Barceloneta preokrenula Bresciu

https://www.facebook.com/cnab.oficial

Zodiac CNAB – AN Brescia 10:9 (3:2) (2:4) (5:2) (1:0)

Suci: Margeta (SLO), Dervieux (FRA)

Igrač više: Barceloneta 4/8, Brescia 6/12

Peterci: Barceloneta 2/2, Brescia 1/1

Barceloneta: Lopez (3/12), Famera 2, Granados (2/2), Munarriz 1, Bodegas 2, Larumbe, Aleksić, Fernandez, De Toro, Perrone, Mallarach 3, Bustos, Coimbra. Trener: J. Martin

Brescia: Del Lungo (8/18), Dolce 1, Presciutti 1, Lazić 1, Joković 1, Nikolaidis, Renzuto, Cannella 3 (1/1), Alesiani, Vlachopoulos 1, Di Somma, Gitto, Rossi. Trener: Bovo.

Susret koji je dosta toga trebao rješit po pitanju redosljeda u grupi B u kojoj je pored ovih rivala još i FTC pretendent na prvu poziciju. Vidjeli smo jednu zanimljivu ali i po nekim detaljima utakmicu veoma čudnoga tijeka i neobičnih pojedinosti. Brescia je od početka držala vodstvo, na momente i ubjedljivo (od 3 pa čak i 4 gola razlike) da bi tamo negdje početkom treće četvrtine potpuno stala, bez realizacije posljednjih 12 minuta i samo 2 gola u drugome poluvremenu, dopustivši Barceloneti da napravi preokret. Na kraju je odlučio jedini gol viđen u posljednjoj četvrtini, i to iz peterca, što je bilo prvo vodstvo španjolskoga prvaka. Čak i u momentima kada bi jedan od rivala dominirao nije se radilo o posljedici neke posebno dobre igre, češće slabostima onoga drugog. Primjerice, ovo očito nije bio dan Barcelonetinih najbitnijih igrača, Lopez je skupio svega 3 obrane od kojih je prvu imao tek u trećoj četvrtini, Granados je uspio realizirati samo iz (2) peterca, Munarriz jednom, Perrone gotovo neprimjetan. Srećom po njih, Mallarach i Famera su koristili ostavljeni prostor po desnoj strani i to u veoma bitnim momentima, baš kao i Bodegas svoj gol iz igre. Barceloneta se nije previše iskazala ni igrom ka 2 metra, od Bodegasa je manje opasan bio De Toro, Bustos, Fernandez i Munarriz također u svojim pokušajima nisu svome timu donjeli previše toga. Opet, od tih dobijenih izbačaja, Barceloneta je realizacijski bila na 50%, baš kao i Brescia koja je imala uz to i više takvih prilika. Barceloneta se i ovoga puta opredelila što više igrat presing a onda su Lazić, Nikolaidis, ali često još i Renzuto i Di Somma bili su znatno agilniji pred golom Lopeza, zaradili više izbačaja (Nikolaidis još i peterac) pa se i igra talijanskoga tima u dobroj mjeri bazirala na realizaciji igrača više. Kada su tu prestali biti efikasni (u drugom poluvremenu 4 neiskorištene prilike) bio je to početak njihovog kraja u ovoj utakmici. Iz igre su uspjeli pogodit svega 2 puta i to na samome početku (prva 2 gola) Cannella sa nekih skoro 10 i Joković sa 8 metara, nakon toga više niti jednom, pomenuta dvojica su najviše i pokušavala, uz Vlachopoulosa, ali osim kod još par igrača više, ništa nisu pogađali.

Dalekometnim udarcima Cannelle i Jokovića, Brescia je stigla do vodstva koje je još uvjećao Renzuto (igrač više) za 0:3 nakon 5 minuta igre. Barceloneta 2 puta slaba kod igrača više, jednom su pogrešili dok je kod drugog Del Lungo obranio Fameri sa stative, da bi Mallarach sa desnog vanjskog na zonu postigao prvi gol za svoj tim. Slijede neiskorištena 2 igrača više i za Bresciu pa Barceloneta krajem prve četvrtine prilazi na samo gol zaostatka golom Bodegasa na asist Aleksića (igrač više). U drugoj četvrtini Brescia uspjeva održavati 2-4 gola razlike sigurno koristeći brojčanu prednost, Dolce iz brze akcije, Presciutti sa desnoga krila (uz VAR provjeru), Cannella sa srednjeg te još i jedan iz peterca koga je izborio Nikolaidis. Barceloneta polovična kod igrača više, Granados ne uspjeva svojim šutevima, dok su efikasniji Munarriz i Mallarach za 4:7 na poluvremenu.

Početkom treće četvrtine Brescia još jednom stiže do 4 gola razlike, Lazić sa stative koristi igrača više ali na drugoj strani Famera uzvraća sa desnog vanjskog i smanjuje na 5:8. Lopez najzad brani jedan udarac (Cannella) što se čini možda i prelomnim trenutkom utakmice. Bodegas smanjuje na 6:8 a Vlachopoulos (igrač više) ipak realizira iz jedne loše akcije i postiže (ispostavit će se) posljednji gol za svoj tim. Do kraja treće četvrtine Barceloneta uspijeva poravnati, Granados pogađa nakon izborenog peterca, Famera još jednom na zonu sa desnog vanjskog, Mallarach sa iste pozicije kod igrača više, prvi put je izjednačeno 9:9. Vlachopoulos i Joković su pogađali prečke i blok kod igrača više za talijanski tim, Nikolaidis također okvir gola iz jedne akcije ali se ni Granados nije najbolje snašao u situaciji na 2 metra na drugoj strani. Posljednja četvrtina neefikasna i za jedne i za druge, Brescia je 2 puta imala igrača više, jednom loše odigrano na stativu, drugi puta je Lopez obranio Jokoviću za korner poslije koga je Presciutti mašio. Munarriz je imao nekoliko šuteva na drugoj strani, dva puta dobijao korner ali ništa više od toga. Presudni gol pao je sredinom četvrtine, Granados u kontri zarađuje peterac te ga sam i realizira za 10:9, prvo vodstvo Barcelonete ali i konačni rezultata koji španjolski tim zadržava na prvome mjestu grupe B.

Odgovori