Previše grešaka Olympiacosa za minimalnu pobjedu Recca

foto: https://www.facebook.com/proreccopallanuoto

Pro Recco – Olympiacos SFP 12:11 (3:3) (5:4) (3:3) (1:1)

Suci: Kovacs-Csatlos (HUN), Alexandrescu (ROU)
Igrač više: Pro Recco 5/10, Olympiacos 5/12
Dva igrača više: Pro Recco 1/1, Olympiacos 0/1
Peterci: Pro Recco 1/1, Olympiacos 1/2

Pro Recco: Del Lungo, Di Fulvio 1, Zalanki 2, Cannella 1, Younger 1, Fondelli 2 (1/1), Presciutti, Echenique, Condemi 3, Kakaris, Iocchi Gratta, Hallock 2, Negri. Trener: Sandro Sukno.

Olympiacos: Bijač, Lončar 1, Gkillas 2, Genidounias 2 (1/1), Fountoulis 1 (0/1), Gouvis, Dervisis 2, Bušlje 1, Alafragkis 1, Dimou, Nikolaidis 1, Papanastasiou, Zerdevas. Trener: Hrvoje Koljanin.

Svoju seriju pobjeda nastavio je Pro Recco ali daleko od toga da je na lak način stigao do 3 boda u utakmici protivu Olympiacosa. Grčki prvak odlično je parirao većim dijelom meča, u pojedinim trenutcima bio i uvjerljiviji protivnik, imao i prednosti od 3, u par navrata 2 gola, na kraju imajući za čime žaliti jer su do poraza stigli više svojim pogreškama i propuštenim prilikama no što ih je domaćin nadigrao. I jedni i drugi golove su postizali u serijama sve negdje do sredine treće četvrtine od kada efikasnost počinje opadati. Gosti su krenuli nizom od tri gola u prvoj četvrtini ali su domaći do njenoga isteka uspjeli stići do poravnanja. Olympiacos je bolje otvorio i drugu četvrtinu, imali su 3:5 i 5:7 da bi Pro Recco ipak na poluvremenu imao gol prednosti i prvo vodstvo (8:7). Bijač je već na početku imao nekoliko obrana, na šuteve Di Fulvia, Fondellija kod igrača više, potom i Youngera koga je isto zaustavio i blok kod igrača više. Iz dobre obrane Olympiacosa kretali su kontranapadi koji su donosili golove, Papanastasiou je iz prve prilike pogodio stativu ali je obrana Recca još uvijek kasnila pa je odbitak u gol pospremio Alafragkis. Drugi gol gosti također postižu iz kontre, nakon kontrafaula Hallocka po desnoj strani pobjegao je Gkillas, minutu kasnije Alafragkis u kontri zarađuje igrača više a gosti do 0:3 stižu golom Dervisisa sa stative.

Domaći su u ovoj utakmici imali niz neuspjelih pokušaja s uplivavanjima kada ona nisu bila ispraćena preciznim pasovima ali upravo iz jedne takve akcije dolaze i do prvoga gola, točnije do peterca koga je izborio Condemi a realizirao Fondelli. Nakon prva dva neiskorištena igrača više, Recco popravlja ovaj segment igre i skoro do samog finiša utakmice bit će gotovo nepogrešiv kod brojčane prednosti u bazenu, do kraja prve četvrtine iz dvije takve prilike poravnavaju golovima Youngera i Hallocka dok na drugoj strani iz takvih prilika Dimou i Genidounias ne uspijevaju postići golove za goste. Dervisis će na isteku prvoga napada u drugome periodu zabiti lijepi gol iz vana ali potom (ponovo) iz kontre propustiti mnogo bolju priliku. Lončar nakon izborenog igrača više istoga i realizira pa gosti ponovo stižu do dva gola razlike. Nakon gola Zalankija (igrač više), zanimljiva je situacija i kod izborenog peterca Nikolaidisa kada izbačaj najprije dobiva i Del Lungo (uz par upozorenja nije stao na gol liniju) a onda Fountoulisu Alexandrescu poništava gol koji je zabio Youngeru. Fountoulis će se za pogrešku iskupiti golom iz vana u narednome napadu a sredinom četvrtine iz još jedne kontre u akciji Genidounias – Nikolaidis Olympiacos će još jednom doći do dva gola prednosti (5:7).

Najzapaženiji kod domaćih u prvome poluvremenu svakako, vjerojatno i na cijeloj utakmici bio je Condemi, pored izborenog peterca u prvoj, u drugoj četvrtini pogađao je za 5:5 (kod igrača više) ta na isteku ove četvrtine ponovo po lijevoj strani izmiče obrani gostiju za prvo vodstvo Recca (8:7). U međuvremenu je Zalankiju ostavljeno previše prostora kod igrača više pa je bez problema zabio, dok je Di Fulvio s 2 metra pogodio kraj “uspavanoga” Dervisisa.

Drugo poluvrijeme stvari su se obrnule, Pro Recco je taj koji je držao vodstvo ali ni oni nisu uspijevali stići do ozbiljnije razlike, najviše do plus 2 iako su imali prilika možda i ranije prelomiti utakmicu. Od vodstva Recca 9:7, Gkillas i Bušlje će iz igrača više poravnati, Fondelli i Condemi donijeti 11:9 Reccu. Od sredine treće četvrtine i jedni i drugi su konfuzniji u napadu, Olympiacos ne uspijeva realizirati kod dva igrača prednosti čak niti šutnuti, malo kasnije kod regularnog igrača više šutiraju 2 puta ali Genidouniasa zaustavlja blok dok Papanastasiou pogađa stativu. Di Fulvio na drugoj strani promašuje iz čiste kontre, a Bijač sakuplja još nekoliko obrana. Nikolaidis je izborio još jedan peterac za goste pa je Genidounias ipak održao neizvjesnost jer se u posljednju četvrtinu ušlo rezultatom 11:10. No nije ni ova četvrtina bila ništa efikasnija od druge polovice treće, Hallock je na njenome početku zabio za 12:10 a Recco ozbiljnijom obranom sačuvao ovu prednost. Olympiacos nije više uspijevao ni iz kontre (Gkillas pogodio stativu), a od 5 prilika s igračem više iskoristili su tek jednu, i tada zapravo nakon isteka kazne i prethodno propuštena dva šuta. Previše su komplicirali gosti u tim situacijama, nekada bespotrebno išli na pas više umjesto šuteva. Nije ni Reccov napad bio bolji, i oni su imali promašaja, stativa i obranjenih šuteva. Olympiacos je na samome kraju imao priliku i poravnati ali opet kod igrača više morao je skroz na krilu završavati akciju Fountoulis i nije mogao bolje završiti do pogoditi stativu.

Na kraju ipak zaslužena pobjeda Pro Recca u jako zanimljivoj utakmici, svoje šanse su bolje iskoristili i u obrani se pokazali nešto čvršćim. Uz spomenutog Condemija i ovoga puta se istakao Hallock, ostatak ekipe manje više ujednačen. Kod Olympiacosa možda je Bijač bio najstandardniji, ostali su imali i dobrih poteza ali i pogreški koje si nisu smjeli dozvoliti u ovoj utakmici. Olympiacos je igrao bez ozlijeđenoga Vamosa dok Ivovića i ovoga puta nije bilo u postavi Pro Recca.

Odgovori