Marseille na korak do final8-a

CC Ortigia – CN Marseille 7:10 (0:3) (4:2) (1:3) (2:2)

Suci: Stavridis (GRE), Koryzna (POL)

Igrač više: Ortigia 5/14, Marseille 5/12

Dva igrača više: Marseille 1/1

Peterci: Ortigia 1/1, Marseille 1/1

Ortigia: Tempesti (7), Condemi, Abela, Rocchi, Di Luciano, Ferrero 1, Giacoppo, Gallo (1/1), Mirarchi 1, Rossi 1, Vidović 1, Napolitano 2, Piccionetti. Trener: Piccardo

Marseille: Lazović (10), Čučković, Vanpeperstraete, Spaić 1, Prlainović 2 (1/1), Vernoux 1, Crousillat 2, Đutđić 1, M.Vernoux, Kovačević 2, Vukičević 1, Camarasa, Hovhannisyan. Trener: Šćepanović.

Uspio se Marseille revanširati ekipi Ortigie za poraz pretrpljen na prvome turniru ovosezonske Lige šampiona, ali je sigurno bitnije da su ovom pobjedom načinili još korak bliže finalnome turniru. Na drugoj strani, talijanski predstavnik je pak ovim porazom definitivno ispao iz kombinacija za F8. Marseille je većim dijelom utakmice rezultatski dominirao i bio sigurniji, a opet je i sam imao jako slabe periode u kojima se Ortigia brzo vraćala u  utakmicu nakon što je izgledala potpuno bezopasno. Tako je bilo od samoga početka, francuski tim je već u prvoj četvrtini došao do 3 razlike pri tome ne primivši gol. Najviše zasluga za ovo sigurno nose centri Spaić i Vernoux jer su golovi pada li iz njihovih zarađenih igrača više, Spaić je zaradio još i peterac a Vernoux i sam realizirao iz jednoga igrača više. Pored centara, Mareseille je na golu imao i raspoloženoga Lazovića, i on je već u prvoj četvrtini imao nekoliko jako dobrih obrana, zaustavljajući primjerice Ferrera kod igrača više ili Mirarchia u kontri. Pored šuteva koje je Lazović zaustavljao, imala je Ortigia i niz promašaja, pogrešnih dodavanja, brzopleto odigranog igrača više, pa se njena neefikasnost protegla i na polovicu druge četvrtine. No, i Marseille je u tim trenutcima izgledao malo više nonšalantno, nakon prvih realiziranih, počeli su i oni fulati kod igrača više, griješiti u pasovima, praviti kontrafaulove, pa je tih 0:3 dosta duga stajalo kao rezultat. Naravno da se moralo desiti i da Ortigia iskoristi koju svoju priliku, sredinom druge četvrtine, u samo jednoj minuti sa 2 gola uhvatili su rezultatski priključak. Oba su postigli sa igračem više, Ferrero sa stative i Rossi sa ljevoga krila, do poluvremena još jedan je iz takve situacije postigao i Napolitano a jedini je iz igre bio uspješan Mirarchi uplivavši po desnoj strani. Krajem četvrtine trgao se i Marseille te ipak očuvao svoju prednost, Prlainović je sa srednjeg pogodio kod igrača više a Kovačević iz kontre koju je omogućio samome sebi uzevši prethodno loptu Giacoppu pa je na poluvremenu bilo 4:5.

Početak treće četvrtine donosi poravnanje, prvo i jedino na utakmici, Giacoppo je dobio pravovremeni pas kod jednog dobrog uplivavanja pa je na njemu napravljen peterac kojega koristi Gallo, ali nakon toga ponovo cijelih 8 minuta bez gola talijanskoga tima. Tri puta su imali prilike i iz igrača više ali samo iz jedne od tih situacija uopće šutirali. Marseille to naravno koristi i ponovo stiže do ubjedljivije prednosti, najprije kod 2 igrača više, Tempesti brani Spaiću sa stative ali ne može i Kovačeviću koji prihvata odbijenu, još jedan gol kod brojčane prednosti postigao je i Vukičević sa ljevoga krila, najzad jedini iz igre, Crousillat na zonu, pa je na kraju treće četvrtine 5:8. I opet je Ortigia imala prilike dovjest utakmicu u neizvjesnu završnicu jer slijedi još jedan neefikasan preiod francuskoga kluba, sada oni ne koriste za redom 3 puta igrača više ali ih neugodne situacije spasava još jednom Lazović, branići zicere sa 2 metra  Napolitanu i Mirarchiu. Prije toga je Vidović sa srednjeg (igrač više) smanjio na 6:8 a osim pomenutih zicera ni Ortigia ne koristi još par igrača više. Dvije minute prije kraja pitanje pobjednika rješava Đurđić, golom sa lijeve strane kod igrača više, Spaić malo kasnije potvrđuje najzad i svojim golom za 6:10. U samom finišu još jednim golom (igrač viša) Napolitano postavlja konačan rezultat.

Utakmica se ne puno kvalitete ali puno oscilacija i jednih i drugih. Ortigia tek jedan gol iz igre iako se ne može reći da su im napadi bili statični, ipak previše pogrešaka i nepreciznih šuteva, plus je Lazović u pojedinim situacijama bio nesavladiv. Od Marseilla se ipak više očekivalo, možda su se trudili samo koliko im treba, premda je prije čini da ipak nisu mogli iskontrolirati ovu utakmicu od početka do kraja.  

Odgovori