrtini kada je Tzortzatos brani šuteve Sanahuje, najprije jedan iz faula, potom sa stative kod igrača više, prije toga još jedan šut Biela iz faula pa još jedan pokušaj gostiju na isteku te četvrtine. U tome periodu su domaći stigli do tri gola razlike ali je sve to poništeno kada se Aguire razbranio u trećoj četvrtini zaustavljajući dva puta šuteva Chalyopoulosa, jedan kod uplivavanja i jedan s lijevog krila, plus još jedan pokušaj Ubovića kod igrača više. Pored obrana golmana, periodi neefikasne igre i jednih i drugih bili su prouzrokovani pogreškama u dodavanjima bilo na vanjskim pozicijama ili pokušajima da se lopta dodaje ka 2 metra. Iako su s proplivavanjima često pokušavali i jedni i drugi također je bilo i momenata sa prestatičnim napadima u kojima se nisu mogle ostvariti pozicije za šuteve.

Vouliagmeni je u prvoj četvrtini napravio preokret od 1:2 do 5:3, u drugoj za gol još povećao prednost ali je Barceloneta golovima De Tora, Tahulla, Famere i Sanahuje ponovo sredinom treće četvrtine okrenula rezultat u svoju korist (7:8). Domaći ipak do kraja te četvrtine preko Chalyopoulosa i Kalogeropoulosa (oba iz igrača više), vraćaju prevagu na svoju stranu.
Posljednju četvrtinu s 3 gola obilježio je Sanahuja, najprije je realizirao peterac koji je izborio Tahull, potom još dva puta pogađao kod igrača više s desnog vanjskog. Ubović je na drugoj strani držao domaće, odbitak od bloka nakon šuta Kapotsisa pospremio je u gol za posljednje vodstvo domaćih (10:9), dvije minute prije kraja pogodio je za 11:11 kod dva igrača više za Vouliagmeni. Ispostavilo se da to nije bilo dovoljno jer su domaći u ovoj četvrtini propustili još dvije prilike kod brojčane prednosti, Aguirre je obranio šut Chalyopoulosa s lijevoga krila u zadnjem napadu Perrone ipak spriječio Ubovića u još jednoj prilici sa stative.

Po prikazanoj igri i kretanju rezultata domaći imaju za čime žaliti dok Barceloneta nastavlja sigurno ka prvome mjestu u grupi čak i bez jednog od svojih ključnih igrača u postavi.

Odgovori